Limoncello is een traditioneel Zuid-Italiaans drankje, maar hoe drink je limoncello nu eigenlijk echt? Deze vraag is met één woord te beantwoorden: ijskoud! Bewaar je limoncello in de vriezer en serveer deze op een temperatuur van 4 á 5 graden Celsius. Zo kun je optimaal genieten van de friszoete citroensmaak.
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook veelvuldig na het eten geserveerd als digestief. In de meeste gevallen wordt de limoncello ijskoud gedronken, rechtstreeks uit de vriezer.
Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank met een alcoholgehalte tussen de 20 en 25%, gemaakt van citroenen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse brandenwijn. Limoncello wordt vooral geproduceerd in het Zuiden van Italie. Tradioneel werden zelfs alleen maar citroenen gebruikt uit regio: Sorrento.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen. Limoncello werd in Italië oorspronkelijk als digestief na de maaltijd gedronken, al is de likeur tegenwoordig ook populair in mixen met Prosecco en tonic.
Je kunt erg dronken worden van limoncello. Zeker in Amalfi of Ravello. Ik weet er alles van. Het is namelijk zo'n verheugende, leedverdrijvende drank waar je de 26 procent alcohol niet in proeft.
Limoncello is een likeur, met een hoeveelheid alcohol van tussen de 25 en 36 procent. Een gehalte aan alcohol van 30 tot 35 procent is zeer gebruikelijk voor likeuren. Daarom is een juiste balans tussen de smaak van alcohol en citroen van belang bij een goede limoncello.
Limoncello is een sterke drank en heeft tussen de 25 en 36 procent alcohol. De origine van deze drank ligt in Italië. Hier groeien namelijk veel citroenbomen en dus heeft Italië een overschot aan citroenen.
Maar hoe komt het toch dat limoncello zo kater-gevoelig is. Het drankje bevat al zo'n 30 procent alcohol, alleen de zoetzure smaak verbergt dat. Mede het kleine glaasje waarin de limoncello wordt geschonken, bedriegt je vaak. Het is vaak 1 slok en weg, binnen no time op dus.
De limoncello prijs ligt tussen de dertien en vijfentwintig euro. De lekkerste limoncello is vaak wat duurder omdat deze geconcentreerder is: meer smaak, en daardoor minder zoet.
Al is de limoncello zelfs dan waarschijnlijk nog erg lang houdbaar. Je bewaart de flessen op een donkere en koele plek (bijvoorbeeld een drankkast, al kan het ook in de vriezer).
Hoe je limoncello drinkt is van invloed op de wijze waarop je kennismaakt met de smaken van dit drankje. Traditioneel gezien drinkt men dit puur en gekoeld, zonder ijs in een shotglaasje of een klein tulpglas. Dit is de beste manier om het vakmanschap van een bepaald merk te beoordelen.
De beste limoncello ter wereld wordt gemaakt in Nederland. Vorig jaar wonnen de broers Frank en Thom al zilver maar dit jaar werd hun limoncello bekroond met goud. De Koreman's Limoncello wist dit jaar 96 punten te behalen en mochten daardoor de eerste prijs in ontvangst nemen.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Limoncello is een lekkere citroenlikeur uit de Golf van Napels en Sicilië. De Limoncello-glazen van Ritzenhoff zijn speciaal ontworpen voor deze drank. De likeur is ook perfect om een mixdrank mee te maken met bijvoorbeeld Prosecco. Dit Limoncello glas is ontworpen door Juliane Breitbach.
Limoncello is heerlijk als digestief, maar je kunt 'm ook mengen met bijvoorbeeld tonic of prosecco voor een lekkere longdrink. In Italië wordt de drank ookwel verwerkt in gebak, zoals de Italiaanse Baba cake en Panettone (zoet brood, bekend als Italiaans kerstgebak).
Limoncello wordt gewoonlijk 'puur' geserveerd , zonder ijs in een borrelglas of een tulpenproefglas. Limoncello wordt rechtstreeks uit de vriezer gegoten en ijskoud geconsumeerd. Zo proef je echt de volle smaak van de limoncello.
Lemoncello 50010 als aperitief
Dit is het belangrijkste voordeel van het aperitief: het opwekken van trek in het hoofdgerecht van een maaltijd. Door dit te doen, ontspant het je lichaam en je spieren, waardoor het tempo van het avondeten wordt vertraagd .
Surprise: tequila is de ultieme winnaar! Dat heb je jammer genoeg misschien weleens aan de lijve ondervonden. 22,6% van de deelnemers laat weten de slechte ervaring te hebben met een tequila-kater. Op de tweede plek staat wodka met 20,84%.
Serveer de limoncello in ijskoude glaasjes. Gebruik grote wijnglazen voor deze verfrissende cocktail en zorg ervoor dat de limoncello ijskoud is.
Echte limoncello is een traditionele likeur uit Zuid-Italië dat wordt gedronken als digestief. De citroenen die hiervoor worden gebruikt komen uit de omgeving van Sorrento. Alleen wanneer deze citroenen worden gebruikt, mag dit streeklikeur de naam 'limoncello' dragen.
30 ml limoncello. 30 ml Cointreau. Citroensap van een halve citroen. 1 glas crushed ice.
De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd. Na drie weken (of iets langer) wachten wordt een siroop van 400 gram suiker en 500 ml water toegevoegd.
Ja, limoncello ijs bevat alcohol omdat het gemaakt is met limoncello-likeur. De alcoholische inhoud kan variëren, afhankelijk van de manier waarop het ijs wordt gemaakt.
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello.