- Hydrateert het lichaam: dankzij z'n hoge vochtgehalte is de komkommer een goede bron voor hydratatie. Ook verlicht het zonnebrand. - Helpt bij diabetes: stimuleert de productie van insuline. Daarom is een komkommerdieet goed voor diabetici type 2.
erwten, doperwten, kikkererwten, linzen, okra, witte bonen enzovoort. Deze producten zijn rijk aan koolhydraten (bespreek dit verder met uw diëtist). gekochte bereide peulvruchten. Fruit brengt, net zoals groenten, vezels, vocht, vitamines, mineralen en antioxidatieve stoffen aan.
Komkommer bevat een hormoon die de alvleesklier nodig heeft om insuline te produceren. Op deze manier is de groente zeer gezond voor diabetes patiënten. Ook kan de bloeddruk onder controle gehouden worden door de kalium, magnesium en vezels in de komkommer.
Vroege proeven suggereren dat komkommer een van de meest effectieve planten is om niet alleen de bloedsuikerspiegel te verlagen, maar ook het risico op hypoglykemie tijdens een daling van de bloedsuikerspiegel . Voor mensen met diabetes kan komkommer een nuttige aanvulling zijn op hun dieet om de bloedsuikerspiegel effectiever te reguleren.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Groene bladgroenten, zoals spinazie, boerenkool en andijvie zijn gezond voor mensen met diabetes type 2 omdat ze laag zijn in calorieën, koolhydraten en suikers en juist rijk zijn aan voedingsstoffen. Ze bevatten veel onverteerbare vezels en kunnen hierdoor helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.
Komkommers bevatten nauwelijks koolhydraten of calorieën: een half pond bevat ongeveer 15 calorieën, en dat is evenveel als in 5 pinda's. Als je dus je maag vult met komkommers in plaats van met ander voedsel, dan helpt dat als je wat gewicht wilt verliezen.
Komkommers
Komkommers zijn lekker in salades, maar als je ze op een lege maag eet, kun je last krijgen van winderigheid en buikpijn .
Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensap en gezoete zuiveldranken (330 ml/dag) Rood vlees (vanaf 100 gram onbewerkt rood vlees per dag) Bewerkt vlees (vanaf 50 gram bewerkt vlees, zoals vleeswaren, per dag) Eieren (7 of meer per week) en hoge inname van cholesterol (400 mg/dag)
Warme maaltijden. Bouillon en heldere soep met groente, vlees of kip bevatten nauwelijks koolhydraten. Dit heeft geen effect op de bloedglucose. Is de soep gebonden met bloem, rijst, macaroni of bereid met veel vermicelli dan levert de soep 8 gram koolhydraten.
6: Komkommers en het hart
Daarnaast zijn komkommers rijk aan kalium en magnesium. Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 193 milligram kalium en 17 milligram magnesium. Kalium speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk. De al genoemde cucurbitacines kunnen aderverkalking helpen te voorkomen.
Gezond broodbeleg bij diabetes
Om te smeren: een beetje halvarine, halvanaise of kwark. Mosterd of hummus kan ook. Light kaas, zoals 20+ en 30+ kaas. Geitenkaas light kan ook.
Het is belangrijk om regelmatig te eten en gezonde snacks te nemen om te voorkomen dat je bloedglucose te veel schommelt. Kies voor gezonde snacks zoals groenten met hummus, een handjevol noten of een schaaltje yoghurt.
Gebruik niet te veel suiker, jam, honing, siroop, stroop, witte pasta, witte meel, witte rijst of aardappelpuree. Er zitten veel 'snelle' koolhydraten in, waardoor de bloedsuikerspiegel omhoog schiet.
Komkommer-gembersap
Komkommer- en gembersap is een hydraterende en vetverbrandende combinatie die wonderen doet voor buikvet. Komkommers bevatten extreem weinig calorieën en hebben een hoog watergehalte, waardoor ze een ideaal ingrediënt zijn voor gewichtsverlies.
Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën. Hierbij de belangrijkste voordelen van deze groene versnapering.
Komkommers
Omdat komkommers voor het grootste deel uit water bestaan, hebben ze weinig voedingswaarde. De zaden en de schil zijn eigenlijk het voedzaamst. Laat deze zitten als je meer vezels en vitamines wilt opnemen.
Eet ook geen gedroogd fruit, zoals dadels en vijgen. Daar zit veel suiker in. Neem fruit niet als een sap, shake of smoothie. Daar zitten weinig vezels en veel suiker in.
Word actiever – meer bewegen is goed voor iedereen, maar het kan specifiek helpen om uw HbA1c-waarden te verlagen. Krijg advies over evenwichtige, gezonde voeding. Stop met roken – roken maakt het moeilijker voor bloed om door uw lichaam te stromen.
Komkommers bevatten genoeg suiker, vitamine B en elektrolyten om essentiële voedingsstoffen die het lichaam kwijt is geraakt aan te vullen en alles in balans te houden. Eet een paar plakjes voor het slapen gaan en wordt wakker zonder hoofdpijn!
Ten eerste bevatten ze weinig calorieën. Elke portie van één kopje (104 gram) bevat 16 calorieën , terwijl een hele komkommer van 300 gram 45 calorieën bevat. Dit betekent dat je veel komkommers kunt eten zonder de extra calorieën binnen te krijgen die leiden tot gewichtstoename.
Vervuilende stoffen stapelen zich op in de buitenste bladeren van je groenten. Schillen of pellen. Knol- en bolgewassen zoals rode bieten, aardappelen en uien moet je altijd schillen of pellen. Ook hier zitten vervuilende stoffen vooral in de buitenste laag: de schil.