Is Kipsate Nederlands?

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. De Indonesische naam ervoor is sate (soms ook sateh of satai). In Maleisië en Singapore komt men het vaak tegen als satay.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Is satésaus typisch Nederlands?

Pindasaus heeft zijn oorsprong liggen in de voormalige kolonie van Nederland in Indonesië. Deze saus is samen met gerechten zoals bami goreng, nasi goreng en kroepoek door de Indische Nederlanders naar Nederland meegebracht. De saus wordt gemaakt van een pasta van gemalen pinda's, oftewel pindakaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gastropedia.nl

Hoe spreek je saté uit?

Spreek uit: sâh-tèh

In het Indonesisch en Maleis hebben de meeste woorden een lichte klemtoon op de voorlaatste lettergreep. Zo ook bij saté: de Indische uitspraak is 'sâh-tèh', met tweemaal korte klinkers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nporadio1.nl

Wat betekent saté?

De originele betekenis van saté is een 'houten prikker met stukjes vlees'. Het gaat dus echt om het vlees dat op een bepaalde manier gesneden en geserveerd wordt. In Nederland wordt saté en satésaus nogal eens door elkaar gehaald. Satésaus is de saus op basis van pinda's (geen pindasaus) die erbij wordt geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gembira-maastricht.nl

Is het saté of saté?

Saté (sateh, spreek uit: 'SA-teh') is een van oorsprong Indonesisch gerecht: blokjes gemarineerd vlees worden geregen aan spiesjes gemaakt van hout of bamboe. Het vlees wordt gegrild boven houtskool. De naam saté wordt soms ook gebruikt voor de pindasaus die bij de stokjes wordt geserveerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisbezorgd.nl

KIPSATE Recept- BBQ (Chicken Satay)I 🍗🍖| A Filipina Dutch Living

37 gerelateerde vragen gevonden

Waar komt kip Kipsate vandaan?

Saté is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht, bestaande uit drie of meer stukjes geroosterd vlees op een dunne houten spies, meestal van bamboe. De Indonesische naam ervoor is sate (soms ook sateh of satai). In Maleisië en Singapore komt men het vaak tegen als satay.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keukenvanopa.nl

Is saté kip of varken?

Kipfilet is uitermate geschikt voor saté ajam. In Indonesië maakt men ook gebruik van andere stukken vlees van varken, kip of geit (zelfs het vet). Voor saté padang wordt rundvlees gebruikt, bijvoorbeeld uit riblappen. In Indonesië wordt saté vaak langs de kant van de weg bereid en verkocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke soorten saté zijn er?

Wij zetten onze favoriete soorten sate op een rijtje.
  • Saté Ayam.
  • 2.Saté Kambing.
  • Saté Maranggi.
  • Saté Kerang.
  • Saté Kalong.
  • Saté Padang.
  • Vega Sate.
  • Saté lilit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mistermakan.nl

Is er verschil tussen pindasaus en satésaus?

Conclusie. Pindasaus en satésaus zijn van oudsher niet hetzelfde - al is dit vooral een puristenkwestie. Pindasaus is een saus op basis van pinda's en met satésaus worden alle sauzen voor bij de saté bedoeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 24kitchen.nl

Wat is het meervoud van saté?

satés (meerv.)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woorden.org

Hoe eet je saté?

Roosteren op een grill is 't niet. Bij voorkeur wordt saté met een ketjap- of pindasaus geserveerd. Zelfgemaakt om het lekker te laten zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sate-man.nl

Waar komt de pindakaas vandaan?

Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda's. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit Montreal Canada, waar het in 1884 ontwikkeld werd door Marcellus Edson, ten tijde van een overschot in de productie van pinda's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waar komt Petjel vandaan?

Gado gado mag dan het bekendste Indische groentegerecht zijn, maar dit minder bekende broertje van de gado gado is wat mij betreft de lekkerste.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kokkieslomo.nl

Is pindasaus gezond voor je?

Maar is satésaus gezond? Sorry, nee … Hoewel satésaus is gemaakt van gezonde pinda's, is deze saus dat niet. En dat komt vooral doordat de saus niet alleen erg vet is maar ook omdat er veel suiker aan wordt toegevoegd. De combinatie veel vet en veel suiker verandert die satésaus in een serieuze caloriebom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkergezond.nl

Waarom heet het satésaus?

Verwarring rond pindasaus of satésaus

Ratu Culinair legt het uit: met saté wordt het vlees op een stokje bedoeld. En dus alle saus die je over de saté giet, is satésaus. Dit kan dus ook ketjapsaus of mayonaise of appelmoes zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ratuculinair.nl

Waarom schift de pindasaus?

Doordat het vrij vet is kan de pindasaus in de schift gaan als het toch kookt. Schiften is een proces waarbij het vet van de andere producten gaat scheiden, dit kan ook bij mayonaise gebeuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etenmetroos.nl

Wat is het verschil tussen pindakaas en pindasaus?

Pindasaus (of satésaus zoals wij dat in Nederland vaak noemen) is afkomstig uit Indonesië, maar de recepturen die wij gebruiken lijken eigenlijk weinig meer op het origineel. Zo hoort pindasaus met verse pinda's gemaakt te worden en gebruiken wij eigenlijk altijd pindakaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Welke saté is het lekkerst?

De onderzoeker zegt zelfgemaakt het lekkerst te vinden. Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Wat is de lekkerste saté?

Sate spot 1: Toko Madjoe – Amstelveen

Toko Madjoe – Een klassieker die niet mag ontbreken hier, want bij Toko Madjoe eet je de lekkerste sateetjes en de lekkerste ALLES. Wij zijn echt fan van deze toko en rijden graag om uit Utrecht voor onze favoriete knoflook pinda's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culinessa.com

Hoeveel spiesjes uit 1 kilo kip?

Met 1 kilo kipfilet kun je circa 32-35 stokjes (4 per persoon bij 8 personen) maken. Als bijgerecht bij nasi goreng bijvoorbeeld is dat voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulweb.nl

Wat is saté ayam?

Saté wordt gemaakt van kip (Saté Ayam), varkensvlees (Saté Babi), geitenvlees (Saté Kambing) of garnalen (Saté Udung). Maar er zijn inmiddels ook vele vegetarische varianten, bijvoorbeeld met de vleesvervanger tempeh. Het vlees wordt gemarineerd en geroosterd en overgoten met een lekkere saus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op conimex.nl

Hoeveel vlees op een Satestokje?

Rijg aan elke stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap. Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje. Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill. Maar het gaat ook prima in de oven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Wat voor vlees is Ajam?

Het geheim van deze saté is de combinatie van kip (ajam) en varkensvlees (babi). Dit zorgt voor een heerlijk mals stokje vlees 🙂 Serveer de stokjes met wat satésaus bij bijvoorbeeld mihoen of nasi goreng. En vergeet uiteraard de atjar niet (ketimoen of tjampoer). Hier ons familierecept.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smaakmenutie.nl

Wat zit er in saté kruiden?

Ingrediënten Saté kruiden:
  • zout.
  • paprika.
  • peper wit gemalen.
  • ui.
  • koriander.
  • mononatrium glutamaat: E621.
  • mosterdmeel geel.
  • nootmuskaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dekruidenbaron.nl

Hoe wordt saté gemaakt?

Hoe maak je zelf saté:
  • Snijd de kip in gelijke stukjes.
  • Snijd de teentjes knoflook fijn. ...
  • Week de houten saté prikkers in een bak met water. ...
  • Haal de kip uit de marinade en rijg aan de saté prikkers.
  • Rooster de saté op de barbecue of in een grillpan 6 tot 8 minuten totdat de kip gaar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkeretenmetlinda.nl

Populaire vragen