Schade door de volgende gebeurtenissen worden niet gedekt: Overstroming. Opzet (voor kinderen kunnen er uitzonderingen gelden) Slecht onderhoud, ouderdom en slijtage (bijvoorbeeld houtrot)
In de meeste gevallen vergoeden verzekeraars niet de kosten voor het bestrijden van houtworm. (Verzekeraars dekken helaas maar zelden de schade aangericht door ongedierte.) Wellicht maakt dit het op voorhand minder interessant om de houtworm te laten bestrijden.
Je inboedel verzeker je niet met de Opstalverzekering. Wil je je spullen in je huis toch goed verzekeren? Dan kun je zelf een Inboedelverzekering afsluiten. Bij koopappartementen hoort de VvE een opstalverzekering af te sluiten.
Vergoeding bij lekkage
Alle opstalverzekeraars dekken de kosten voor het hak- en breekwerk om de leidingen te bereiken en de schade te herstellen. Waterleidingen. Apparaten die altijd op de waterleiding zijn aangesloten. Centrale verwarming.
De waterschade in huis die het gevolg is van het lek in je dak is verzekerd. Het herstel van schade aan je dak door hagel of storm of andere plotselinge gebeurtenissen betalen we ook. Behalve als de schade veroorzaakt is door slecht onderhoud, slijtage, ouderdom, verrotting of roest.
Een Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten. Ze zijn dus te verhuizen. De keuken valt niet onder een Inboedelverzekering, maar het keukengerei wel.
De Opstalverzekering (soms ook 'woonhuisverzekering' genoemd) vergoedt de meest voorkomende schades aan je woning. Zoals brand, water, blikseminslag of storm. Heb je aan je huis een garage of heb je een schuur of tuinhuisje in je tuin? Met de Opstalverzekering verzeker je dit ook.
Onder inboedel verstaan we alle losse spullen in uw woning die u zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Denk bijvoorbeeld aan kleding, meubels, apparatuur en uw laptop. Bereken uw inboedelpremie.
Gevolgschade is schade die indirect voorkomt uit een schadeveroorzakende gebeurtenis. Gevolgschade onderscheidt zich van directe schade: de. » Meer over vermogensschade vermogensschade welke direct wordt veroorzaakt door de schadeveroorzakende gebeurtenis.
Keuken in een huurwoning
Wanneer je een huis huurt, geldt ook dat alle keukenapparaten/spullen en vrijstaande koelkasten en fornuizen zijn verzekerd via de inboedelverzekering. Een ingebouwde keuken zelf is verzekerd via de opstalverzekering.
Uitgesloten gebeurtenissen
Sommige risico's zijn te groot voor verzekeraars om te dragen. Schade door een aardbeving en door een oorlog is altijd uitgesloten.
Houtworm in huis verdwijnt niet vanzelf. Sterker nog, een plaag kan elk jaar terugkeren. Een worm wordt namelijk een volwassen houtwormkever en die zal later ook ergens eitjes willen leggen.
Houtworm kan zich wel degelijk verspreiden.
Complete draagbalken kunnen ze aantasten. Ook kunnen ze zich verplaatsen in aansluitende stukken hout, denk bijvoorbeeld aan een dakconstructie. Ten tweede kunnen de kevers die houtworm (houtworm is een keverlarve) verspreiden zeer goed vliegen.
Deze schade is niet altijd direct voor het oog zichtbaar. Belangrijk om te weten als u een huis koopt, is dat de houtworm niet geldt als een verborgen gebrek. Het is dus zaak om de houtworm op te sporen nog voordat u uw handtekening zet. Let goed op gaatjes in het hout, maar ook op verpulverd houtstof op de grond.
Schade aan je huis. Of schade bij iemand anders thuis, veroorzaakt door jou of iemand uit je gezin.
De woonverzekering – vaak ook brandverzekering genoemd – beschermt de waarde van je huis en je inboedel tegen onder meer de gevolgen van brand, storm, overstroming en sneeuwdruk. Ze beschermt je ook wanneer andere personen schade lijden door iets van je woning … en je bent hiervoor verantwoordelijk.
Wat is het verschil tussen een opstalverzekering en woonverzekering? Tussen een opstalverzekering en een woonhuisverzekering zit geen verschil. Een woonverzekering daarentegen is een combinatie van een inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering.
Het claimen van één of twee schades is vaak geen probleem. Iedereen kan wel eens schade rijden. Wanneer je meerdere schades claimt in een korte periode, dan kan de verzekeraar een waarschuwing geven. Je ontvangt dan een waarschuwingsbrief.
Binnen welk termijn moet ik dit melden? Wanneer u te maken krijgt met schade aan uw inboedel, heeft u volgens de wet 3 jaar de tijd om dit bij ons te melden. Na deze periode heeft u geen recht meer op een vergoeding.
Gebrek voor jouw rekening
In principe komen alle kosten voor het oplossen van (verborgen) gebreken na de overdrachtsdatum voor jouw rekening. Naast lekkage zijn andere veelvoorkomende verborgen gebreken: Asbest. Boktor of houtworm.
Als je dak lekt moet je de schade aan het dak melden bij je opstalverzekering. Die zal de schade dekken als de lekkage niet voorkomen had kunnen worden. Over het algemeen zal een verzekering niet uitkeren bij schade die voorkomen had kunnen worden.
Jij als huurder bent verantwoordelijk voor de kosten als je de lekkage zelf hebt veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je een gat in de muur boort en hierdoor een waterleiding raakt. Ook draai je zelf voor de kosten van een lekkage op als je niet op tijd of geen melding maakt bij de verhuurder van een mogelijke lekkage.