Moet er een brievenbus bij mijn huis staan? Het antwoord op deze vraag is ja! Als er geen brievenbus bij huis staat of een gleuf in de deur zit kan er geen post bezorgd worden.
U kunt als briefadres geen postbus gebruiken. Lukt het u niet om een briefadresgever te vinden? Dan moet uw gemeente u sinds 1 januari 2022 verplicht inschrijven op een briefadres.
De plaats van de brievenbus
Een brievenbus bij een woning moet volgens de wet zo dicht mogelijk aan de openbare weg worden geplaatst. Meestal is dit bij de erfafscheiding. Zo is de brievenbus goed toegankelijk voor de postbezorger en kan je post zo snel mogelijk worden bezorgd.
Volgens de wetgeving met betrekking tot de postbestelling is het in België verplicht om over een postadres te beschikken, maar niet om een brievenbus te hebben waarin de post ook daadwerkelijk besteld kan worden.
Deze brievenbus is al verkrijgbaar vanaf 39,95 euro! Het groene model is verkrijgbaar mét of zonder slot.
Een brievenbus is een kast met een kleine opening waardoor brieven en kleine voorwerpen in de kast gedeponeerd kunnen worden. De kast is meestal afgesloten en kan door de sleutelhouder geopend worden. Er bestaan brievenbussen voor uiteenlopende doelen: langs de openbare weg voor het versturen van post.
Als je je pakket verstuurt als brievenbuspakje+ kunnen jij en de ontvanger het pakket eenvoudig online volgen. Het pakketje kan gewoon door de brievenbus, dus de ontvanger hoeft hier niet voor thuis te blijven. Je verstuurt het al vanaf € 3,80.
Als er geen brievenbus bij huis staat of een gleuf in de deur zit kan er geen post bezorgd worden. Voor de overheidsinstanties is dit bijvoorbeeld van groot belang. Er staat zelfs in de wet vermeld dat een brievenbus zo dicht mogelijk aan de openbare weg moet worden geplaatst.
De afstand tussen de openbare weg en uw brievenbus mag niet meer dan tien meter zijn. Is de afstand groter? Dan hoeft PostNL de post niet in uw brievenbus te bezorgen.
Het beste antwoord
Er is geen enkele ( gemeentelijke) bouwverordening die een deurbel verplicht stelt. het ontbreken van een deurbel levert dus ook geen proces-verbaal op of een gemeentelijke aanschrijving.
De Nederlandse postcode bestaat uit vier cijfers, een spatie en twee letters. Dit geeft een postcode de vorm: 1234␣AB. De cijfers geven de stad, het dorp, de buurt of wijk aan, de letters zijn specifieker en geven de straat of een deel daarvan aan.
Kon streekpost tot nu toe achteloos in de linkergleuf van de bus worden gedaan, bij de omgebouwde bus is de rechtergleuf de juiste plaats. Voor 'overige postcodes' geldt precies het omgekeerde. Die verhuizen van de rechter- naar de linkerkant van de brievenbus.
Als u geen vast woonadres in Nederland hebt, kunt u zich tijdelijk inschrijven op het adres van iemand die u kent. Dat heet een briefadres. Op dat adres ontvangt u uw post. U moet dit aanvragen bij de gemeente.
U kunt geen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen. U hebt geen recht op financiële ondersteuning van de overheid, zoals huurtoeslag, studiefinanciering of een uitkering. U kunt geen parkeervergunning krijgen. U mag niet stemmen.
Je zakelijke post wordt gescheiden van de post die binnenkomt op je huisadres. Een eigen postbus geeft je bedrijf een professionele uitstraling naar klanten toe. Je beschikt aan het begin van je werkdag gelijk over je post. PostNL levert de post voor postbussen bijvoorbeeld dagelijks om 8.00 uur 's ochtends.
Altijd een brievenbus in de buurt
Dat betekent dat je in woonwijken met meer dan 5.000 inwoners binnen een straal van 1 km een openbare brievenbus vindt. Daarbuiten vind je binnen een straal van 2.5 km een openbare brievenbus.
Een gleuf moet minstens 3,2 centimeter hoog en 25 centimeter lang zijn. Voor losse bakken geldt een minimale hoogte van 10 centimeter, een minimale breedte van 25 centimeter en een minimale lengte van 35 centimeter. Alle brievenbussen van BuitenCompleet voldoen op dit vlak aan de wettelijke regels.
Strafbaar is het niet, vertelde het Juridisch Loket eerder: 'Je mag er natuurlijk van uitgaan dat de post die in jouw brievenbus bezorgd is, ook voor jou bestemd is. ' Je mag wel de informatie uit de brief niet zomaar met anderen delen, want dat is in strijd met privacywetgeving.
Wat gebeurt er met onbestelbare post? Brieven of pakketten die we niet kunnen bezorgen, komen terecht op de afdeling Onbestelbare Stukken in Den Haag. Wij mogen van de rechter de brief of het pakket openen om de bestemming of de herkomst ervan te achterhalen. Lukt dit niet, dan wordt de brief of het pakket vernietigd.
Als het post betreft voor de vorige bewoner van uw huis, dan kunt u volgens PostNL het best het volgende doen: Zet met pen een kruis door de adresgegevens. Schrijf op de envelop (of kaart) 'Vertrokken – Retour afzender'. Stop de post in een oranje brievenbus of geef deze af op een PostNL-locatie.
Het allerbelangrijkst voor een brievenbuspakje: dat-ie door de brievenbus past! Hou daarom altijd rekening met de maximale afmetingen: 38 cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. Pakjes binnen deze maten zijn klein en plat genoeg om in elke standaard brievenbus te passen. Hou ook het maximale gewicht in de gaten: 2 kg.
Brievenbuspakje versturen
Of de ontvanger nou thuis is of niet, een pakket dat door de brievenbus past kunnen we altijd in één keer bezorgen. Bij DHL verstuur je een brievenbuspakje al vanaf €3,95, en maak je natuurlijk gebruik van alle opties die horen bij een standaard pakketverzending.
Een brief van 200 gram kost 2,95, een brievenbuspakketje van 200 gram kost 3,95.