Een cake invriezen is ook geen probleem. Wikkel hem goed in met folie en en verpak de cake nog extra in een plastic zak. Zo kan er geen lucht of vocht bij komen. De cake kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.
Wil je de cake langer bewaren? Dan kun je hem ook invriezen. In de vriezer blijft de cake tot wel drie maanden goed, zodat je altijd kunt genieten van een heerlijke, zelfgebakken traktatie wanneer je maar wil.
Verpak de afgekoelde cake dan luchtdicht, in een trommel, bewaardoos of plastic folie. Bewaar een cake altijd buiten de koelkast. In de koelkast droogt cake uit. Invriezen voor een later moment kan ook, al wordt de kwaliteit van de cake daardoor wel minder.
Als je cake uit de oven komt, kun je hem beter niet gelijk uit de vorm halen. Laat hem eerst een klein beetje afkoelen, zodat hij stevig kan worden. Het is echter wel belangrijk om hem niet helemaal in de vorm te laten afkoelen. De condens van de warmte blijft dan namelijk in de vorm hangen en trekt weer in je baksel.
Taarten kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat de taart in een afgesloten door zit of onder een stolp of iets dergelijks. Anders kunnen smaken van andere etenswaren in de taart gaan zitten, dat is niet lekker.
Hoelang kun je taart bewaren in de vriezer? In de vriezer kun je een taart tot wel 3 maanden bewaren. De bacteriën kunnen in de ijskoude vriezer namelijk niet verder groeien. Let wel op: slagroomtaart kan niet goed in de vriezer, dat tast de smaak en structuur erg aan.
Over het algemeen is de meeste geglazuurde taart ongeveer 3 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast, maar die tijd kan variëren, afhankelijk van het type taart zelf en hoe u deze bewaart (taarten zonder glazuur moeten ook worden afgedekt met een paar lagen plasticfolie, aluminiumfolie of luchtdichte containers om ze vers te houden!).
Cakes kun je het best in aluminiumfolie bewaren of in een trommel. Dan blijft hij zeker een week goed. Bewaar een cake niet in de koelkast, daar droogt hij van uit. Pak een cake goed in met folie en doe deze in een zak als je de cake wilt invriezen.
Hoe lang kan cake ongekoelde blijven? Als je cake is bedekt met botercrème, blijft hij afgedekt bij kamertemperatuur tot vier dagen goed . Het is echter het beste om cakes te koelen met andere glazuursoorten zoals roomkaas of ganache. Een volledig bedekte ongekoelde cake blijft tot 2 dagen goed bij kamertemperatuur.
Maak een theedoek goed nat in koud water, wring hem uit en leg over de vorm. Herhaal dit eventueel een paar keer. Door de hete vorm te laten 'schrikken', laat de cake los en kun je hem makkelijk uit de vorm halen.
De meest aantrekkelijke eigenschap van versgebakken cake (of brood) is precies die heerlijke korst. Na verloop van tijd verdwijnt ze. Er bestaan geen wondermiddelen om ze lang te behouden. Je zou de cake eventueel kunnen instrijken met een dun laagje water en hem dan kort in een hete oven stoppen.
Wikkel deze strak in plasticfolie, van boven, zijkanten en onderkant, zodat het plastic de zijkanten van de taart raakt (d.w.z. drapeer het plastic niet alleen over de bovenkant). Als je geen plasticfolie hebt, kies dan voor een plastic hersluitbare zak.
Reken ongeveer 24 uur voor het ontdooien van je taart in een doos in de koelkast.
Recepttips
Om de lemon drizzle cake in te vriezen, maak de cake tot stap 3 en laat de cake volledig afkoelen. Wikkel in een dubbele laag huishoudfolie en vries tot 3 maanden in . Ontdooi op kamertemperatuur, verpakt, gedurende 3 uur.
𥧠ð ð Van rauw beslag kun je buikpijn van krijgen of zelfs ziek worden. In het beslag zit namelijk rauw ei, waar schadelijke bacteriën als salmonella in kunnen voorkomen.
Ook invriezen kan heel goed. Verpak je cake of biscuit goed luchtdicht met folie en eventueel nog een extra plastic zak, zodat er geen vocht bij kan komen. In de vriezer blijven ze zo'n 3 maanden goed. Cake en biscuits kun je het beste buiten de vriezer op het aanrecht ontdooien.
Als je je cake perfect hebt gemaakt, kun je hem een nachtje laten staan . Zo kan de cake afkoelen, waardoor het glazuur hard wordt en de lagen niet op elkaar schuiven. Je merkt misschien ook dat je cake uit elkaar valt als je hem uit de pan haalt als hij nog warm is.
De snelste manier om een cake te koelen is door je koelkast en vriezer te gebruiken . Gebruik de koelkast alleen voor korte periodes, want te lang in de koelkast kan je dessert binnen een paar dagen van zijn vocht beroven. Diepvriezers leveren dit probleem niet op. Gebruik plasticfolie voordat je je cakes op beide plekken bewaart.
Als je het goed doet, is invriezen een van de beste manieren om een taart vers te houden. Zo hoef je de ochtend van een groot feest niet meer te haasten met het bakken, afkoelen, glazuren en versieren van de verjaardagstaart van iemand.
Naast dat aluminiumfolie restjes niet luchtdicht afsluit, levert het gebruik ervan nog een gevaar op. En dat is bij zoute en zure levensmiddelen. Het aluminium in het folie reageert hier sterk op. Het lost op en komt zo in de voedingsmiddelen terecht.
Stap 2: Wikkel elke laag strak in plasticfolie
Voor extra bescherming tegen vriesbrand kunt u de cake vervolgens in een vel aluminiumfolie wikkelen of de cakelagen in diepvriesbestendige opbergzakken doen. Zorg ervoor dat u uw verpakkingen labelt met het type cake en de datum waarop u ze hebt ingevroren.
Juiste opslagtechnieken om de versheid te maximaliseren
Pak die taart goed in! De meeste taarten kunnen tot een maand in de vriezer bewaard worden, of een week in de koelkast .
De vochtigheid van koelkasten ontdoet cakes van hun vocht, waardoor ze hun kenmerkende zachtheid verliezen . Bijvoorbeeld, je moet een pondcake met aardbeien en roomkaasglazuur in de koelkast bewaren, maar je wilt een cake met fondantglazuur, pindakaas en pecannoten buiten de koelkast bewaren.
Moet cake in de koelkast? Vaak heeft uw cake geen baat bij een verblijf in de koelkast — in ieder geval niet in de zin van "versheid" en vochtretentie. De koude, relatief lage luchtvochtigheid van een koelkast versnelt het proces van gebakken goederen die drogen tot het punt van mufheid.