WeTransfer – WeTransfer is een Nederlandse dienst die dus valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving. Je kan er dus vanuit gaan dat ze netjes omgaan met je privacy. WeTransfer maakt echter gebruik van servers op verschillende plekken in de wereld. Je weet dus niet zeker of je bestanden binnen Europa blijven.
Het zo beveiligde zipbestand verstuur je met WeTransfer en de beveiligingssleutel communiceer je via de veilige chat-app Signal. De ontvangende partij moet overigens ook 7-Zip gebruiken om je zip inclusief versleuteling te kunnen uitpakken en ontsleutelen.
Met WeTransfer kun je tot 2GB aan bestanden in één keer gratis versturen. De ontvanger krijgt dan een downloadlink van WeTransfer toegestuurd. Wanneer je hierop klikt, kun je de bestanden als zip-bestand downloaden op je apparaat. De downloadlink blijft zeven dagen geldig.
Versturen van grote bestanden op een veilige manier tot 250 GB is niet eenvoudig. WeTransfer, Dropbox, Google Drive zijn de meest gekende platformen om grote bestanden te kunnen delen. Het voordeel van WeTransfer is dat je documenten met enkele eenvoudige klikken gemakkelijk kan delen.
Maar via WeTransfer kun je maar liefst 2 GB aan documenten, foto's, video's, presentaties en andere bestanden delen. Het maakt niet uit of het één heel groot bestand is of vele kleine, als het maar onder de 2 GB blijft. Dit is gratis. Gebruikers die meer GB nodig hebben, kunnen de betaalde versie nemen: WeTransfer Pro.
WeTransfer maakt echter gebruik van servers op verschillende plekken in de wereld. Je weet dus niet zeker of je bestanden binnen Europa blijven. Hierdoor kan je in de knel komen met de AVG. Een ander groot nadeel is dat je alleen met de betaalde versie je bestanden met een wachtwoord kunt beveiligen.
Hoe verstuur ik grote bestanden via e-mail? Je kunt grote bestanden verzenden via e-mail door een deelbare link naar een bestand of map in Dropbox te maken. In Dropbox zelf kun je over een bestand of map bewegen en deze via e-mail verzenden door op Delen te klikken als die optie verschijnt.
Kies een oplossing met robuuste beveiligingsopties. Koppelingen die beschermd zijn door wachtwoorden en machtigingen zijn essentieel. Koppelingen die verlopen zijn nuttig om te delen met externe partners. Versleuteling. Je bestanden moeten veilig zijn wanneer je ze deelt en wanneer ze opgeslagen worden.
Bestanden kleiner 'inpakken'
Zet daarvoor de bestanden om naar een zogenaamd zip-bestand. Verzend vervolgens het zip-bestand per e-mail. De ontvanger pakt het zip-bestand weer uit en heeft de bestanden in oorspronkelijke grootte op de computer staan.
Met WeTransfer kun je gratis eenvoudig documenten, foto's, muziek, presentaties en zelfs video delen met maximaal 3 ontvangers. Alle bestandstypen worden ondersteund en per keer kun je 2 GB uploaden. Als dat niet genoeg is dan kun je gewoon een nieuwe upload beginnen.
Eerst wordt het mailadres ingevoerd van de persoon voor wie de bestanden zijn bedoeld, dan worden de bestanden geselecteerd en daarna worden zij verzonden naar Wetransfer waar ze tijdelijk (2 weken) worden gestationeerd. De geadresseerde ontvangt een mail met daarin een link.
Is Dropbox veilig? Alles wat je in Dropbox zet is versleuteld. Alleen met jouw gebruikersnaam en wachtwoord kun je bij de bestanden. Dus als iemand zonder die gegevens bij bestanden kan dan zijn ze onleesbaar door de versleuteling.
Met WeTransfer kunnen gebruikers eenvoudig grote bestanden versturen. Via de website wetransfer.com kun je jouw bestanden uploaden en een aantal e-mailadressen invoeren van de beoogde ontvangers. De ontvanger krijgt een link en kan de bestanden met een paar kliks downloaden.
Vul het e-mailadres in van de ontvanger. Klik op de schakelaar toggle_off in de grijze Zivver-werkbalk. De Zivver-werkbalk wordt nu blauw om aan te geven dat veilig mailen aan staat.
Je kunt Dropbox Transfer gebruiken om bestanden te verzenden waaraan je niet hoeft samen te werken. Je kunt Dropbox Transfer bijvoorbeeld gebruiken om een link naar een afgerond contract te e-mailen of een voltooid product af te leveren.
Met Zivver Secure File Transfer verstuur je elk type bestand tot 5TB vanuit je bestaande e-mailprogramma.
Voor internet-e-mailaccount. zoals Outlook.com of Gmail, is de gecombineerde bestandsgrootte 20 mb (MB) en voor Exchange-accounts (zakelijke e-mail) is de standaardlimiet voor gecombineerde bestandsgrootte 10 MB.
Dan zal de app dit merken en via de app de bestanden downloaden. Op de computer worden de bestanden altijd gedownload via de browser. Zitten er foto's in het WeTransfer bestand? Dan kan je deze meteen met de Collect app bekijken.
WeTransfer op Android gebruiken
Voor Android-apparaten heeft WeTransfer de app Collect ontwikkeld. Die is helaas alleen in het Engels. Ook is het met die app lastiger om foto's te versturen dan met de website.
WeTransfer is een Nederlandse down- en uploaddienst waarmee grote bestanden tot twintig gigabyte verstuurd kunnen worden. Met de dienst kunnen documenten, foto's, muziek, presentaties en video gedeeld worden met maximaal 20 ontvangers. Alle bestanden worden 7 dagen bewaard door de dienst.
Eerder kon je in We Transfer zelf de e-mail adressen invullen, maar nu krijg je dus een linkje als je je bestanden geüpload hebt. En dat linkje kun je dus via de mail doorsturen.