HEMA huismerk
HEMA heeft nooit dierproeven op producten toegestaan en gebruiken ook geen grondstoffen die op dieren zijn getest.
Dierproefvrije merken bij Kruidvat zijn o.a.: Biodermal, Catrice, Dermolin, Dr. van der Hoog, Essence, Hairwonder, Hennaplus, Herôme, Inecto, Kruidvat eigen merk, Therme & VOGUE.
Andrélon producten worden niet op dieren getest. Wij gebruiken wetenschappelijke-, maar geen diertest-methoden om de veiligheid van onze producten vast te stellen.
Zoals vastgelegd in de Europese verordening inzake cosmetische producten, worden Zwitsal-producten niet op dieren getest.
Gelukkig is het in de EU sinds 2013 verboden om cosmetica ingrediënten op dieren te testen. Dus dat betekent dat alle cosmetica, en dus ook mascara, die in Europa is geproduceerd niet op dieren is getest.
Worden cosmeticaproducten op dieren getest? Nee, het is in Nederland en heel Europa verboden om cosmeticaproducten op dieren te testen. Dierproeven voor de ontwikkeling van cosmetische producten zijn in Nederland al sinds 1997 verboden volgens de Wet op Dierproeven.
M·A·C doet niet aan dierproeven. Wij hebben zelf geen faciliteiten waar dierproeven worden uitgevoerd en vragen ook nooit aan anderen om deze namens ons te doen.
Labello wil jouw lippen de beste verzorging bieden. Daarom worden al onze producten uitvoerig getest voordat ze in de winkels komen te liggen. Dit testen doet Labello zonder dierproeven, wat betekent dat Labello dierproefvrij is.
Alle make-up van ons eigen merk is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zonder dierlijke bestanddelen. En natuurlijk testen we niets op dieren. De Vegan Society houdt daar toezicht op.
Merk Make Up Huidverzorging Kwaliteit en veiligheid De Distributie Geen Dierproeven KIKO Makeup & Go: boek een make-up consultatie in de winkel! KIKO MILANO voert geen tests uit op dieren en geeft daar ook geen opdracht voor, zoals in de betreffende Europese wetgeving wordt voorgeschreven.
Bekende make-upmerken die wel cruelty free zijn: BECCA, Charlotte Tilbury, Anastasia Beverly Hills, Catrice, Too Faced, Urban Decay, Illamasqua, Hourglass, Marc Jacobs Beauty, By Terry, Milani, NYX, Makeup Geek, Colourpop, Kat von D, Natasha Denona, Pixi, Tarte, Essence en Lush.
Zijn de Etos cosmeticaproducten dierproefvrij? Vanaf 11 maart 2013 zijn alle make-up en persoonlijke verzorgingsproducten in Europa dierproefvrij.
Producten die een 'bijzondere claim' hebben, zoals haargroeimiddelen, haarverf, zonnebrandcrème en deodorant, moeten hoe dan ook op dieren getest worden. Zelfs als ze in China vervaardigd worden. Om dit beleid te kunnen omzeilen, bieden sommige merken hun producten alleen online aan.
In 1989 is L'Oréal helemaal gestopt met het testen van producten op dieren, 14 jaar voordat dit werd vereist door regelgeving. Vandaag de dag test L'Oréal geen ingredienten meer op dieren.
L'Oréal test geen enkel product of ingrediënt op dieren. Toch staat L'Oréal nog steeds op de PETA-lijst van bedrijven die dierproeven uitvoeren, omdat L'Oréal-producten verkocht worden in China. In dat land vereisen de gezondheidsautoriteiten het uitvoeren van proeven op dieren voor sommige producten.
Wat gebeurt er met dieren na de proef? De meeste dieren sterven of worden gedood voor de proef . Op deze manier kunnen we hun weefsels en organen onderzoeken. De dieren die na het einde van de proef in leven zijn gelaten, kunnen indien mogelijk worden ingezet bij een volgende proef.
Omdat cosmetica zowel goed als betaalbaar kan zijn. Het merk onthoudt zich bovendien van dierproeven. Deze diervriendelijke ontwikkeling en productie van de NYX-make-upreeks wordt bevestigd door dierenbond Peta.
Daarnaast zijn geen dierproeven uitgevoerd voor de ontwikkeling van dit product, inclusief de ingrediënten (dit geldt voor al onze cosmetische producten)."
Zwitsal kleurt geel vanaf 1974
Zwitsal was oorspronkelijk wit en kreeg pas in 1974 de kenmerkende gele kleur. In 1974 wordt het logo gemoderniseerd, maar het kuifje van Mieke wordt behouden. Het bedrijf van Jansen maakt een stormachtige groei door en Zwitsal wordt Nederlands grootste en bekendste babymerk.
"Al in 1989 besloot Yves Rocher te stoppen met het testen van haar eindproducten op dieren en over te gaan op alternatieve testmethoden. Wij blijven trouw aan onze waarden en beloften: onze eindproducten worden nooit op dieren getest. Hetzelfde geldt voor de bestanddelen die in onze producten verwerkt worden".