Glasvezelbehang is niet alleen veel moeilijker te bevestigen dan renovatievlies, maar bovendien reageren veel mensen allergisch op dit behang.Bovendien is glasvezel ook zeer ongezond voor het milieu. Gezien dit oudere behang ook heel wat meer verf opneemt dan renovlies, is het vaak ook niet de goedkoopste oplossing.
De structuur van het behang zorgt er namelijk voor dat organismen zich er niet in kunnen nestelen. Tot slot draagt glasvezelbehang mee aan een veilige omgeving. Het behang heeft namelijk een brandvertragende werking en is vrij van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.
Glasvezelbehang is het moeilijkste type behang om te verwijderen. Dit omdat het behang van een zeer sterke kwaliteit is en met hoogwaardige lijm geplaatst wordt. Daarbij is geverfd glasvezelbehang nog lastiger te verwijderen. Ongeverfd glasvezelbehang kun je verwijderen met een stoommachine.
Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang is dat glasvezelbehang een motief/patroon bevat. Glasvezelbehang wordt voornamelijk gekozen bij het behangen van de wanden van bestaande woningen, omdat er hier weinig risico is met werken. Dit betekent dat er minder snel scheurtjes in de wanden komen.
Sommige mensen krijgen jeuk van glasvezel. Dat komt door de glaswol. Dit kan jeuk geven of allergische reacties. Let dus goed op.
Het nemen van een koude douche zal helpen om alle vezels die op je huid liggen, maar nog geen irritatie veroorzaken, weg te spoelen. Door een warm water gaan je poriën meer openstaan waardoor er glasvezeltjes in je huid kunnen komen, wat zorgt voor lichte irritatie.
Glasweefsel behang bestaat uit gewoven glasvezel. Dit zorgt voor een zeer sterke structuur. Hierdoor is het iets dikker en stootvaster dan glasvlies. Glasweefsel is bovendien makkelijker van de muren te verwijderen dan glasvlies en het is stabieler op buitenhoeken.
Stucwerk is een ideale ondergrond voor het aanbrengen van glasvezelbehang, mits het mooi egaal is. Kleine krassen en scheuren zijn daarbij geen probleem en kleine oneffenheden kunnen eventueel glad geschuurd worden.
De voordelen van glasvezelbehang
– het behang laat waterdamp door; – het behang is overschilderbaar in een gewenste kleur; – het behang is brandveilig; – het behang is eenvoudig aan te brengen.
Glasvezelbehang is een prima ondergrond voor stucwerk. Het glasvezelbehang zorgt ervoor dat de muur versterkt blijft en voorkomt zetscheuren. Uw stucadoor kan in de toekomst het glasvezel prima als ondergrond gebruiken. Het geeft daarbij ook het voordeel van een egale ondergrond!.
Stucen Over Glasvezelbehang
Glasvezelbehang is een heel ander type behang dan gewoon behang wat gemaakt is van papier als basis. Papier neemt vocht op en kan dus loslaten tijdens stucen. Glasvezelbehang zit, als het goed geplakt is stevig op de muur. Door de lijm lijkt het wel één geworden met de muur.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Het aanbrengen gebeurt met een 18 mm polyamide roller of een spatel. Vervolgens wordt de coating gladgestreken met een breed plamuurmes om zeer vlakke oppervlakken te verkrijgen. Na volledige droging kan worden geschuurd met een korrelgrootte van 120 tot 180.
Laat het behang tussen de verflagen door minimaal 24 uur drogen. Schilder niet te veel over droge stukken en werk zo veel mogelijk nat-in-nat. Zo bekom je het mooiste resultaat.
Vliesbehang is eigenlijk een gewoon soort behang van 52 cm breed. Het is al afgewerkt en na het behangen hoef je er niets meer aan te doen. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. En dat terwijl de voorkant van papier is en bijvoorbeeld een motief heeft.
Het beste behang voor slechte muren is renovlies behang en we laten je er alles over zien. Voor kleine scheurtjes tot 4 mm en overbruggingen is een stevige behang zelfs nog beter dan stucwerk.
Voor het aanbrengen van glasvezelbehang betaal je meestal een prijs per vierkante meter. Gemiddeld moet je rekenen op een bedrag van € 15,- per vierkante meter. Om een indicatie van de totale projectprijs te krijgen, moet je eerst weten hoeveel vierkante meter de professional moet behangen.
-Glasvezelbehang wordt vooral gebruikt op slechte muren. Het behang kan scheuren en gaten wegwerken. Het behang is stevig en scheurt niet. -Vliesbehang wordt in de kant en klaar bedrukte variant heel veel toegepast in normale omstandigheden.
Verschil glasvlies en renovlies in het kort
Renovlies is gemaakt van papier, terwijl glasvlies van glasvezels is gemaakt. Renovlies is net zo strak als stucwerk. Glasvliesbehang kan dit ook zijn, maar je kunt ook kiezen om een licht reliëf aan te laten brengen. Renovlies is sterker en stootvaster dan glasvliesbehang.
Zodra de muur kaal is, kun je eventuele schade aan de muren herstellen. Vul gaatjes op met wat plamuursel en pak ook scheurtjes in de muren goed aan. Deze kunnen namelijk zorgen voor luchtbobbels onder je behang en dat is wel het laatste wat je wilt.
Het inweken is een belangrijke voorwaarde om naden in het behang te voorkomen. Dit doe je door eerst de bovenste helft van de binnenkant van de behangbaan goed in te smeren met de lijm. Deze bovenste heft vouw je naar binnen toe (zonder aan te drukken, anders ontstaat er een vouw) tot aan de niet ingesmeerde helft.
Glasvezelbehang. De muurstickers zijn geschikt om op glasvezelbehang te plakken - let wel op, je ziet het relief van het behang door de sticker heen en de stickers zijn iets lastiger te plakken doordat de ondergrond niet glad is.
Heeft u een egale ondergrond (nauwelijks oneffenheden of putjes) en wilt u als eindresultaat een gladde uitstraling? Dan kiest u tussen glasvliesbehang of renovlies behang. Renovlies is sterker en dekt beter dan glasvlies behang. Glasvliesbehang is wel goedkoper.
Verwijder sterk uitstekende oneffenheden door deze weg te schuren of weg te steken met een plamuurmes. Heb je glasvezelbehang? Verwijder dan de loszittende stukken. Vul gaten, beschadigingen en naden dieper dan 2 mm met een geschikt vulmiddel.
Zorg ervoor dat de te behangen ondergronden vlak en egaal van kleur zijn. Bij donker vliesbehang (zwart) zijn de naden soms iets meer te zien. Als je dit wilt voorkomen kies er dan voor de ondergrond bij de naden dezelfde kleur als het behang te geven.