Breng de kleur Gellak direct aan en droog deze met met UV Lamp gedurende 2 minuten, LED Lamp gedurende 60 seconden. Als de laag droog is dan plaatst u de 2e laag. Deze droogt u opnieuw met uw UV Lamp of LED Lamp.
De Gellakbehandeling duurt ongeveer 30 minuten. De lagen die we op de nagel aanbrengen worden uitgehard onder een UV lamp. Het ideale is dat de gellak gelijk droog is en u niet meer hoeft te wachten om ze te kunnen showen! Op de handnagels blijft de Gellak ongeveer 2 tot 3 weken mooi en op teennagels 4 tot 6 weken.
De gellak droogt niet onder de lamp
Sommige gels harden bijvoorbeeld enkel uit onder UV-licht. Je controleert dus best even of jouw lamp conform de producten is. Het vermogen van de lamp is ook heel belangrijk. In een lamp met een lager vermogen zal de gel polish langer moeten uitharden.
Zonder lamp is de gellak minder lang mooi. De gellak die droogt met een lamp is steviger! Als je art op de nagel aan wilt brengen is het een nadeel als gellak zonder lamp sneller droogt en daarom is de gellak die onder de lamp droogt voor art een betere optie. Je hebt dan langer de tijd.
Reguliere nagellak: reguliere nagellak droogt op in ongeveer 3 tot 5 minuten. De nagellak is dan stootvast. Dat wil dus niet zeggen dat je nog niet op hoeft te passen. De nagellak doet er namelijk meerdere uren over om volledig uit te harden.
Voor een optimale hechting van de gel nagellak met de natuurlijke nagel hebben wij de volgende tips van de professionals; # Zorg ervoor dat je minimaal een uur voordat je gaat lakken niet in aanraking met water bent geweest. # Ben je in bad of onder de douche geweest?
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Breng twee lagen gelnagellak aan en laat je nagels na beide lagen aan de lucht drogen. Na het aanbrengen van de eerste laag nagellak wacht je vijf tot tien minuten om de lak aan de lucht te laten drogen. Breng dan de tweede laag lak aan. Laat de tweede laag ook vijf tot tien minuten drogen.
De tijd van het verharden van gel nagellak hangt of van welke stap je aan het doen bent. De basecoat moet bijvoorbeeld 1 tot 3 minuten onder een UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden. De Kleurlaag moet 2-4 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden.
Laat je nagels enkele uren drogen. Zodra de nagellak droog en uitgehard is, was je je handen met water en zeep om eventuele restjes spray te verwijderen. Hoewel sneldrogende nagellaksprays over het algemeen bedoeld zijn voor gewone nagellak, kunnen ze toch helpen om gelnagellak sneller te laten uitharden.
De gellak laat los als de nagels te vet zijn. Ontvet de nagels dus voordat je begint met het aanbrengen van de eerste laagjes. Je ontvet de nagels met behulp van een celstofdepper en nail prep. Mocht je tussendoor iets eten of drinken, ontvet de nagels dan opnieuw.
Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Nadat de afzondelijke laagjes zijn uitgehard, voelt de lak nog steeds plakkerig. Dit is nodig voor de hechting van de volgende laag. Nadat de CCO Shellac Topcoat is aangebracht, voelt deze nog plakkerig aan. U dient deze plaklaag te verwijderen met CCO Cleaner of alcohol.
Gel Nagellak droogt enkel met een UV-lamp. Afhankelijk van de dikte waarmee de gel is aangebracht kan dit 3 tot 5 minuten duren.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
Ledlampen met CCFL kunnen zowel ledgels als uv-gels uitharden. Ledlampen zonder CCFL kunnen dus niet alle uv-gels uitharden, vraag daarom altijd aan je leverancier van uv-gel en gellak of het mogelijk is de gel uit te harden met een ledlamp.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Als de nagellak nog te nat is verschuif je het zodra je er met de kwast van de topcoat overheen gaat, maar wanneer de nagellak al compleet droog is (zoals de dag daarna) ben je te laat. Om van de voordelen van topcoat gebruik te maken, breng je een dunne laag aan zodra de nagellak bijna droog is.
Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect. WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.
Schuren tussen twee lagen door
Het zal ervoor zorgen dat je schilderwerk niet lang standhoudt. Ook droogt zo'n dikke plak verf vaak heel langzaam waardoor het kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf tijdens het drogen. Beter is het om na een dunne laag verf een tweede laag aan te brengen.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
Gellak aanbrengen over UV gel is geen probleem. Omdat beide producten uit “dezelfde ingedriëntengroep” (om het zo maar te noemen) komen hechten ze goed op elkaar.