Omdat iedereen mag genieten van het Fruittella-snoep Een uitzondering is de Fruittella Dummy die gelatinevrij is. Ook voor wie op zoek is naar glutenvrije snoepjes is er goed nieuws. Zo is de Minder Suiker-productlijn van Fruittella glutenvrij.
Ingrediënten: glucosestroop, suiker, vruchtensappen (sinaasappel, aardbei, banaan) (3%), kokosolie, maltodextrine, voedingszuren (citroenzuur, appelzuur), emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, sucrose-esters van vetzuren), bevochtigingsmiddel (glycerol), geleermiddel (arabische gom), cacaoboter, concentraten ...
04. Is HARIBO glutenvrij? Omdat wij in enkele HARIBO-producten tarwehoudende ingrediënten verwerken, kunnen wij helaas niet volledig uitsluiten dat onze producten of de voor hun vervaardiging gebruikte ingrediënten in contact komen met glutenhoudende producten. Ze kunnen daarom sporen van gluten bevatten.
Geen probleem! Verschillende chocolaatjes zijn ook glutenvrij. Denk aan de bekende M&M's of de choco nuggets van Candiez.
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij:Naturel. Sticks naturel. Cheese Onion.
Niet alle chocolade is glutenvrij
Ook repen zoals Twix, Milkyway of een Mars die over het algemeen stukjes koek bevatten, moeten worden vermeden. Gelukkig is niet elke chocolade lekkernij verboden! De krokante omhulsels van bijvoorbeeld M&M's zijn niet gemaakt met tarwemeel.
Chips is van over het algemeen glutenvrij. Aardappel, frituurvet en zout bevatten van nature geen gluten. Bij chips met een smaak, zoals barbecue chips of paprika chips, bestaat er een kans dat deze wel gluten bevat.
Helaas zijn heel veel candybars niet glutenvrij en niet al te gezond. Een Mars, Twix of een Lion, eet jij glutenvrij dan moet je deze helaas laten liggen. Snickers zijn wel glutenvrij.
Men zou denken dat aardappelchips en popcorn van maïs glutenvrij zouden zijn – maar als het om kant-en-klare producten gaat, kan men helaas niet zeker zijn. Omdat gluten vaak bij de productie als stabilisator en vooral als dragersubstantie van kruiden en aroma's ingezet worden, kun je er beter van afblijven.
Het Crossed Grain keurmerk (de doorgestreepte aar in de cirkel) is hét internationaal erkende kwaliteitskeurmerk voor glutenvrije producten.
De ingrediënten bevatten geen gluten, maar de fabriek van Tony's is niet 100% glutenvrij. Ja, er is kans op sporen van gluten… En dat is precies wat er op de wikkel staat.
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Gezondheid
Fruittella Mix of Minis 50 Stuks 410 g is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. Fruittella Mix of Minis 50 Stuks 410 g kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
+Heeft Fruittella ook producten die lactose vrij zijn? Onze snoepjes bevatten geen zuivel ingredienten, hierdoor kunnen ook mensen die gevoelig zijn voor zuivel producten genieten van Fruittella snoepjes.
Nutella is glutenvrij én koosjer. Elke 2,5 seconden wordt er wel ergens een pot Nutella verkocht.
Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij van gluten. Zuivelproducten met toevoegingen zoals vla, vruchtenkwark, smeerkaas en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten. Bekijk de ingrediënten van deze producten op het etiket.
Kroepoek en cassave zijn lekker bij oosterse gerechten of gewoon zo uit het handje. Glutenvrije kroepoek en cassave, dat bestaat uit rijstmeel, tapiocameel of quinoa, is weliswaar van nature glutenvrij. Maar deze melen kunnen soms (flink veel) gluten bevatten door kruisbesmetting.
Rijst is net als tarwe een graansoort, maar – en daar zit 'm de verwarring – niet alle graansoorten bevatten gluten. In couscous en bulgur zit bijvoorbeeld tarwe verwerkt, en gort en parelgort bevatten gerst. Die granen moet je dus niet eten als je een glutenallergie hebt. In rijst zit géén gluten.
Smarties worden gemaakt van suiker, maïssiroop en carnaubawas. Ze zijn volledig glutenvrij en zijn een van de populairste snoepjes ter wereld.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.