Ook fietsen kan je helpen in de strijd tegen cellulitis. Fietsen is een goede cardio work-out waarmee je veel calorieën verbandt. Als je regelmatig een grote afstand fietst, bouw je spieren op. Je traint voornamelijk je beenspieren, waardoor je mooie, strakke benen zal krijgen.
Om cellulite te voorkomen en aan te pakken is een goed bloedcirculatie erg belangrijk. Fitness waarbij je aan je conditie werkt en je bloed laat stromen, zoals cardiofitness, kan daarom helpen. Spinning, steppen en hardlopen op de loopband werken allemaal tegen cellulitis.
Eet veel groente en fruit. Etenswaren die veel vitamine C bevatten voorkomen de afbraak van collageen in de huid, waardoor je huid elastischer blijft en de kans op cellulite kleiner wordt. Ook moet je genoeg drinken (minimaal 1,5 liter per dag) zodat je lymfesysteem goed blijft werken. Sport daarnaast voldoende.
Een andere techniek om cellulitis te bestrijden, is de kneedmassage. Daarbij neem je een stuk huid tussen je handpalmen en maak je heen- en weergaande bewegingen. Net alsof je deeg kneedt. Om cellulitis doeltreffend te bestrijden, herhaal je deze massages een tot twee keer per dag gedurende minstens 5 minuten.
Het komt vooral voor bij vrouwen en is het vaakst zichtbaar op de benen, billen en onderrug. Elke vrouw kan er last van krijgen en er bestaat tot nu toe geen remedie tegen. Gelukkig kan je cellulitis wel minder zichtbaar maken. Sport zorgt ervoor dat je spieren steviger worden en daardoor valt cellulitis minder op.
Lopen wordt gezien als goed werkzaam middel tegen sinaasappelhuid. Cellulite, ook wel sinaasappelhuid genoemd, wordt veroorzaakt door een verstoring van de stofwisseling in bepaalde cellen.
Afhankelijk van de situatie heeft u zo'n 10-15 behandelingen nodig om het maximale resultaat te bereiken, mits je daarnaast ook een gezonde levensstijl hebt en sport. Wij adviseren hierbij om 2x per week langs te komen voor een behandeling van 45-60 minuten, vaak na de 5e behandeling begin je al resultaat te zien!
Door gezond, gematigd, gevarieerd en uitgebalanceerd te eten, met voldoende groenten en fruit, volkorenproducten, vis en noten, zaden en pitten op het menu, kun je cellulite bestrijden en helpen voorkomen.
Als je last hebt van blubberbenen dan kan het bijvoorbeeld helpen om krachtoefeningen te doen die gericht zijn op het versterken van je beenspieren. Hier worden je bovenbenen niet slanker van, maar het kan er wel voor zorgen dat ze er fit en strak uitzien.
Lipomassage voor efficiënt en effectief afvallen
Lipomassage is een diepe bindweefselmassage. Het belangrijkste doel is om de huid van de heupen, billen, benen, armen en/of buik strakker te masseren. Het is een intensieve behandeling op plaatsen waar cellulite zich ophoopt.
Wil je zichtbare beenspieren dan is krachttraining natuurlijk heel belangrijk, maar onderschat ook niet de kracht van cardio. Goede cardio workouts voor je benen zijn hardlopen en spinning. Tijdens deze workouts train je je beenspieren en verbrand je tussen de 500-700 calorieën per uur.
De oorzaak
Cellulitis of erysipelas krijgt u door bacteriën. De bacteriën komen de huid binnen via een wondje. Dit kunnen allerlei wondjes zijn zoals een puistje, een schaafwond, een brandwond, een operatiewond of zelfs een insectenbeet.
Doet Cupping massage pijn? Dit is sterk afhankelijk of er blokkades of verklevingen zijn. Dan is er sprake van enige pijn. Natuurlijk is de zuigkracht wel voelbaar en na afloop is er een rode of blauwe plek op de huid zichtbaar, die soms in de daaropvolgende dagen blauw wordt.
De cups stimuleren de bloedsomloop - een techniek die lijkt op droogborstelen, maar dan op een iets dieper niveau. Terwijl je de cups over je lichaam laat glijden, trekken ze de huid in een vacuüm, activeren ze de circulatie en breken ze vetafzettingen af die kuiltjes en bobbels kunnen veroorzaken.
Het aanbieden van cupping-massages kan dan ook een goede uitbreiding van jouw massagepraktijk! Ook thuis doen steeds meer mensen cupping bij zichzelf. Dit is dan met name gericht op het verminderen van cellulite.
Cellulite en cellulitis worden vaak door elkaar gehaald, maar zijn twee verschillende aandoeningen. Met cellulite wordt een bobbelige structuur van de huid en het onderhuidse bindweefsel bedoeld. Cellulitis is een bacteriële infectie van het bindweefsel. Cellulite komt vooral voor op de (boven)benen, armen en billen.
De putjes, kuiltjes en bobbeltjes in de huid, die meestal op de heupen, billen en dijen zitten, worden 'cellulite' of 'sinaasappelhuid' genoemd. Veel vrouwen hebben er last van: cellulite komt bij 80-90% van de vrouwen voor.
Hierdoor kunnen vet, vocht en afvalstoffen minder goed worden afgevoerd en verhardt het bindweefsel. Dit veroorzaakt dat de huid onregelmatigheden krijgt zoals putjes of bobbeltjes. Het komt vaak voor op de billen, benen en armen en is niet gevaarlijk. Cellulite komt vaker voor bij vrouwen dan mannen.