Met de suikervrije chocolade producten geniet je optimaal. De chocolade producten van Sukrin bevatten netto minder koolhydraten en passen daarom perfect binnen een dieet of zijn erg geschikt voor diabetici omdat je bloedsuikerspiegel minder en snel stijgt dan repen met veel suikers.
De No Sugar Added range van Lindt is een unieke suikervrije chocolade uitvinding door de Lindt Meester Chocolatiers.
Welke chocolade kan ik als diabeet eten? Een stuk chocolade werkt altijd en misschien zelfs een paar stukjes meer, als je een paar simpele tips volgt: pure chocolade : Het bevat minder suiker dan melkchocolade en slechts een derde zoveel als witte chocolade. pure chocolade verlaagt ook de bloeddruk.
Een uitgebreide keuze aan lekkere snoep en chocolade zonder toegevoegde suiker vind je bij Dieetwebshop!
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
Het is onmogelijk om zowel het suiker- als het vetgehalte in chocolade te verminderen. Dit zou een nefast effect hebben op de smaak en textuur van chocolade. Suikervrije chocolade is dus geen gezond alternatief als je wil vermageren of zin hebt in een gezonde snack.
In plaats van 'diabetische' chocolade, probeer eens om goede kwaliteit pure chocolade te kiezen (70% cacao is het beste) . Het heeft een sterkere smaak dan melkchocolade, dus je zult waarschijnlijk iets minder eten. Bepaal hoeveel je gaat eten en zet de rest van de chocolade weg, buiten bereik.
Snoep met minder of geen suiker
Voorbeelden zijn dit dropfruit van Red Band, de apekoppen en biggetjes met minder suiker van Katja of het snoep uit deze speciale lijn van Albert Heijn, met 30% minder suiker en 15% minder calorieën dan de 'normale' receptuur.
Lindt Excellence 90% Cacao : Deze optie met veel cacao is robuust van smaak en bevat een minimale hoeveelheid suiker. Hierdoor is het een van de beste keuzes voor diabetici.
Veel mensen kiezen voor carobe als alternatief voor chocolade omdat het gezonder is. Het gaat daarbij voornamelijk om de natuurlijke zoetkracht van carobe. Het poeder is van zichzelf al zoetig, terwijl cacaopoeder een stuk bitterder en helemaal niet zoet is.
Pure chocolade bevat meer cacao en dus meer flavanolen dan melkchocolade en witte chocolade, en is daarom een goede keuze. Flavanolen staan bekend om hun positieve invloed op insulinegevoeligheid en kunnen ook uw bloedglucosebalans verbeteren door de darmabsorptie en de spijsvertering van koolhydraten te vertragen.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Een suikervrije (stevia, erythritol en inuline-gezoete) pure chocolade reep leidde tot een lagere bloedglucose iAUC vergeleken met een conventionele pure chocolade reep bij mensen met diabetes. Het lijkt erop dat suikervrije pure chocolade geconsumeerd kan worden zonder de bloedglucosecontrole bij mensen met diabetes in gevaar te brengen .
GuyLian Melkchocolade repen met Stevia 100g 6-Pack – Belgische melkchocolade gezoet met Stevia – Suikervrij alternatief, Fairtrade gecertificeerd, Zonder soja, Zonder gluten – kerstchocolade. Nog maar 3 op voorraad. Dit product heeft duurzaamheidskenmerken die worden erkend door vertrouwde certificeringen.
Kan ik nākd-repen eten als ik diabeet ben? Onze repen bevatten geen geraffineerde suikers of siropen, maar het hangt af van uw individuele dieetvereisten of onze producten geschikt zijn . We raden u aan een gezondheidsdeskundige te raadplegen over specifieke dieetbehoeften als u het niet zeker weet.
Didier & Frank 99% Ultimate Pure Chocolade 100g, Zonder Toegevoegde Suiker (Keto)
Goed nieuws! Over het algemeen wordt suikervrije chocolade door veel gezondheidsprofessionals gezien als een gezond alternatief voor gewone chocolade , vooral als je bloedsuikerpieken wilt voorkomen en extra goed voor je tanden wilt zorgen! Zoals met alles in het leven, kan teveel van het goede de balans verstoren.
Maak een gezonde pudding met avocado, cacao en natuurlijke zoetstof en serveer in glazen. Smelt pure chocolade zonder toegevoegde suiker en gebruik het als topping voor gesneden fruit zoals bananen, aardbeien of ananas. Meng gemalen noten, dadels, chiazaad en pure chocolade zonder toegevoegde suiker om energieballen te vormen.
Als je "suikervrij" of "geen suiker" op een chocoladereep ziet, is dat geen magie - het is wetenschap . Deze chocolade is speciaal gemaakt om minder dan 0,5 gram suiker per portie te bevatten op basis van de FDA-richtlijnen. Maar denk niet dat dit betekent dat ze niet zoet zijn.
Rauwe chocolade is gezonder, dat stofje flavonoïde is hier beter behouden door een andere bereiding. Wat betreft de verzadigde vetten, dit zit dus wel meer in pure chocolade. Dit komt door de cacaoboter. En hoe puurder de chocolade, des te minder suikers het bevat.
Stap over op pure chocolade
In pure chocolade zit veel minder vet en suiker dan in melkchocolade. Kies daarom tijdens jouw dieet voor chocolade die minstens 75% cacao bevat. Pure chocolade kan in het begin een beetje bitter smaken. Om het makkelijker te maken, kun je geleidelijk overschakelen.