Is een kleurspoeling onschadelijk? Een kleurspoeling bevat geen waterstofperoxide zoals haarverf, maar een spoeling is ook nooit goed voor je haar. Het is alleen minder schadelijk dan verf.
Meestal gebruikt de kapper een spoeling om na het kleuren van het haar nog bij te corrigeren, zodat de tint helemaal naar wens is. Na het ontkleuren bijvoorbeeld, waarbij je het haar lichter maakt, ziet de blonde kleur er vaak te geel uit. Dankzij een spoeling kan die gele tint helemaal weggehaald worden.
Een kleurspoeling zal gedurende de tijd vervagen. Ook weer afhankelijk van hoe vaak je je haar wast, maar over het algemeen is een spoeling er na zo'n vijftien wasbeurten uit. Verf is vooral ideaal wanneer je last hebt van grijze haren. Heb je hier nu (nog) geen last van, dan kun je best een spoeling gebruiken.
Denk aan een spoeling. Een goede kleurspoeling is na drie tot zes wasbeurten uit het haar gewassen. Dan zijn er ook nog semi-permanente, uitwasbare haarkleuringen, die blijven ongeveer 25-30 wasbeurten in je haar. De tint verdwijnt geleidelijk, je hebt dus geen last van uitgroei.
Kleurspoeling tegen grijs haar
Als je al net iets meer grijs haar hebt maar je haar nog niet al te grijs is kun je een kleurspoeling gebruiken. Bij een kleurspoeling ligt de grijsdekking rond de 50%. Je kunt hierbij het beste kiezen voor een kleur die dicht bij jouw natuurlijke haarkleur ligt.
Pure olijfolie (ja, de soort die je in de keuken gebruikt) is één van de beste middelen om een semi-permanente kleurshampoo en een permanente kleuring te vervagen. Het is aangeraden om je haar voor elke shampoobeurt met olijfolie in te wrijven en het minimum een half uur te laten intrekken alvorens het te wassen.
Denk aan kleurshampoos, kleurconditioners, uitwasbare haarverf, tijdelijke haarkleuring enzovoort. Een kleuropfrisser is in tegenstelling tot haarverf tijdelijk, niet schadelijk voor je haar en goedkoop.
Als je je haar verft is de kleur blijvend, en je haar zal daarna uitgroeien waardoor je de kleur steeds bij moet verven op de uitgroei. Een kleurspoeling is tijdelijk. De kleurspoeling wordt er bij elke wasbeurt een beetje meer uitgewassen tot deze op den duur helemaal verdwenen is.
Conclusie: we zijn steeds meer bezig met onze gezondheid, voeding en klimaat en veel mensen gebruiken nog steeds haarverf die schadelijk en agressief is. WECOLOUR haarverf is zachter en minder schadelijk en bevatl veel minder schadelijke stoffen. Dit komt doordat er geen ammonia, resorcinol en ppd in de haarverf zit.
Gebruik van de Riflessi kleurspoeling
Voor de kleur raden wij u de volgende inwerktijden in: -Na 5 minuten inwerken zal de kleur 2-3 wasbeurten blijven zitten. -Na 15 minuten inwerken zal de kleur 4-5 wasbeurten blijven zitten. -Bij erg lang inwerken zal de kleur 7-8 wasbeurten blijven zitten.
Je kunt een zilvershampoo gebruiken om de gele of oranje gloed weg te halen, of om de gelige of oranje gloed op je geblondeerde haar te verminderen. Zilvershampoo wordt ook gebruikt om grijs haar een mooiere kleur te geven.
Hoelang kleurspoeling blijft zitten hangt af van de spoeling. Dit kan 3 wasbeurten, 10 wasbeurten maar ook 30 wasbeurten zijn. Uiteindelijk zal de kleur helemaal verdwijnen. Daarnaast is kleurspoeling minder schadelijk dan verf, omdat het spul minder agressief is.
Elk type haarverf (inclusief toner) kan je haar uitdrogen, dus zorg ervoor dat je regelmatig hydrateert met een hoogwaardige haarconditioner zoals Toppik Hair Building Conditioner. Gebruik Toppik Root Touch-Up Spray om de wortels tussen kleurbehandelingen bij te werken om te voorkomen dat je te vaak naar de salon gaat.
Wanneer je een donkere haarkleur hebt en je klaar bent voor een frisse look, zijn highlights de beste optie. De highlights geven een fris en luchtig effect. Ook mensen met blond haar kunnen voor highlights gaan. Dit om het haar nét wat blonder te maken en extra diepgang te geven.
Een toner is een (tijdelijke) kleuring die de toon van je kleur verandert. Dus of de kleur warm, geel, goud, rood, of juist koud, assig, beige, blauw moet zijn. Deze maakt het dus niet donkerder of lichter, het verandert alleen de toon.
In principe mag je je haar iedere 5 tot 8 weken opnieuw kleuren. Met uitzondering van blond haar. Blond haar heeft vaak een beschadiging opgelopen waardoor het herstelproces langer duurt, in dat geval mag je het haar eventueel om de 12 tot 15 weken opnieuw kleuren.
Meestal bedraagt het percentage waterstofperoxide 6%. Dit omdat de verf met dit percentage meestal goed dekt, ook op grijs haar, zonder dat het schadelijk is voor je haar. Hoewel je verf niet uit je haar wast, vervaagt de geverfde kleur wel. De geverfde kleur wordt dan ook wat lichter na verloop van tijd.
Semi-permanente haarverf (kleurspoeling): Bij semipermanente haarverf komt er een laagje om je haar heen, hierdoor is dit minder schadelijk dan je haar (demi)permanent verven. Dus een hele goede manier om een leuk kleurtje met je haar uit te proberen.
Asblond (8.1) dekt tot 50% de grijze haren en is een askleur, dus goed geschikt voor een huid met roze/blauwe ondertoon. Goudblond (8.3) is 100% grijsdekkend en heeft een warme goud blonde kleur.
Om grijs haar rood te krijgen was je je haar met gekookte en gekoelde calendula, goudsbloem, rozenbottels en hibiscus. Laat het mengsel drogen en spoel dan af mat lauwwarm water. Om grijs haar bruin te kleuren kook je een handvol gedroogde salie in 1 liter water, laat het ongeveer een half uurtje tot 3 kwartier koeken.
Asblond ligt dicht bij lichtbruin, en is één van de donkerste tinten van blond. Het wordt gekenmerkt door zijn zilveren highlights die zich onderscheiden van de andere tinten. Hoewel het verfijnd en elegant is, is asblond veel zachter voor je gezicht dan natuurlijk lichtbruin.
Azijn laat je haar niet alleen glanzen, maar zorgt er door zijn lichte zuurheid ook voor dat de pH van je hoofdhuid in balans blijft. Een azijnspoeling werkt daarom uitstekend om de krullen in je haar te houden en je haar minder pluizig te maken.
Knip het eruit. Echt je originele eigen haarkleur weer terugkrijgen nadat je je haar geverfd hebt, is best een lastige klus. De meest natuurlijke manier, waarmee je je haar ook niet extra beschadigt, is door de schaar erin te zetten. Hoe korter je haar, hoe sneller je weer helemaal terug bent bij je eigen haarkleur.
Was je haar een aantal keren met een diepreinigende (basische) shampoo. Dit is een shampoo met een lage pH-waarde, die de haarschubben openzet en er uiteindelijk voor zorgt dat je te donkere kleur een paar tinten lichter oogt. Een goed voorbeeld van een basische shampoo is Head & Shoulders.