De Sansevieria is wel licht giftig. Let er dus op dat kinderen of huisdieren niet van de bladeren snoepen, dat kan leiden tot buikpijn. Zoals gezegd is het onderhoud van deze plant heel makkelijk. Net als cactussen heeft de Sansevieria extreem weinig water nodig.
Lelies, aloë vera, dieffenbachia, chrysanten en de sansevieria zijn bloemen en planten waar alle kattenbaasjes eigenlijk met een boog omheen zouden moeten lopen. "Deze zijn bij uitstek het giftigst voor een kat.
Voor de Sansevieria geldt dat huisdieren niet ziek worden nadat ze deze plant hebben aangeraakt, maar mogelijk wel als ze ervan gegeten hebben. Wanneer jouw huisdier van de Sansevieria (of een andere giftige plant) heeft gegeten kunnen zij de volgende symptomen hebben: Bleke tong en/of tandvlees. Stuiptrekkingen.
Sansevieria (sanseveria)
Een makkelijke, zuurstof producerende én luchtzuiverende plant! De plant filtert de lucht van benzeen, formaldehyde, trichloorethyleen en xyleen. De plant produceert, net als Aloe vera, vooral 's nachts zuurstof. Ideaal voor op de slaapkamer dus!
Sanseveria, ook wel vrouwentong genoemd, maakt 's nachts nog meer zuurstof aan dan overdag. De plant is dus heel efficiënt om de luchtkwaliteit en je ademhaling te verbeteren. Dat ze haast niet dood te krijgen zijn, maken ze de perfecte partner voor wie geen groene vingers heeft.
1. Spathiphyllum. Met stip op nummer 1 staat onze prachtige Lilly de Spathiphyllum.
Een plant in de woonkamer of de keuken, daar kijkt niemand raar van op. In de slaapkamer vind je ze minder vaak. Toch is het een goed idee om planten in de slaapkamer te zetten. Ze fleuren niet alleen de ruimte op, ze zuiveren ook de lucht en dat kan leiden tot een betere slaaprust.
"Ik zou denken aan rond de tien planten in je huis. Een goede luchtzuiverende in je slaapkamer en in de woonkamer twee grote planten met wat stekjes hier en daar. Het maakt je interieur af en het mooi om te zien hoe de natuur werkt."
Als je een plant wilt die weken bloeit om de urban jungle af te maken, die je dol graag wilt, maar opziet tegen de verzorging van al die planten dan is de anthurium jouw nieuwe beste vriend.
Bloeit de Sansevieria? De Sansevieria kan bloeien als kamerplant. Het is echter beter om de bloemen te verwijderen, om de plant zijn energie te sparen. Verder kan de bloem een zoete geur verspreiden.
De pannenkoekplant is niet giftig voor mensen of dieren. Toch raden we wel aan om de kamerplant buiten bereik van knabbelgrage huisdieren te zetten. De Pilea peperomioides is immers niet bedoeld om van te eten, en het is niet goed voor de plant zelf.
De pannenkoekplant is niet giftig voor huisdieren
Mooi meegenomen voor planten lovers die ook honden, katten of andere huisdieren in huis rond hebben lopen. De pannenkoekplant is niet giftig, en daar worden wij heel blij van.
Net als cactussen heeft de Sansevieria extreem weinig water nodig. In de winter kan je hem gerust 6 weken geen water geven en in de zomer is eens in de twee weken ook voldoende. Geef simpelweg pas water als de grond helemaal is opgedroogd, ook onderaan de pot.
Je kunt genoeg planten vinden die katten niet fijn vinden ruiken zoals: ooievaarsbek, vuurwerkplant, citroenverbena, wormkruid, Pyrethrum, citroentijm, geranium, munt, kattenschrik, goudsbloemen en lavendel.
Meestal hebben planten zonlicht nodig voor de fotosynthese; dat is het proces om koolstofdioxide om te zetten naar zuurstof. Maar er zijn ook planten die juist in het donker zuurstof afgeven zoals de Sansevieria, Aloë vera en Kalanchoë.
Zet zoveel mogelijk ramen open, ook overdag. Frisse lucht zorgt voor zuurstof waardoor je slaapkamer minder benauwd en bedompt is, ook in de zomermaanden. Tip voor tijdens warme nachten: zet niet alleen de ramen open, maar slaap ook met de gordijnen open zodat koele en frisse lucht ongehinderd binnenstroomt.
Een plant gebruikt 's nachts de suikers die gedurende de dag zijn aangemaakt, omdat er dan geen zonlicht is. Hierbij worden de suikers weer omgezet in koolstofdioxide (CO2) en water (H2O), maar er is ook zuurstof uit de lucht nodig.
De pannenkoekplant heeft ronde bladeren die wel wat lijken op kleine pannenkoekjes. Het is een luchtzuiverende plant die ideaal is voor de slaapkamer. In de zomer kan de plant bloeien met kleine witte bloemetjes, maar dat doet hij alleen als er goed voor wordt gezorgd.
Aloë vera staat vooral bekend als geneeskrachtige plant en wordt veel gebruikt in verzorgings- en geneesproducten. Dit is een echte topplant, want hij is ook luchtzuiverend en heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft de plant maar eens in de twee weken een klein beetje water te geven.