Voor bijna alle huidtypes is het een aanrader om regelmatig een peeling te doen. Het heeft vooral voordelen bij de volgende huidcondities: Bij acne helpt exfoliatie om tot diep in de poriën te zuiveren en ontstekingen te voorkomen door de celvernieuwing te stimuleren.
Hoe vaak gebruik je een peeling:
Dat maakt het mogelijk om ze heel flexibel in je verzorgingsplan op te nemen. Zeker 1 keer per week, maar het kan nodig zijn om ze 2 tot 3 keer per week te gebruiken.
Chemische peelings kunnen gunstig zijn voor alle huidcondities van acne, pigmentatie, rimpels tot een gevoelige huid. Daarnaast zijn peelings ook geschikt als onderhoud voor een huid zonder “problemen” om bijvoorbeeld de huidveroudering te vertragen. Een peeling is goed voor elke huid!
Vermijd intensieve trainingen, droge sauna's en stoombaden. De verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla dergelijke activiteiten de dag na de peeling over. Over-exfolieer niet.
Het helpt tegen rimpels en fijne lijntjes!
Na een peeling ziet de huid er egaler, frisser en jonger uit. Een huid die nooit wordt gepeeld zal dikker, stugger en grauwer worden. Hierdoor worden actieve werkstoffen bijvoorbeeld uit huidverzorgingsproducten die u gebruikt minder goed opgenomen.
De beste peeling is een AHA & BHA serum met natuurlijke fruitzuren. De meest bekende exfolianten zijn Alpha Hydroxyzuren (zoals Melkzuur) en Beta Hydroxyzuren (zoals Salicylzuur). Precies ook de ingrediënten van Flow's AHA & BHA Peeling Serum.
Bij een peeling brengt de huidtherapeut glycolzuur, een fruitzuur met een etsende werking op de huid aan. Hiermee wordt een dun laagje van de buitenste huidlaag verwijderd, waardoor de talg makkelijker kan afvloeien. Dit heeft een positief effect op acne.
De eerste dagen na een peeling kan de huid wat onrustiger worden ivm onzuiverheden, dit is een normaal proces. Het beste resultaat is na een week zichtbaar. Zeer zeldzaam: In sommige gevallen kunnen er kleine korstjes ontstaan, wat na enkele dagen vanzelf geneest. Het is belangrijk om hier absoluut niet aan te zitten!
Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste beschadigde laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren. De peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt in zeven tot tien dagen.
De eerste dagen na de peeling kan uw huid nog gezwollen zijn. Na twee dagen beginnen er barstjes in de huid te ontstaan. Vanaf dat moment gebruikt u een vette crème, bijvoorbeeld vaseline. Smeer uw huid meerdere keren per dag in om uitdroging tegen te gaan.
Het enige nadeel van een TCA peeling is de langere hersteltijd van de huid en de behandeling kan vrij pijnlijk zijn.
Daarbij heeft uw huid wel hersteltijd nodig. Na de behandeling gaat uw huid een bruine verkleuring vertonen. En zal vervolgens na enkele dagen gaan vervellen. In de regel is dit proces na 1 week tot 10 dagen voorbij en heeft u een stralend glad babyhuidje terug gekregen!
Na de behandeling
De peeling haalt een laagje van de huid af, waardoor de huid in de eerste 4 weken na de peel gevoeliger is voor zonlicht. Het is daarom belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon.
Na de behandeling: De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden.
De huid is de eerste week na deze behandeling extra kwetsbaar. Daarom raden wij af om je eigen make-up producten te gebruiken. Alleen minerale make-up mag gebruikt worden, omdat deze de huid niet afsluit.
Grove poriën ontstaan door verstopping en verslapping van de poriewand. Door een overproductie van talg en dode huidcellen verstopt je porie en is een zwart puntje te zien. Factoren die zorgen voor het verslappen van je huid zijn bijvoorbeeld zon, roken en alcohol. Poriën rekken hierdoor uit en worden meer zichtbaar.
Er bestaan drie soorten peelings, namelijk mechanische peelings (scrubs), enzymatische peelings en chemische peelings. Deze peeling, die ook wel een scrubbehandeling wordt genoemd, wordt uitgevoerd met een product met korreltjes erin die de dode huidcellen van de huid af schuren.
Een chemische peeling zorgt ervoor dat het bovenste (beschadigde) laagje van de huid loslaat. Dit houdt in dat de huid kan gaan vervellen, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.
Afhankelijk van uw huidstructuur en wensen adviseren wij vaak chemische peelings in kuurverband. Dat betekent 4-6 chemische peelings om de 4-6 weken. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op. Daarin krijgt u alle advies over het aantal behandelingen, nazorg en kosten.
Let op de kwaliteit en hoogwaardigheid van het product en gebruik het niet vaker dan 1-2 keer per week. Tip: gebruik na een fruitzuurpeeling altijd een hydraterende verzorging omdat er aan de huid door de zuren eerst vocht is onttrokken.
Kort gezegd is een gezichtspeeling een (chemische) behandeling waardoor onzuiverheden, pigmentatievlekken, littekens en andere huid onregelmatigheden aangepakt worden. De peeling werkt op de huidlaag waardoor de net genoemde problemen vervagen. Hierdoor ziet je huid er egaler, mooier en minder gerimpeld uit.
Het is een gezichtsreiniger die diepgaand werk levert. Een peeling verwijdert immers de dode huidcellen van het gezicht om plaats te maken voor nieuwe. Ze helpt de huid dus zich te vernieuwen, in een volkomen natuurlijk proces. Een peeling reinigt de poriën diepgaand en bevrijdt de huid van onzuiverheden.
Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een glycolzuur peeling of AHA peeling toegepast worden. Deze chemische huid exfoliator maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en een huidverstopping geen kans maakt.
Een peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen loslaten en het “lijmlaagje” (wat de dode huidcellen bij elkaar houdt) wordt opgelost. Daarnaast stimuleert een peeling de celvernieuwing van de huid waardoor nieuwe cellen vanuit diepere huidlagen zichtbaar worden.