Een pedicure of voetverzorger houdt zich bezig met de verzorging van voeten, tenen en teennagels. Misschien klinkt dit als een overbodige luxe, maar wist je dat het heel belangrijk is om regelmatig naar een pedicure te gaan? Ook als je geen klachten hebt. Mensen lopen gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag.
Doordat onze voeten veel te verduren hebben is voetverzorging zeer belangrijk. Wanneer je niet regelmatig naar de pedicure gaat, kun je klachten krijgen zoals bijvoorbeeld pijn in de voeten, eelt, ingescheurde nagels en pijnlijke kloven.
Het advies om een pedicure te bezoeken is om iedere 6 weken, dit geheel afhankelijk of u klachten heeft of niet. Ook voor diabetes en reumapatiënten geldt; dat een bezoek om de 6 weken aan onze gediplomeerde (medisch) pedicures bijdraagt aan een optimale voetverzorging.
Meer informatie over de pedicure
Om te bepalen of dit noodzakelijk is, wordt gewerkt met 4 zorgprofielen. Hoe hoger het profiel, hoe meer zorg je nodig hebt. Wat kost een medische pedicure? De gemiddelde pedicure kosten van deze standaard behandeling liggen tussen de 25 en 35 euro.
Pedicurebehandeling. Een behandeling van de medisch pedicure kan bestaan uit het knippen van nagels, verwijderen van eelt en/of likdoorns. Dit alles kan nodig zijn om je weer pijnvrij te laten lopen. Of omdat je graag wil dat je voeten er weer gezond en fris uitzien.
De pedicure bestrijdt de geïnfecteerde nagel(s) als volgt. Eerst worden de nagels dunner gevijld met als resultaat dat de nagels er vaak weer frisser en gezonder uitzien en minder pijnlijk zijn. Vervolgens wordt de nagels behandeld met tinctuur en crème waarmee schimmelnagels te bestrijden zijn.
Het is in beide gevallen van belang om je nagels regelmatig bij de pedicure te laten behandelen, zodat de producten of laserbehandelingen goed hun werk kunnen doen. Doet een pedicurebehandeling pijn? Nee, een pedicurebehandeling doet geen pijn.
Een (medisch) pedicure werkt hygiënisch (nitril handschoenen) en zal met de juiste instrumenten het eelt wegsnijden en/of frezen. Dit is een pijnloze behandeling omdat eelt gevoelloze huid is en de freesmachine veelal met water gekoeld wordt.
Vergoeding basisverzekering. Pedicure wordt vergoed vanuit de basisverzekering als iemand voetzorg echt nodig heeft, dus voor behandeling van bepaalde klachten. Daarom wordt er gewerkt met zorgprofielen.
Gemiddeld brengen klanten om de 6-8 weken een bezoek aan de pedicure, maar dit is geheel afhankelijk van uw situatie. Maak je veel eelt aan of heb je last van kloven, dan adviseer ik om de 3-4 weken te gaan. Dit geldt ook voor mensen met voetproblemen.
Afhankelijk van de soort behandeling duurt een gemiddelde pedicure behandeling tussen 30-45 minuten. Dit is bij een standaard voetbehandeling waarbij geen complicaties en/of veel eeltvorming aanwezig is. Indien u de nodige adviezen van de pedicure opvolgt kan het bezoek aan de pedicure desnoods nog iets korter duren.
Hoe lang duurt een pedicure behandeling ongeveer? Een basis behandeling duurt 25 a 30 minuten.Een kleine behandeling 15 a 20 minuten en een wellness behandeling 35 a 40 minuten.
De huid naast de nagel wordt dik, rood en pijnlijk. Er zijn 2 behandelingen: De arts of pedicure doet iets onder uw nagel zodat de nagel over het nagelbed gaat groeien. Als uw klachten blijven, kan uw arts de zijkant van uw teennagel wegsnijden.
Er is veel vraag naar pedicures en medisch pedicures, dus er is geen tekort aan cliënten. Daarnaast kun je zelf bepalen welke werkzaamheden je wel of niet uitvoert en je eigen dagen en uren indelen. Je bouwt een cliëntenbestand op die past bij jou en jouw praktijk.
Een dun laagje eelt op je voeten of handen is gezond en heel normaal. Dit laagje eelt verwijderen is niet verstandig. Want eelt is niets anders dan een verdikking van de bovenste laag van de opperhuid, die bestaat uit dode huidcellen, en fungeert als natuurlijke beschermlaag voor de meer gevoelige huid eronder.
Oorzaken van eelt
Zoals aangegeven zijn druk en wrijving de grote boosdoeners. In normale omstandigheden is eelt geen probleem en beschermt het ons. Maar het kan ook doorschieten en teveel worden. Eelt op de voeten komt vaak voor door een grote belasting, bijvoorbeeld tijdens sporten of werk.
Behandeling aan huis: de ambulante pedicure
Een behandeling aan huis kost wel wat meer, omdat de pedicure kosten maakt door naar jouw locatie te rijden en bovendien alle benodigdheden mee moet nemen. De meerprijs voor een behandeling aan huis is meestal ongeveer € 10 tot € 15,-.
Heb je een pedicure gevonden met een goede website en is deze pedicure ook aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet?Dan is de kans groot dat het om een goede pedicure gaat. Toch is het goed om dit nog eens te controleren. Dit doe je door online naar reviews over de betreffende pedicure te zoeken.
Een pedicure verzorgt de voeten van mensen met alledaagse voetproblemen, zoals eeltvorming, likdoorns, verdikte nagels, schimmelnagels, zweetvoeten en kloven. De pedicure kan daarnaast advies geven over geschikte schoenen, persoonlijke hygiëne en huidverzorging.
De term 'medische pedicure' wordt in de volksmond vaak gebruikt, maar bestaat wettelijk gezien eigenlijk niet. Juist is te spreken van 'gespecialiseerd voetverzorger'.
Wij adviseren om tijdens een behandeling van schimmelnagels door een pedicure te bezoeken en daar een goede basis te laten leggen voor een optimaal resultaat.
Schimmelnagels zijn niet gevaarlijk. Behandelen is niet nodig. Als je veel last hebt, kun je ze behandelen met pillen of een speciale nagellak. Lichttherapie of lasertherapie werkt niet tegen schimmelnagels.