Een besloten feest (verjaardag of bruiloft) in de openbare ruimte is geen evenement. Het gebruiken van de openbare ruimte voor dergelijke activiteiten is niet toegestaan.
Een besloten evenement is een evenement waarvoor je geen toegangsbewijzen verkoopt en waarvoor op geen enkele manier publiciteit gemaakt wordt. Bijvoorbeeld een bedrijfsfeest of een feest voor leden van een vereniging. Over het algemeen is een besloten feest alleen voor genodigden.
Bij verjaardagfeesten en evenementen wordt er nagenoeg altijd alcoholhoudende drank geschonken. In principe is er geen vergunning of ontheffing op basis van de Alcoholwet benodigd indien het feest volledig besloten is en dus geen evenement betreft.
Voor eendaagse evenementen met minder dan 250 bezoekers en geen of nauwelijks effect op de omgeving, kunt u vaak volstaan met een melding. Verwacht u meer dan 25.000 bezoekers? Dan heeft u een vergunning nodig voor een groot evenement.
Besloten (b2b) evenementen
Dit zijn kort gezegd evenementen die niet vrij toegankelijk zijn voor publiek en die veelal plaatsvinden in een evenementenlocatie. Gedacht kan worden aan bedrijfsfeesten, bijeenkomsten voor genodigden, congressen voor een specifieke groep personen.
Voorbeelden: een familiewoning, een appartementsgebouw, een kantoorgebouw, een fabriek, een bo... Niet voor het publiek toegankelijke besloten plaats = (camerawet) Elk besloten gebouw of elke besloten plaats die uitsluitend bestemd is voor het gebruik door de gewoonlijke gebruikers.
openlijk (bn) : onverholen, openbaar. toegankelijk (bn) : openbaar.
Een klein evenement is een kleinschalige activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan één dag. Een klein evenement trekt minder dan 50 bezoekers. Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Een klein evenement veroorzaakt weinig overlast voor bewoners en verkeer.
Nee, je kunt niet zomaar een evenement organiseren. Daarvoor heb je in de meeste gevallen een vergunning van de gemeente nodig. Goed om te weten: dat geldt niet alleen voor evenementen in de openbare ruimte. Ook op eigen terrein is het handig om zo'n papiertje te halen.
En dan kan de burgemeester alsnog besluiten om je feestje te verbieden. Bijvoorbeeld als hij denkt dat het slecht is voor het milieu of voor de openbare veiligheid. Dus ja, je mag best je feestje voor 100 man buiten houden. Maximaal 100 man dus.
Een besloten feest (verjaardag of bruiloft) in de openbare ruimte is geen evenement. Het gebruiken van de openbare ruimte voor dergelijke activiteiten is niet toegestaan. Hier kunt u dan ook geen melding van maken.
Organiseert u een evenement op een voor publiek toegankelijke plaats? Bijvoorbeeld op straat, in een park of op een plein? Dan heeft u mogelijk een evenementenvergunning van de gemeente nodig. Soms is een melding voldoende.
Wilt u als particulier, bedrijf of instelling een sportwedstrijd, evenement, popconcert of fancy-fair organiseren dan heeft u een evenementenvergunning nodig. De vergunning kunt u aanvragen in de gemeente waar het evenement zal plaatsvinden. De gemeente kan onder specifieke voorwaarden een vergunning verlenen.
Voor een tuinfeest(je) heb je geen evenementenvergunning nodig, daar het niet als publieksevenement wordt gezien.
De BV is een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, en wordt gekenmerkt door een grote statutaire vrijheid. Het 'besloten' karakter van een BV slaat op het feit dat er een vaste groep van personen is die aandeelhouder zijn.
De voorwaarden leest u op Rijksoverheid.nl. Is uw evenement niet vergunningvrij, dan moet u een melding doen of een evenementenvergunning aanvragen. U kunt met behulp van het document Toelichting vergunningvrije evenementen bepalen of uw evenement vergunningvrij is.
Het is eenieder toegestaan incidenteel een privéfeest te organiseren in een woonhuis of op zijn eigen terrein in de openlucht (tuinfeest) mits dit feest geen geluidhinder veroorzaakt.
Een evenement is een verplaatsbare georganiseerde gebeurtenis waarbij een veelheid aan mensen betrokken is. Meestal is die gebeurtenis publiek, maar ze kan ook besloten zijn (een bedrijfsevenement).
Categorie B evenementen. Dit zijn evenementen met een bezoekersaantal tussen 500 en 50.000.
Een bv (besloten vennootschap) is een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid. Dat betekent dat de bestuurders in principe niet aansprakelijk zijn met hun privévermogen voor eventuele schulden. U kunt een bv alleen of samen met anderen oprichten.
België kent nu ook een besloten vennootschap, die in plaats komt van de BVBA, zodat het belangrijk is om de Belgische BV goed van een Nederlandse BV te onderscheiden. Er geldt geen minimumkapitaal meer, wel moet er bij oprichting een goed uitgewerkt financieel plan zijn, volgens een vast format.
Voor 1 oktober 2012 werd in de wet voor de AV de term algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) gebezigd. De dagelijkse leiding van de bv berust bij het bestuur, vaak directie genoemd. Het bestuur wordt in de regel door de AV benoemd en ontslagen.