Is de Luisterlijn gratis?

Voor het bellen naar het nummer van de Luisterlijn (088 0767 000) betaal je alleen de gebruikelijke belkosten die jouw provider in rekening brengt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Wat kost de Luisterlijn?

Een 088-nummer is nagenoeg kosteloos voor de Luisterlijn. Voor het bellen naar het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000 betaalt de beller – net als bij het oude telefoonnummer – geen extra kosten, alleen het normale beltarief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Is Luisterlijn anoniem?

De Luisterlijn is er voor iedereen die ergens mee zit en daarover wil praten. Zij kunnen anoniem in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek hun hart luchten, stoom afblazen en als ze daar behoefte aan hebben, worden doorverwezen naar andere hulpverleningsinstanties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Waar kan ik anoniem mijn verhaal kwijt?

De Luisterlijn: telefoon, chat en mail

Je kan 24 uur per dag terecht bij de Luisterlijn voor een gesprek van mens tot mens: 088 07 67 000. Het kan gaan over verdriet, verlies, zorgen of eenzaamheid. Of iets anders. De vrijwilligers van de Luisterlijn hebben tijd en aandacht voor jouw verhaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenzaam.nl

Wie kan ik bellen als ik eenzaam ben?

De Luisterlijn is 24 uur per dag bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek of informatie. Het telefoonnummer van de Luisterlijn is 088 07 67 000 (normaal tarief).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn (lang)

19 gerelateerde vragen gevonden

Hoe vaak mag je de Luisterlijn bellen?

We willen ook voorkomen dat mensen steeds afhankelijker worden van het bellen of chatten met de Luisterlijn. De begrenzing voor bellen is ingesteld op maximaal vier telefoongesprekken per dag, van 07.00 uur tot 06.59 uur. Voor de chat geldt een maximum van drie gesprekken per dag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Wie kan je s nachts bellen?

Bij psychische nood kun je de volgende telefoonlijnen bellen: De Luisterlijn (voorheen Sensoor) 088 0767 000. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek of luisterend oor. Stichting 113 zelfmoordpreventie (0900) 0113 (dag en nacht bereikbaar).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennisbank.patientenfederatie.nl

Met wie praat je als je problemen hebt?

Met psychische problemen kunt u online hulp zoeken. U kunt ook terecht bij uw huisarts of bedrijfsarts als u er zelf niet uit komt. De huisarts of bedrijfsarts helpt u zelf of verwijst u door naar hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe kan ik mijn hart luchten?

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek. Op elk moment van de dag kun je terecht bij de vrijwilligers van de Luisterlijn. Wanneer je pijn hebt, ergens over piekert, op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheid.nl

Wat is 106 Tele Onthaal?

Als je 106 belt, kom je terecht bij de dichtstbijgelegen Tele-Onthaaldienst in de provincie waar je je bevindt. De vijf Tele-Onthaaldiensten beantwoorden samen de chat. Jij komt terecht in de regio waar er op dat moment iemand beschikbaar is. Je kan niet zien vanuit welke regio de vrijwilliger aan het chatten is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tele-onthaal.be

Waar kan ik terecht voor een gesprek?

Elk gesprek is anoniem en gratis. Bel 1813 of via chat. Ook bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een helpend gesprek. Dat kan volledig anoniem via telefoon (bel 106) of via chat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mnm.be

Hoe werkt de Luisterlijn?

De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Waar vind ik een luisterend oor?

De Luisterlijn | 24/7 een luisterend oor | 088 0767 000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deluisterlijn.nl

Kan niet over gevoelens praten?

Een stressvolle, luide of ongemakkelijke omgeving kan elk gesprek moeilijk maken, vooral een persoonlijk gesprek over gevoelens. Dus zoek een rustige plek op om over je gevoelens te praten. Dit zal ongetwijfeld wat druk wegnemen en zorgen voor een productief gesprek, waar je later dankbaar voor zult zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op relatieverslaving.com

Met wie kan je praten?

Oma, BFF of psycholoog, het maakt niet uit. Het maakt niet uit wie je vertrouwenspersoon is, zolang je zeker weet dat die het oprecht goed met je voor heeft. Het kan je beste vriend zijn of je oma, een leerkracht, je ouders, een psycholoog, een leider in de jeugdbeweging …

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watwat.be

Hoe herken je iemand met psychische problemen?

Gedrag waar je op kan letten zijn: nieuwe/toegenomen concentratieproblemen, slaapproblemen, gejaagdheid of onrust, opvliegendheid, maar ook problemen met voeding of gebruik van alcohol of drugs. Reacties en emoties. Wanneer we (even) niet lekker in ons vel zitten, merk je dat aan de manier waarop we ons uiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avantsanare.nl

Hoe kun je zien of iemand je niet mag?

Enkele dingen die mensen kunnen irriteren zijn:
  • Bepaalde gespreksonderwerpen.
  • Taal of symbolen die hij/zij misschien beledigend vindt.
  • Humor die hij/zij ongepast vindt.
  • Verzoekjes of hij/zij dingen wil doen of veranderen.
  • Hoe jij met anderen omgaat, vooral zijn/haar goede vrienden of partner.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikihow.com

Waarom voel ik me zo leeg?

Innerlijke leegte duidt op gemis. Het is gebrek aan richting, aan zingeving, aan levenslust, aan doelstellingen, aan houvast. Wanneer je je innerlijk leeg voelt kan dat ook wijzen op de energiebalans die niet op orde is. Misschien zit je zelfs in de buurt van de burn-out.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op desteven.nl

Wat gebeurt er als je met 113 chat?

Hulp chat 24/24 uur geopend

Naast hulp via chat en telefoon biedt 113 Zelfmoordpreventie de mogelijkheid om online in therapie te gaan. De behandelaren van 113 kunnen dan met je meedenken over je zelfmoordgedachten en samen met jou kijken naar oplossingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 113.nl

Is de eerste hulp gratis?

Huisartsenpost gratis, spoedeisende hulp kost eigen risico

De zorg gaat niet ten koste van uw verplichte eigen risico. Dat geldt ook voor de zorg op een huisartsenpost. De zorg bij een spoedeisende hulppost heeft plaats in een ziekenhuis. Voor deze zorg geldt wel het verplichte eigen risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is 113 gratis?

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via de chat op www.113.nl of bel 113 (gebruikelijke telefoonkosten) of 0800-0113 (gratis).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 113.nl

Hoe bied je een luisterend oor?

' 'Door te herhalen wat iemand gezegd heeft, geef je aan dat je het gehoord hebt en dat je het wilt begrijpen. Zo toon je dat je er voor die persoon wil zijn en zal die zich erkend voelen. Dat is ook waar mensen die hun verhaal vertellen het meest naar op zoek zijn: begrip en een luisterend oor. '

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leefmagazine.be

Wat is een luisterend oor bieden?

Een luisterend oor associëren we meestal met iemand aanhoren voor wat hij/zij te melden heeft, er voor iemand zijn als deze zijn/haar verhaal kwijt moet etc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.sozio.nl

Waarom is een luisterend oor belangrijk?

Het is even belangrijk, of misschien nog wel belangrijker dan praten. Door te luisteren ontstaat er namelijk begrip tussen jou en je gesprekspartner. Je begrijpt beter hoe iemand anders denkt en komt zo dichter tot elkaar. Ook zorgt luisteren ervoor dat je gesprekspartner zich gewaardeerd en gehoord voelt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lve.nl

Is een luisterend oor?

De verteller kan een waarom vraag als aanvallend voelen en geeft dan een verdedigend antwoord. En bij een luisterend oor is het de bedoeling dat er juist open antwoorden komen, dat er over nagedacht wordt. Beide manieren van luisteren zijn goed, het is maar net wat de verteller wil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op herstelproces.nl

Populaire vragen

  Vorige artikel
Is Funda duur?