De presentatie is in handen van Bart Cannaerts, Fien Germijns. De uitzending is live te volgen vanaf 21:35 uur op VRT 1.
In vier rondes met vragen over wat er die dag allemaal gebeurd is in de wereld, verzamelen ze zo veel mogelijk geld. En op die prijs maakt elke Vlaming dagelijks kans. Tijdens elke aflevering kan je je als kijker namelijk inschrijven via VRT MAX om de prijzenpot te verzilveren.
Kijk van maandag tot donderdag rond 21u30 en win mee! 58 Afleveringen58 Afleveringen58 Afl. Bart Cannaerts legt drie bekende Vlamingen het vuur aan de schenen over de kleine en grote actualiteit van de dag. En de kijker thuis kan winnen!
VRT en Panenka nodigen je uit voor een fantastisch leuke opnamedag op de VRT (Brussel). Naast een superleuke maar interessante ervaring als publiek bieden wij ook drank en frietjes aan voor iedereen die komt! Wij hebben er ontzettend veel zin in want het belooft echt één groot feest te worden.
Om 10.30 uur komen we toe op de VRT en begint het in elkaar steken van de quiz. Er worden filmpjes en foto's gezocht.
Een dag wordt verondersteld 24 uur te duren, 1440 minuten of 86.400 seconden, maar dat is volgens wetenschappers al sinds 1820 niet langer het geval. De laatste 40 jaar duurt een gemiddelde dag iets langer, zo'n 86.400, 0015 tot 86.400,002 seconden namelijk.
Vandaag is het De Internationale Dag van het Gezin, ofwel Wereld Familiedag. Wat… Vandaag is het De Internationale Dag van het Gezin, ofwel Wereld Familiedag.
Een zonnedag duurt gemiddeld 24 uur. Een dag op basis van de klok duurt precies 24 uur.
1 miljoen uur duurt ongeveer 114 jaar en 2 maanden. 1 eeuw bevat gemiddeld 3 155 695 200 seconden.
Griek bedacht minuten
De eerste stap op weg naar een indeling van de dag werd al duizenden jaren eerder gezet door de astronomen van het oude Egypte. Zij verdeelden de dag in 24 uur, maar hun zonnewijzers en waterklokken waren niet bijster geschikt voor nauwkeuriger tijdmetingen.
De tijdsaanduider uur blijft gewoonlijk enkelvoudig na een bepaald hoofdtelwoord dat groter is dan één (behalve na beide). Ook na nul, na een kommagetal en na hoeveel, zoveel en een paar wordt de enkelvoudsvorm gebruikt.
De Dag Vandaag is de gratis digitale agenda voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs. Aan de hand van actuele gebeurtenissen maken ze kennis met maatschappelijke thema's als duurzaamheid, mediawijsheid, vrijheid, democratie en kinderrechten.
De datum van vandaag is: Vrijdag. 19 Januari 2024. 19/01/2024.
September (ook wel: herfstmaand of fruitmaand) is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen.
In een 12-urige tijdsaanduiding wordt een dag van 24 uur verdeeld in twee keer 12 uur. De eerste periode van 12 uur wordt aangeduid als am en gaat van middernacht tot de middag. De tweede periode wordt aangeduid als pm en gaat van de middag tot middernacht.
De zomerzonnewende, ook wel midzomer genoemd, is met 16 uur, 16 minuten en 47 seconden zonlicht, de langste dag op het noordelijke halfrond. Tijdens een schrikkeljaar valt deze dag op 20 Juni, anders bijna altijd op 21 Juni. De astronomische zomer start op deze dag en wordt in een aantal landen nog steeds gevierd.
Een dag op de Maan duurt ongeveer een maand, namelijk 29,53 dagen. In deze tijd draait de Maan eenmaal om z'n as, ten opzichte van de Zon. Op de Maan zie je in die tijd dus eenmaal een zonsopkomst en eenmaal een zonsondergang. Hier merken we op Aarde niets van, omdat de Maan in dezelfde tijd eenmaal om de Aarde draait.
November (ook wel: slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand) is de elfde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender.
Juli, ook wel de hooimaand genoemd, is de zevende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen.
Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 31 dagen.
De dienstplichtwet bestaat vandaag 100 jaar.
Oktober is de tiende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De naam komt van octo, het Latijnse woord voor acht. Oktober was namelijk volgens de Romeinse kalender oorspronkelijk de achtste maand van het jaar, omdat volgens deze kalender tot 153 v. Chr.
In gewone lopende tekst en bovenaan in een brief heeft 14 april 2011 de voorkeur. De verkorte notatie krijgt streepjes of punten: 14-04-2011, 14.04.2011. In een internationale context of wanneer er op de datum gesorteerd moet kunnen worden, is de volgorde omgekeerd: 20110414, 2011-04-14.
De notatie 12.00 uur heeft de voorkeur. Tussen de uren en de minuten staat een punt en daarna komt het woord uur voluit: 8.15 uur, 12.30 uur, 22.00 uur. Ook bij hele uren is het duidelijker om de minuten (00) erbij te zetten, omdat zo sneller zichtbaar is dat het om een tijdstip gaat: 17.00 uur.
Schrijf eerst de uren, daarna een punt, daarna de minuten en vervolgens het woord uur. Dat wil dus niet zeggen dat andere schrijfwijzen foutief zijn. Enkele correcte schrijfwijzen die we ook vaak terugzien zijn: 14.00.