Niet in de Schijf van Vijf: gesuikerde dadels en dadelstroopDadelstroop staat net als andere stropen niet in de Schijf van Vijf. Daar zit namelijk vooral veel suiker in. Zo zijn de vezels er grotendeels uit. Natuurlijk kun je het wel af en toe eten, er is altijd wat ruimte buiten de Schijf van Vijf.
Dadels bevatten veel oplosbare vezels die van belang zijn voor een goede spijsvertering. Vezels nemen namelijk veel vocht op, de vezels trekken water naar het spijsverteringskanaal. Dit helpt tegen constipatie. Het kalium die de dadels bevatten, kan als behandeling werken tegen maagpijn en diarree.
Ook dadel wordt vaak getipt in recepten als gezonde suikervervanger. Dit gedroogde fruit bevat veel vezels, in tegenstelling tot zoete siropen of honing.In dat opzicht zijn ze een betere keuze.
In tegenstelling tot suiker, dat snelle bloedsuikerpieken veroorzaakt, heeft dadelsiroop een lagere glycemische index. Hierdoor biedt het een stabieler energieniveau en is het een voedingsrijk alternatief voor lege calorieën .
Een minpuntje van dadels is dat ze van nature veel suiker bevatten. Bij gedroogde dadels is dat erger dan bij verse. Het Voedingscentrum adviseert daarom om maximaal 3 gedroogde dadels per dag te eten. Varieer met fruit, zo geniet je van verschillende smaken en texturen.
Dadels helpen de stoelgang
De vezels zorgen niet alleen voor een goede spijsvertering en een positieve darmgezondheid, maar ook voor een lang verzadigd gevoel. Dit kan helpen bij afvallen en voorkomt trek op korte termijn.
Dadels en rozijnen bieden een combinatie van ijzer en vitamine C. Vijgen daarentegen zitten boordevol ijzer, magnesium, vitamine A en foliumzuur. Het consumeren van een handvol gedroogde vijgen en rozijnen en twee of drie dadels in de ochtend kan u direct energie geven en uw hemoglobinegehalte verbeteren.
Een eetlepel dadelsiroop bevat meer dan twee keer zoveel kalium, calcium en magnesium als ahornsiroop of honing , en tot wel tien keer zoveel antioxidanten.
Een teveel aan dadels kan het proces van afvallen vertragen of zelfs helemaal stopzetten. Eet dadels tijdens het afvallen met mate. Twee dadels tellen als één portie fruit. Door een kleine portie te eten, krijg je wel de goede voedingsstoffen binnen, maar beperk je je fructose-inname.
Dadelstroop bevat veel antioxidanten.
Antioxidanten voorkomen celschade door een gebrek aan immuniteit en veroudering, en volgens veel soorten onderzoek bevat dadelsiroop veel antioxidanten. Als gevolg hiervan kan het ons lichaam beschermen tegen veel ziekten zoals hartziekten en hersenschade door veroudering .
Ajfan is 's werelds enige gourmet dadelkweker, -producent en -verkoper. De beste dadelsiroop komt van de beste dadels die rechtstreeks van Saoedische boerderijen komen. Ingrediënten die worden gebruikt bij het maken van Ajwa dadelsiroop omvatten 100% Ajwa dadelsiroop. INGREDIËNTEN: Pure natuurlijke dadelsiroop gewonnen uit handgeplukte dadels.
(1) Er zitten dus veel voordelen aan een banaan maar als je de vergelijking maakt met de Sukkary dadel is deze kleine baas in verhouding hoger in micronutriënten. Ook wel mineralen en spoorelementen genoemd. Daarbij bomvol aan goede energie, voedingsvezels, vitamine, mineralen en ook anti-oxidanten.
De voordelen van dadelstroop
Deze siroop smaakt net zo lekker door de pudding als in een sladressing. Het is heerlijk over pannenkoeken of lekker als zoetstof door de thee. Bovendien kun je dadelstroop opwarmen en het vervolgens over vanille ijs doen.
Hoewel dadelsiroop niet gekoeld hoeft te worden , kan het bewaren ervan in de koelkast helpen om de houdbaarheid te verlengen. De koelere temperatuur kan het natuurlijke oxidatieproces vertragen, waardoor de siroop na verloop van tijd kan bederven.
Antioxidanten: Dadelsiroop bevat ook antioxidanten, die kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve stress en ontstekingen in het lichaam . Suiker: Beide siropen bevatten ook veel suiker. Eén eetlepel dadelsiroop bevat ongeveer 14 gram suiker, terwijl één eetlepel ahornsiroop ongeveer 12 gram suiker bevat.
Is dadelsiroopconsumptie effectief bij gewichtsverlies? Dadels bevatten grote hoeveelheden vezels en omdat er geen additieven worden gebruikt bij de productie van dadelsiroop, levert het de vezels die het lichaam nodig heeft en verlengt het het verzadigingsgevoel door het verteringsproces te vertragen .
Niet in de Schijf van Vijf: gesuikerde dadels en dadelstroop
Dadelstroop staat net als andere stropen niet in de Schijf van Vijf. Daar zit namelijk vooral veel suiker in. Zo zijn de vezels er grotendeels uit. Natuurlijk kun je het wel af en toe eten, er is altijd wat ruimte buiten de Schijf van Vijf.
Sommige mensen zijn gevoelig voor sulfieten en kunnen daardoor last krijgen van allerlei bijwerkingen. Sommige mensen kunnen een allergische reactie op dadelvruchten krijgen . Bovendien kunnen de sulfieten in gedroogde dadels bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. De symptomen kunnen variëren, waarbij veel mensen last krijgen van huiduitslag.
Maar waarom een oneven aantal dadels eten? Net als een dadel eten na het vasten, is dit een traditie. De Islamitische overlevering stelt dat de profeet Mohammed het vasten altijd brak met een oneven aantal dadels. Daarnaast dronk hij melk.
De natuurlijke laxerende eigenschappen van dadelstroop
Dadelstroop werkt als een natuurlijk laxeermiddel vanwege het hoge vezelgehalte en spijsverteringsenzymen . Het bevordert een soepelere stoelgang zonder agressieve chemicaliën. Dieetvezels: Helpt de ontlasting op te vullen, waardoor deze gemakkelijker te passeren is.
Dadels zijn ten zeerste aan te bevelen voor sportievelingen. Ze bevatten ook provitamine A die bekend staat om haar antioxiderende eigenschappen, vitamines uit de B-groep (B2, B3, B5 et B6), mineralen (kalium, magnesium en ijzer) en enorm veel vezels, vooral onoplosbare vezels (7 g op 100 g).
Dadelsiroop heeft een zoete smaak en is daardoor een prima vervanger voor suiker in koffie, bij het bakken of als topping op pannenkoeken en wafels. Dadelsuiker lost niet goed op in dranken, maar is wel erg geschikt voor baktoepassingen.
Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan foliumzuur :
Foliumzuur verhoogt het hemoglobinegehalte in het lichaam. Enkele voedselbronnen die rijk zijn aan foliumzuur zijn spinazie, rijst, pinda's, black-eyed peas, kidney beans, avocado's en sla. Foliumzuursupplementen kunnen ook het hemoglobinegehalte verhogen. Raadpleeg uw arts voordat u deze supplementen gebruikt.
De consumptie van 100 gram dadels kan meer dan 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van deze mineralen leveren. Daarnaast is de hoeveelheid ijzer in dadels ongeveer 0,3 mg tot 10,4 mg per 100 gram. Daarom zal het eten van een paar dadels per dag uw lichaam voorzien van de dagelijkse hoeveelheid ijzer.
Dadels. Deze intens zoete gedroogde vrucht zit boordevol energie en is supervoedzaam. Dadels leveren een ruime bron van ijzer, wat het hemoglobinegehalte in het bloed verhoogt . De meeste artsen raden echter aan dat diabetici dadels vermijden vanwege het hoge suikergehalte.