Probeer het eens met citroensap Dit kan zomaar eens de oplossing zijn. Door citroensap namelijk, droogt de puist namelijk uiten zo verdwijnt de puist sneller van je gezicht. Dep met een wattenstaafje en een beetje sap op het puistje. Laat citroensap zeker een nacht intrekken.
Niet alleen voeding, maar ook stress (en te weinig slaap) heeft een negatieve invloed op acne. Het is al langer bekend dat stress aandoeningen aan de huid, zoals eczeem en psoriasis, kan verergeren. Maar stress maakt de huid ook vatbaarder voor bacteriën, waardoor acne kan verergeren.
Zeezout werkt perfect om puisten te laten uitdrogen, tevens doodt het bacteriën. Wil jij dit op je huid smeren? Pak dan een eetlepel zout en meng het met twee eetlepels water. Vervolgens is het de bedoeling dat je dit aanbrengt met een wattenstaafje en dat je dit goed laat intrekken.
Acne wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en bier zijn misschien niet goed voor je gezondheid, ze zijn niet de oorzaak van acne. Anderzijds spelen zuivelproducten en voedingswaren met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol bij acne-uitbraken.
Oorzaak: roken, het niet goed reinigen van de huid, strakke of niet-ademende kleding, bepaalde medicatie: allemaal factoren die kunnen bijdragen aan het krijgen van onzuiverheden. Haar-, make-up en cosmeticaproducten kunnen comedogene ingrediënten bevatten die kunnen leiden tot verstopte poriën.
- Reinig de huid regelmatig
Het is essentieel dat je je huid regelmatig reinigt en een goede hygiëne handhaaft als je verdere onderhuidse puistjes wilt voorkomen. Wij raden je aan je gezicht 's ochtends, voor het slapen gaan en na het zweten te wassen met een cleanser.
Te vette, uitdrogende en producten met irriterende ingrediënten kunnen acne veroorzaken. Deze producten verstoppen de talgklieren, waardoor deze geen plek krijgen om de talg naar buiten af te voeren. Als talg zich ophoopt, kunnen er ontstekingen, oftewel puistjes ontstaan.
IJs. De eerste stap om een pijnlijk puistje te kalmeren is er ijs op aanbrengen. Wikkel wat ijs in een doek of plastic zak en druk dit gedurende 3 tot 4 minuten tegen het ontstoken gebied.
Ongeveer een theelepel honing is genoeg om je gezicht, en eventueel je nek, in te smeren. Laat het minimaal een kwartier inwerken en spoel het daarna af met water. Onzuiverheden worden aangepakt en je huid wordt intensief gevoed. De rode, gevoelige huid wordt rustiger en vertoont minder puistjes.
De invloed van zonlicht op acne
Zonlicht heeft een lichte ontstekingsremmende werking. Dit is gunstig bij ontstekingen, zoals puistjes. De bacteriën die een belangrijke rol spelen bij het ontstekingsproces worden minder onder invloed van zonlicht.
UV stralen zorgen echter ook voor dat de gezichtshuid gaat verdikken waardoor er juist meer puistjes en mee-eters gaan ontstaan. Het advies is dus om zonlicht en zonnebank niet als therapie te gebruiken tegen acne.
Acne is een onschuldige aandoening, die bij de meeste patiënten na enkele jaren vanzelf verdwijnt. Meestal verdwijnt acne voor het 25e jaar, maar soms blijft de aandoening bestaan tot op oudere leeftijd. Voor sommigen blijft acne echter een chronische aandoening.
Minstens 4 liter water per dag drinken is een van de beste manieren om gifstoffen uit het lichaam te spoelen die acne veroorzaken. Het helpt ook om de huid gehydrateerd te houden. Een goed gehydrateerde huid zorgt voor een gezonde verjonging van de huidcellen en de productie van collageen.
Oorzaak: Stress, voeding of spijsverteringsproblemen kunnen puistjes op het voorhoofd veroorzaken. Suikers, varkensvlees, vette voedingsmiddelen en overmatige eiwitten kunnen ook bijdragen. voedingsmiddelen vermijden en geschikte huidverzorgingsproducten voor een vette huid gebruiken.
Puistjes met een witte kop kun je best uitknijpen
Alleen als je écht iets belangrijks hebt, en je puistje heeft al een wit puntje, dan zou je heel voorzichtig met een gesteriliseerd naaldje in het puistje kunnen prikken en hem uitdrukken. Maar werk schoon.
Net zoals een droge huid verhelpen, is het niet zo dat wanneer je veel water gaat drinken opeens al je puistjes verdwijnen. Maar door water te drinken, zorg je er wel voor dat je lichaam en zo ook je huid in staat is om afvalstoffen en toxines (die puistjes kunnen veroorzaken) makkelijker weg te voeren.
Reinig je huid met lauwwarm water: Heet water droogt namelijk je huid uit en van koud water gaan je poriën niet goed genoeg open. Reinig je huid 30 tot 45 seconden.
Koud water sluit je poriën en vermindert acne
Je poriën in je huid zullen zich sneller sluiten, wat voorkomt dat makkelijk vuil in komt en puistjes veroorzaakt. “Mocht je serieuze huidproblemen, zoals als acne, eczeem en psoriasis hebben, dan raad ik cryotherapie zeker aan.
Tijdens kortdurende stress is er tijdelijk een verandering van de huid zichtbaar. Er kunnen plots roze, rode of paarsachtige bultjes of vlekken ontstaan op het lichaam die vaak snel weer verdwijnen als de rust is weergekeerd.
Deze zogenaamde stresspuisten komen voornamelijk voor op de kin en kaaklijn. PRO TIP! Pak actieve puistjes aan met age bright clearing serum. Een serum die onzuiverheden vermindert en voorkomt en tegelijkertijd ook tekenen van huidveroudering verminderd.
Bepaalde voedingsmiddelen zoals eieren, melk, tarwe, avocado's of noten kunnen leiden tot uitbraken met pukkeltjes (een symptoom van acne op de huid), veroorzaakt door een overgevoeligheid voor die voedingsmiddelen.
Tandpasta helpt niet tegen acne, écht niet
Dit is echt een fabeltje; een hardnekkige ook. De werkelijkheid is namelijk dat tandpasta acneklachten juist kan verergeren, net zoals huismiddeltjes als citroensap, azijn en alcohol.
Puisten uitknijpen is niet verstandig
Knijpen is natuurlijk aanlokkelijk, maar daarmee beschadig je de huid. Dat kan littekens veroorzaken. Vooral als de puist dieper ligt, moet je flink werken om het pus weg te krijgen. Daarmee kun je de bacteriën die de ontsteking veroorzaken juist dieper de huid in drukken.