Hetzelfde geldt voor cappuccino: een cappuccino gemaakt van koffie en verse melk bevat geen gluten.
Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij van gluten. Zuivelproducten met toevoegingen zoals vla, vruchtenkwark, smeerkaas en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten.
Chocolademelk. De Echte Chocomel bevat geen gluten. Net zoals zelfgemaakte chocolademelk van cacoa, suiker en melk.
Geen enkele van de Nespresso koffies bevat allergenen zoals gluten, lactose of noten. Onze koffies bestaan enkel uit 100% koffie en zijn hermetisch afgesloten om aantasting door lucht en vochtigheid te voorkomen.
U schrijft dat u wilt weten of er gluten in onze koffie en koffiepads zitten. Koffie is van nature glutenvrij. Alleen in de varianten Senseo Rio de Janeiro en Senseo Sevilla zitten gluten. Wij raden u aan om deze varianten niet te drinken.
Gewone koffie is glutenvrij . Granenkoffie is niet glutenvrij. Ook in sommige oploskoffie kan gluten zitten. Verder is het goed om op te passen met koffie uit een automaat, bijvoorbeeld op het werk.
Dit maal in het glutenvrije Lidl assortiment: Kant-en-klaar glutenvrij pizzadeeg, brownie- en citroencake bakmix, kipnuggets, biologische proteïne pasta, quinoa en hummus chips, glutenvrije fusilli van kikkererwten of linzen en 3 soorten biologische glutenvrije broodjes.
Top 5 frituursnacks van de Glutenvrijemarkt.com
VA Foods rundvleeskroketten: een klassieke snack die zich goed laat combineren met wat mosterd! VA Foods frikandellen: net als zijn frituurbroertje op nummer één een geliefde klassieker! Schär Diepvries Vissticks: vis in een lekker krokant jasje.
Ja, slagroom is glutenvrij, ook kant en klare uit een spuitbus. Slagroom klop je van dunne room (die geschept is van volle melk). Klop niet te lang, anders wordt het boterachtig, maar ook niet te kort, anders zakt het te snel in.
Nee, geen enkel van onze dranken bevatten gluten.
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij: Naturel. Sticks naturel.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Sommige personen krijgen direct klachten, bij anderen komen de klachten na een aantal dagen opzetten. Iemand met glutensensitiviteit zal waarschijnlijk minder heftig reageren op het binnenkrijgen van gluten dan iemand met coeliakie die per ongeluk gluten gegeten heeft.
Patat is glutenvrij.
Sommige cafetaria's of restaurants bakken in hetzelfde frituurvet niet glutenvrije kroketten of bitterballen. Hierdoor kan er kruisbesmetting ontstaan door het paneermeel van de kroketten (bitterballen) of gepaneerde aardappelkroketjes.
Ja, die bestaat. Een standaard frikandel kan door paneermeel en/of sojasaus gluten bevatten. Door een specifieke bereiding en keuze van ingrediënten kan een frikandel het label glutenvrij krijgen.
Men zou denken dat aardappelchips en popcorn van maïs glutenvrij zouden zijn – maar als het om kant-en-klare producten gaat, kan men helaas niet zeker zijn. Omdat gluten vaak bij de productie als stabilisator en vooral als dragersubstantie van kruiden en aroma's ingezet worden, kun je er beter van afblijven.
Als je een glutenvrij dieet volgt, zul je merken dat producten zonder gluten een stuk duurder zijn. Gecertificeerde glutenvrije producten zijn dan ook duurder om in te kopen. Het kost tijd en geld om alles te controleren en officieel te certificeren.
In alle Jumbo winkels en online zijn glutenvrije appeltaart punten, abrikozenvlaai punten, aardbeien bavarois punten en nogatientjes verkrijgbaar. De gebakjes zijn per twee stuks verpakt in een speciaal doosje, dat compleet wordt geseald om eventuele kruisbesmetting te voorkomen.
Tandpasta, postzegels en enveloppen
Normale tandpasta is altijd glutenvrij. Speciale anti-rokerspasta kan wel gluten bevatten. Plakmiddel op postzegels en enveloppen is glutenvrij.
Chocolade zelf, zonder bijvoorbeeld toevoegingen van koek, is in principe glutenvrij. In het algemeen zijn het de chocolades met vulling of andere toevoegingen – zoals biscuit - waar je extra op moet letten als je glutenvrij wil of vanwege gezondheidsredenen moet eten.
Limonade. Ook in limonade of siroop kunnen gluten zitten. Vaak in de vorm van gerstsmoutextract maar er zijn zelfs limonadesiropen waar gewoon tarwe in kan zitten.