Was eerst goed je handen! Doe nu een paar druppels olie naar behoefte op je handen en smeer dit direct op de Yoni. Indien gewenst kan je ook een paar druppels op maandverband of een tampon druppelen. Het is geschikt voor dagelijks gebruik.
Weleda - Perineum Massage Olie. Elke vrouw wenst een bevalling zonder scheuren of knip. Regelmatig masseren van het perineum (het gebied tussen de vagina en anus) met Perineum Massageolie van Weleda helpt om de huid hier soepeler te maken en hierdoor beter in staat mee te bewegen tijdens de bevalling.
Natuurlijke vrouwelijke verzorging - Yoni essential oil is een natuurlijk mengsel van etherische oliën, gewonnen uit roos, lavendel, bijvoetblad, engelwortel kruidnagel en magnolia officinalis. Het biedt de gezonde en natuurlijke manier van vrouwelijke verzorging door je onder te dompelen in de overvloed van de natuur.
Olie om vaginale droogheid te bestrijden
Je kan ook plantaardige olie gebruiken om de droogheid tegen te gaan. Zo kan Sint-Jansolie, amandelolie, kokosolie of olijfolie de droogheid verhelpen. Je kan deze olie lokaal aanbrengen wanneer je geen condoom gebruikt tijdens het vrijen.
Perineum massage kan je helpen om de bekkenbodem te versoepelen en inscheuren te voorkomen. De verloskundige vertelt er meer over. Perineum massage kan je helpen om inscheuren bij je bevalling te voorkomen. Deze simpele massage techniek wordt wereldwijd gebruikt, met goede resultaten!
Het perineum is het stukje huid en steunweefsel tussen de vagina en anus; de functie is o.a.steun van de vagina achterwand. Het perineum is het gebied dat vaak beschadigd raakt door scheuren (ruptuur) of een knip (episiotomie) tijdens de bevalling.
Probeer verschillende manieren van strelen en masseren. Bijvoorbeeld zachtjes of wat harder, langzaam of snel, met lange of korte bewegingen, of door rondjes te maken. Daarna gaat uw partner op de rug liggen. Streel nu de voorkant van het lichaam, zonder de penis, vagina of borsten aan te raken.
Elke vrouw heeft inderdaad 3 gaatjes. Een anus, de vagina en een urinebuis. In je clitoris zit geen gaatje, maar doordat je schaamplippen samenkomen is het soms wat rimpelig en lijkt er misschien een gaatje te zitten. Je clitoris is een 'bobbeltje' en er zit geen opening in.
Mogelijke oorzaken van pijn bij het vrijen
Lichamelijke oorzaken, zoals een vaginale schimmelinfectie, huidafwijkingen of hormonale verandering. Angst, waardoor (onbewust) de bekkenbodemspieren extra worden aangespannen. Onvoldoende ontspanning samen met onvoldoende seksuele opwinding.
Probeer het weefsel tussen je duim en wijsvinger vast te pakken en vervolgens rustig draaiende en wrijvende bewegingen te maken. Bouw dit voorzicht op, zeker als het litteken nog erg stug is of strak voelt. Het mag geen pijn doen. Door het litteken (inwendig) te masseren neemt de bloedtoevoer naar het litteken toe.
Perineum massage is een massagetechniek waarbij je met je vingers langzaam het perineum oprekt. Zo wordt dit stukje huid soepeler. Het doel hiervan is om de kans op uitscheuren tijdens je bevalling kleiner te maken.
Het perineum is - hoe zeg je dat proper? - de afstand van de anus tot onder aan het scrotum. In het Engels bestaat daar een meer aanschouwelijke naam voor: 'anogenital distance' (AGD). Die afstand blijkt gemiddeld 2 inches of 5,08 cm te bedragen.
Uitscheuren houdt dus in dat er een scheurtje/ruptuur ontstaat tijdens de bevalling. Meestal is dit onschuldig, maar het kan ook erg vervelend en pijnlijk zijn.
Een enkele keer is het nodig om een knip te zetten om de ruimte voor het hoofdje groter te maken, bijvoorbeeld als de baby in nood is en zo snel mogelijk geboren moet worden. Ook bij een vacuümverlossing is een knip noodzakelijk om ruimte te maken, maar in veel andere gevallen wordt er veel te makkelijk een knip gezet.
Het doel van perinatale massage is om de aanstaande moeder gerust te stellen en in verbinding te staan met zichzelf. Om echt dat moment van herinnering te hebben met betrekking tot haar lichaam: over wat ze voelt, maar ook over de band met het kind.”
Glijd in een langzame, ritmische beweging met beide handen, om en om, dwars over de rug naar buiten. Masseer vanaf de heupen naar boven naar de nek en glijd in een vloeiende beweging langs de zijkanten van de rug weer terug naar de heupen. Geef nooit druk op de rugwervels!
Hoewel de kans op scheurtjes dus redelijk groot is, is de kans op totale rupturen klein (2%). Al met al zou je kunnen zeggen dat tweederde van de vrouwen die van hun eerste kindje bevallen in de eerste lijn, zonder veel problemen bevallen. Eénderde wordt ingeknipt of krijgt een tweede- of derdegraads scheur.
Meestal wordt de knip gezet naar links, gezien vanuit oogpunt van de patiënt (een mediolaterale episiotomie), dit in tegenstelling tot de VS, waar de knip meestal in het midden wordt gezet (een mediane of laterale episiotomie).
Kan je een episiotomie voorkomen? Als je geen knip of episiotomie wil, kan je tegen het einde van je zwangerschap je perineum masseren met een plantaardige olie om het te verzachten. Je perineum is immers een spier en hoe flexibeler deze spier is, hoe kleiner de kans dat een knip nodig is.
Begin eerst met het zachtjes masseren van de perineum. Dat is het stukje tussen de penis en de anus. Gebruik wat glijmiddel om het soepeler te laten verlopen. Masseer dit gedeelte langzaam en beweeg af en toe met je vingers over zijn anus.
Wat is inknippen precies en wanneer gebeurt het? Tijdens een gewone bevalling passeert het kindje het bekken, de vagina, de spieren en huid van de bekkenbodem. Wanneer hierbij scheurtjes ontstaan in de huid, het slijmvlies van de vagina of de spieren van de bekkenbodem, wordt dat inscheuren genoemd.
Wat is een knip? Knippen zijn drukke plaatsen waar bepaalde vervoersmiddelen niet mogen doorrijden. Ze zorgen ervoor dat je niet dwars door de stad van de ene naar de andere sector kunt rijden.
Een knip — in medische termen ook weleens een episiotomie genoemd — is het inknippen van het perineum of de huid tussen de vagina en de anus. Met een schaar wordt dan een kleine insnijding gemaakt in vaginale slijmvlies.
De navelstreng laten uitkloppen betekent: meer rode bloedcellen en dus een beter transport van zuurstof in het lichaam. Dat betekent ook een makkelijkere overgang van de baarmoeder naar het 'buitenleven', waar de baby zelfstandig moet ademen.