Campari 70cl is een klassieker binnen de drankenmarkt. Deze Italiaanse, bittere likeur vervaardigt men op basis van een uitgekiende selectie aan kruiden, fruit en delen van aromatische planten.
WAT ER IN ZIT? 25 PROCENT ALCOHOL, AROMATISCHE KRUIDEN, GINSENG, RABARBER, KININE EN GEDROOGDE SINAASAPPEL. DE ANDERE ZESTIG INGREDIËNTEN ZIJN STRIKT GEHEIM.
DE ICONISCHE, ONVERGETELIJKE ITALIAANSE STERKE DRANK IN HET HART VAN SOMMIGE VAN 'S WERELDS MEEST BEKENDE COCKTAILS.
Campari kan het best gedronken worden uit een mooi en helder longdrinkglas dat je met een flinke schep crushed ice volledig vult. Daarna schenk je de Campari in met een combinatie van beheersing en souplesse.
Denk maar aan Campari Tonic. Het recept is eenvoudig. Voeg 15 cl tonic toe aan 5 cl Campari, giet de ingrediënten in een glas met bolle vorm en garneer met een schijfje limoen.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
Davide Campari - Milano N.V. (opgericht in 1860 in Milaan door Gaspare Campari) is een Italiaans bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en distributie van alcoholische dranken.
Campari is ook wat brutaler van de twee als het gaat om alcoholgehalte. Campari heeft met 28% bijna het dubbele van de kracht van Aperol, dat 11 procent bevat en dat is geen toeval. Toen de gebroeders Barbieri Aperol creëerden in 1919, was hun doel om een aperitivo met een lager alcoholgehalte te produceren.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.
Campari 1 Liter PRIJS 15,99 | Kopen, Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrank.nl.
De meeste vermouts worden in Italië gemaakt. De grootste producenten bevinden zich in Turijn. Een ervan, Martini & Rossi, is zo bekend geworden dat voor veel mensen het woord martini zelfs synoniem is aan vermout.
Een Italiaans icoon: Campari drink je op een zonnig terras als bitterzoete dorstlesser in de mix met tonic of als Italiaanse cocktail classic. Een hedendaagse, charismatische klassieker: bitterzoet van smaak met een diep rode kleur!
Er zit 0 gram vet in 1 borrelglas (35 gram) campari, waarvan 0 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Er zitten 63 kilocalorieën in 1 borrelglas (35 gram) campari. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'campari'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Aperol wordt in het hedendaagse geproduceerd door Campari. De ingrediënten zijn onder andere bittere sinaasappel, gentiaan, rabarber en kina. Aperol heeft een alcoholpercentage van 11% en is roder en donkerder van kleur dan Campari.
We adviseren de likeuren op basis van room echt niet langer dan 1 jaar na opening te bewaren. Likeuren tot een alcoholpercentage van 25% kunnen iets langer bewaard blijven, maar leveren op den duur een hoop in op smaak.
Om optimaal van het product te genieten, raden we je aan het gekoeld te bewaren en binnen zes maanden na opening te consumeren.
Algemeen geldt dat hoe hoger het alcoholpercentage is, hoe minder erg het is als de drank over de datum is, mits hij koel en donker bewaard is. Zo zijn licht alcoholische dranken vaak enkele weken tot maanden geschikt voor consumptie, maar kun je sterk alcoholische dranken vaak jaren na dato nog probleemloos drinken.
De standaard schenkhoeveelheid van gedistilleerde dranken is 35 a 40 cc, wat gelijk staat aan 35 tot 40 ml.
Het Campari Spritz recept:
GIET DE CAMPARI, PROSECCO EN HET SODAWATER DIRECT IN EEN MET IJS GEVULD WIJNGLAS. GARNEER HET MET EEN SCHIJFJE VERSE SINAASAPPEL.
Want waar de Aperol na een heel glas bij de laatste slokken nog wel eens bitter kan uitvallen, blijft de limoncello lekker fris. De limoncello spritz maak je ook net zo makkelijk als zijn bekende broertje. Doe drie ijsblokjes in een glas, voeg het bruiswater en prosecco toe en giet daarna de limoncello erbij.
Aperol is een alcoholische drank geboren in 1919 in Veneto, en is gemaakt met een infusie van sinaasappel en kruiden. Het recept is geheim en is nog steeds het originele recept. Aperol Spritz smaakt ook bitter, maar het smaakt zoeter dan Campari Spritz.
Smaak van zure sinaasappels, rabarber, gentiaan. Erg verfrissend. Een klein zuurtje blijft hangen. Lekker in een Aperol Spritz: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en een scheutje bruiswater.