Bud is het grootste biermerk ter wereld en staat bekend als 'The King of Beers'. Met de slogan 'The King is Here' werd het Amerikaanse bier eind 2019 gelanceerd in Nederland. Bud is onderdeel van de grootste bierbrouwerij ter wereld AB InBev.
Van Heineken®, Heineken 0.0 en Amstel tot Brand, Affligem, Desperados, Birra Moretti , Lagunitas en Sol. We geven je graag advies over een winstgevend assortiment – passend bij jouw zaak en je gasten.
Bud of Budweiser? In de Verenigde Staten heet het bier Budweiser. In Europa wordt exact hetzelfde bier als Bud verkocht.
Budweiser, vaak afgekort tot Bud, was het belangrijkste biermerk van het bedrijf Anheuser-Busch en hoort nu tot de Anheuser-Busch InBev groep. Het wordt verkocht met de reclamekreet "King of Beers". Budweiser is een Amerikaans lager dat wordt gebrouwen met behulp van technieken uit de massaproductie.
Andere veel verkochte merken zijn onder meer Grolsch, Bavaria, Hertog Jan, Amstel en Brand. Die laatste twee zijn overigens ook van Heineken.
Grolsch is onderdeel van de Zuid-Afrikaanse brouwer SABMiller, Heineken is van Heineken Nederland. Ook in de smaak zit, volgens de kenners, groot verschil en er zijn zelfs bierdrinkers die voor geen goud 'dat andere bier' in huis zouden halen.
Heineken wil de wereld veroveren met het Belgische abdijbier Affligem. Affligem is een internationale hit van Heineken en wordt gebrouwen door Brouwer Alken-Meas.
Heineken als winnaar uit de test
Volgens de deskundigen is dit een mooi pils met een goede bittere smaak die lang blijft hangen en uitnodigt tot de volgende slok. Hertog Jan is volgens de mensen thuis het lekkerste biertje met een 7,7, gevolgd door Grolsch (7,2) en Jupiler (6,7).
Introductie in supermarkt en horeca
Birra Moretti, sinds 1996 onderdeel van HEINEKEN, is verkrijgbaar in meer dan veertig landen wereldwijd, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Canada, Japan en vanaf nu ook in Nederland.
Brand Bierbrouwerij is de oudste brouwerij van Nederland. Deze brouwerij werd in 1340 opgericht in Wijlre, Zuid-Limburg. 19 april 1989 werd deze familiebrouwerij overgenomen door Heineken. Sinds een aantal jaren profileert Brand zich steeds meer als brouwer van ambachtelijke, bijzondere bieren.
In 1968 fuseerde Amstel met Heineken. Er is nog tot in de jaren tachtig biergebrouwen in de brouwerij aan de Mauritskade. In de ruim veertig jaar die er sinds de fusie verstreken zijn is Amstel Heinekens belangrijkste zustermerk geworden.
Weihenstephaner 1516 Kellerbier werd gebrouwen ter gelegenheid van de 500ste verjaardag van het Reinheitsgebot. Het is een ongefilterd bier dat lange tijd heeft mogen rijpen en daardoor een geweldig volle smaak geeft.
De Klok is een smaakvolle pilsner die wordt gebrouwen bij Grolsch. Deze pilsener is vernoemd naar de voormalige brouwerij De Klok. Dit is een pilsner zonder poeha, gewoon een goed bier.
Peroni, een zustermerk van Grolsch, is al langer in Nederland te krijgen. Deze merken zijn inmiddels eigendom van de Japanse brouwerij Asahi. Grolsch was tot 2008 zelfstandig toen het werd overgenomen door de Zuid-Afrikaanse bierreus SABMiller.
Château Neubourg is bekroond met een European Beer Star Award en behoort daarmee tot de top drie van de wereld. Bij de Dutch Beer Challenge won Chateau Neubourg een gouden medaille in 2015, 2016 en 2017. Dit bier mag zich volgens kenners de beste Pilsener van Nederland noemen.
Heineken staat dus duidelijk bovenaan met hun pils. Maar, de verschillen zijn erg groot per regio. Het valt ook op dat biermerken vooral populair zijn rondom de brouwerij. Zo heb je Bavaria (Lieshout), Grolsch (Enschede), Amstel (Amsterdam) en Brand (Wijlre).
In 1294 nam Hertog Jan opnieuw deel aan één van de zovele toernooien, met (opnieuw) als inzet een vrouw. Tijdens het toernooi in Bar-le-Duc raakte hij gewond en bezweek aan de opgelopen verwondingen. Hertog Jan was nauwelijks vijftig jaar toen hij overleed. Zijn lichaam is begraven in de minderbroederskerk te Brussel.
Budweiser is een type lagerbier (vergelijkbaar met pils) uit de stad České Budějovice in Tsjechië. Het bier wordt gebrouwen sinds 1265. De naam is afgeleid van de Duitse naam van de stad: Budweis. Iets dat uit Budweis komt werd aangeduid met Budweiser.
Het bier is goudgeel, opvallend helder en vloeit in het glas met een bescheiden krans dun schuim. Het heeft een heel subtiel aroma van wort. De smaak is flauw en moutachtig. Zoet domineert in de smaakindruk, met aan het randje van je tong een vreemd soort astringente bitterheid.