Je gebruikt een blender en een staafmixer voor het mixen en pureren van ingrediënten. Er zijn ook ook een aantal verschillen. Zo maak je met een blender gemakkelijk een grotere hoeveelheid dan met een staafmixer. Daarnaast is een blender groter qua formaat.
U kunt een staafmixer voor alle taken gebruiken , zolang u maar rekening houdt met de grootte van de kan.
De blender als mixer gebruiken
Een blender kun je perfect gebruiken om ingrediënten te mixen. Dat is handig, want zo heb je geen normale handmixer nodig. De blender heeft veel meer kracht dan een handmixer en de messen van de blender draaien op veel hogere snelheid.
Als je geen blender hebt, moet je een andere manier bedenken om de ingrediënten tot een gladde massa te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld met een staafmixer of hakmolen, maar ook als je die niet hebt kun je een lekkere smoothie maken. Het kost alleen net even wat meer tijd. Als je en vijzel hebt kun je die gebruiken.
Gebruik een zeef als je geen staafmixer hebt
Zorg er wel voor dat de soep eerst is afgekoeld. Vervolgens giet je de soep in een grote zeef en druk je de inhoud met een pureestamper of een houten pollepel door de zeef heen. Op deze manier lukt het zeker, maar het is wel een tijdrovend klusje.
Staafmixers zijn perfect voor het maken van soepen, sauzen, smoothies en babyvoeding. Ze zijn compact en je kan ze rechtstreeks gebruiken in een hete pan of kom.
Een blender heeft namelijk een groter formaat en een krachtiger vermogen. Je gaat voor een staafmixer als je af en toe ingrediënten wilt pureren en als je het apparaat voor verschillende bereidingen wilt gebruiken.
Staafmixers. Een staafmixer is veelzijdig en kan worden gebruikt voor het pureren van soepen en sauzen, het maken van romige puree en het blenden van smoothies en milkshakes. Daarnaast is het handig voor het bereiden van babyvoeding, het mixen van ingrediënten voor dressings en het emulgeren van mayonaise en soepen.
Vijzel en stamper (voor hakken)
Met een vijzel en stamper krijg je dit prima voor elkaar. Ook voor het fijnhakken van noten en zaden heb je niet per se een keukenmachine nodig. Wel is dit met een vijzel natuurlijk wat arbeidsintensiever, vooral bij harde en vezelige ingrediënten zoals gember.
Soep maken was nog nooit zo eenvoudig. In plaats van gedoe met een aparte blender, dompel je de staafmixer gewoon onder in de pan. Binnen enkele minuten veranderen groenten en bouillon in een romig, fluweelzacht geheel. Klontjes in je guacamole zijn verleden tijd.
Met een blender kun je mengen, pureren en crushen. Dat maakt deze apparaten geschikt voor het maken van: Soepen. Sauzen.
Staafmixers zijn de superhelden van de keuken – klaar om in de ingrediënten te duiken voor een snelle mix of puree. Deze handige gadgets maken koken een fluitje van een cent, of je nu fluweelzachte soepen of romige sauzen, perfecte smoothies of smaakvolle dips wilt maken.
Een keukenmixer is een zware krachtpatser waarmee je zowel lichte als zware mengsels bereidt.Een staafmixer is licht en compact en ideaal voor het pureren van ingrediënten. Lees verder om te ontdekken waar je een keukenmixer en een staafmixer het beste voor gebruikt.
Met een blender of staafmixer kun je heel goed restjes fruit pureren, voor bijvoorbeeld smoothies. Het geeft dan ook niet dat het fruit al wat zachter is. Dat pureert zelfs makkelijker. Zo kun je bananen met bruine plekken, gedeukte aardbeien of een overrijpe avocado heel goed tot een smoothie mixen.
Ten opzichte van persen met de hand of met een machine blijven er na het blenden juist méér vezels en andere gezonde stoffen van groente en fruit achter, mits je de groente en fruit zo heel mogelijk in de blender doet.
Een staafmixer is een elektrisch mengapparaat dat je handmatig gebruikt om mee te kloppen, hakken, mengen en pureren. Een blender is een elektrisch keukenapparaat dat met één druk op de knop zachte of vloeibare ingrediënten fijn kan hakken, mengen en pureren.
Pannenkoeken-, cake- of wafelmix
Je raadt het al: gebruik een staafmixer. Zorg ervoor dat je éérst de droge ingrediënten kort mixt, en daarna pas de natte ingrediënten toevoegt.
Afhankelijk van het vermogen van uw staafmixer (en in welke mate de mesjes belast mogen worden), kunt u er ook mee hakken en ingrediënten fijnmaken. Dat geldt bijvoorbeeld voor noten, bevroren fruit en knoflook.
Een blender heeft een hoge maatbeker en is ideaal om vloeistoffen en vochtige ingrediënten tot een glad geheel te mixen. Een hakmolen lijkt wel het kleine broertje van de blender. Deze heeft vaak een stevig mes, maar een kleinere inhoud. Hierdoor is de hakmolen ideaal om drogere ingrediënten fijn te malen.
Heb je geen standaard mixer in huis, maar wel een staafmixer? Dan kun je slagroom prima stijfkloppen met een staafmixer. De room spettert in het begin wel wat meer dan dat die zou doen als je het product klopt met een gewone mixer. Aas je een diepe kom of maatbeker gebruikt, heb je daar wel wat minder last van.
Jazeker, dat kan en sommige koks verkiezen het zelfs. Het grotere contactoppervlak tussen de bodem van de koekenpan en het verwarmingselement van het fornuis kan het water eigenlijk sneller aan de kook brengen.