De grootste cryptobeurs ter wereld opereert zonder vergunning. Om vergelijkbare redenen is Binance ook uit andere landen geweerd. Op het platform wordt gehandeld in cryptomunten. Binance biedt bewaarportemonnees aan vanuit landen buiten de Europese Economische Ruimte, dat is verboden volgens de Belgische wet.
Sinds vandaag is cryptohandelsplatform Binance officieel weg uit Nederland. Het bedrijf voldeed niet aan alle regels van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en moest daarom de biezen pakken.
Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, zet over een week definitief een punt achter de activiteiten in Nederland. Alle bestaande klanten worden op 17 juli overgenomen door de Nederlandse concurrent Coinmerce.
Sinds 17 augustus zijn alle Binance-accounts uit Nederland op non-actief gesteld. Dat betekent dat je niet meer op Binance kunt handelen, en ook niet meer gebruik kunt maken van de andere diensten die het bedrijf biedt.
Op 16 juni kondigde Binance, de grootste crypto beurs ter wereld, aan dat het uit Nederland vertrekt. Het was de crypto exchange niet gelukt om de nodige vergunning te verkrijgen om klanten in Nederland te mogen blijven bedienen.
Binance, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, kondigde in juni al aan de Nederlandse markt te verlaten. Het bedrijf kreeg namelijk geen vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Die vergunning is nodig om bijvoorbeeld witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.
Bitvavo en Binance zijn beide goede crypto exchanges met enorm lage kosten. Beginners zijn het best af met Bitvavo, door haar eenvoud en duidelijke interface.Binance is geschikt voor hen die willen gaan handelen in cryptocurrencies en al wat meer ervaring hebben.
Geld uitbetalen vanuit Binance is een vrij omslachtig proces. Je zult dit moeten doen door je cryptocurrencies eerst naar een andere exchange te sturen, om ze vervolgens om te zetten naar euro's en te versturen naar je bankrekeningnummer.
Sinds dat Binance geen iDeal, SEPA of andere betaalmogelijkheden meer accepteert, is het een stuk lastiger geworden om geld op een Binance account te zetten. Gelukkig is het nog steeds mogelijk door gebruik te maken van een broker zoals Bitvavo.
Cryptobeurs Binance verlaat de Nederlandse markt vanwege onenigheid met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Klanten hebben nog een maand om hun tegoeden en uitstaande leningen van het platform te halen. Binance heeft Nederlandse gebruikers vanmorgen per e-mail op de hoogte gebracht van het besluit.
Binance stopt per 17 juli met het aanbieden van het gelijknamige cryptohandelsplatform in Nederland. Het platform heeft geen registratie kunnen krijgen van De Nederlandsche Bank. Bestaande gebruikers kunnen dan alleen nog maar valuta opnemen.
Goed om te weten: Als Nederlandse klant van Binance moet je voor 17 augustus je tegoeden opnemen van Binance. Het niet opnemen zal resulteren in het verlies van uw tegoeden. Je kunt eenvoudig digitale valuta die je in bezit hebt bij Binance overboeken naar jouw Bitvavo-wallet.
Bitvavo heeft in feite vele verschillende voordelen die het oordeel eenvoudig maken. Nederlanders zijn beter af bij Bitvavo. Binance opereert illegaal in Nederland, hetgeen potentieel problemen kan opleveren voor de Nederlandse gebruikers van het platform.
Beide platforms hebben hun voordelen en hun nadelen. Zo is Bitvavo een stuk goedkoper, en zijn ze heel open hoe het platform in elkaar steekt, maar heeft Coinmerce een breder crypto-assortiment en zijn is hun klantenservice meer uren per week geopend. Er is dan ook niet één exchange van deze twee die het beste is.
De belastingdienst beschikt tevens over middelen om elke transactie op de blockchain op te sporen, waardoor het verborgen houden van jouw crypto bezittingen een groot risico is. Binance, 's werelds grootste crypto exchange, heeft een nieuwe tool gelanceerd die crypto bezitters moet helpen om belastingaangifte te doen.
Hoe kun je geld op Binance storten
Het is eigenlijk heel simpel, op dezelfde manier als dat je het eraf haalt. Namelijk met behulp van een andere exchange. Als Binance zelf geen goede stortingsmogelijkheden biedt, dan maak je toch gebruik van die mogelijkheden bij andere exchanges.
Het cryptoplatform Binance, de grootste marktplaats voor virtuele munten ter wereld, mag geen diensten meer aanbieden in ons land. Dat maakt de financiële regulator FSMA bekend. De FSMA zegt dat Binance illegaal opereert in ons land.
Net zoals bij een reguliere debitcard, kan je met de Binance Visa Card ook geld opnemen bij een bankautomaat of een internationale ATM-machine. Het principe blijft hierbij hetzelfde, waarbij je een bepaald bedrag gaat pinnen dat op dat moment gelijk staat aan een bepaalde waarde van je favoriete crypto.
Bitvavo is zeker een betrouwbare exchange. Zo is Bitvavo één van de snelst groeiende crypto brokers van Europa op dit moment en zijn zij in Nederland de grootste crypto exchange. Dit komt mede door de exchange functionaliteit, de extreem lage handelskosten en de gebruiksvriendelijkheid van het platform.
Hoe kan je geld storten op de Binance Card? U kunt simpelweg cryptomunten naar uw Binance wallet sturen. Zodra de ondersteunde crypto coins in uw funding wallet staan kunt u met de kaart betalen. Ook is het mogelijk om fiat te storten op uw account.
Binance staat bekend om zijn lage handelskosten. De standaard handelskosten bedragen 0,1% per transactie. Echter, gebruikers die Binance Coin (BNB) bezitten en gebruiken om transactiekosten te betalen, krijgen een korting op de handelskosten.
Ga in je Bitvavo account naar 'Wallet' en selecteer vervolgens de cryptocurrency die je wilt overzetten van Binance naar Bitvavo.Klik nu op 'Ontvangen'.
Om te zorgen dat jouw crypto op Bitvavo naar Binance komt, zal je allereerst op je account op Binance moeten inloggen. Wanneer je dit succesvol hebt gedaan, klik je op 'Wallet' en daarna op 'Overzicht'. Vervolgens klik je op 'Opnemen', zodat je terecht komt op de pagina waar je crypto kan opnemen.