Bepanthen Eczeem Crème verlicht effectief jeuk en roodheid bij licht tot matig eczeem (bijvoorbeeld bij atopisch eczeem). Daarnaast ondersteunt Bepanthen EczeemCrème het huidherstel* bij huidirritatie, zoals eczeem of een allergische reactie.
Op het eczeem smeert u elke dag een crème of zalf. Bijvoorbeeld: cetomacrogol zalf of lanette crème. Als uw kind eczeem heeft, smeer uw kind dan elke dag helemaal in. Soms is een zalf of crème met hormonen nodig.
Minder lang en minder heet douchen kan ook eczeemklachten doen verminderen, zeker in de winterperiode. Ga in ieder geval niet te veel krabben omdat het eczeem erger kan worden. Gaat het eczeem niet over en maak je je toch zorgen om je huid maak dan een afspraak bij een dermatoloog.
Ondersteuning van het natuurlijke huidherstel (dexpanthenol) Bepanthen bevat provitamine B5 of dexpanthenol. Dit helpt het herstellend vermogen van de huid te ondersteunen. Deze eigenschap is van belang wanneer de huid schraal, ruw of geprikkeld is. De huid kan zich herstellen en haar natuurlijke vitaliteit behouden.
vooral niet krabben! Als het te veel jeuk mag je een druppeltje Bepanthen zalf op smeren, anders is na 1 week: 1 keer per dag insmeren ruim voldoende.
allergisch contact eczeem, op basis van een allergie voor een bepaalde stof, zoals nikkel; irritatief contact eczeem, dat ontstaat door chronisch, veelvuldig contact met (zwak) irriterende stoffen, zoals water en zeep; een mengvorm van deze drie eczemen.
Algemeen: Naar behoefte enkele malen per dag aanbrengen op de kwetsbare, schrale, zeer droge of dunne huid. Kloofjes en gesprongen huidplekken door invloeden van buitenaf: Dagelijks enkele malen aanbrengen op betreffende delen van de huid (zoals bijvoorbeeld op voeten, hielen, vingers of ellebogen).
Zoals Sudocrem zelf zegt: 'Sudocrem ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen en zo helpen tegen prikkelende invloeden van buitenaf die in contact kunnen komen met de huid. ' Bovendien verzacht het de ruwe, schrale of geprikkelde huid.
Grofweg zijn er vier oorzaken voor een gevoelige of brandende huid. Dit zijn: een huidaandoening (denk aan rosacea, eczeem of psoriasis) een allergie voor cosmetica.
Samenstelling: aqua, caprylic/capric triglyceride, glycerin, pentylene glycol, olea europaea fruit oil, panthenol, cetearyl alcohol, butyrospermum parkii butter, glyceryl stearate citrate, limnanthes alba seed oil, butylene glycol, hydrogenated lecithin, ceramide 3, sodium PCA, squalane, stearyl glycyrrhetinate, ...
Eczeem wordt behandeld met vaseline, hormoonzalf en teerzalf. Als eerste behandeling wordt vaseline voorgeschreven. De vaseline houdt de huid vet. Als de vaseline niet helpt, wordt er een hormoonzalf voorgeschreven.
Laat witte bloem producten, snelle suikers, varkensvlees, koffie en andere ongezonde voeding weg uit je voedingspatroon. Neem extra probiotica in de ochtend om de darmflora te herstellen. Eet veel fruit (met uitzondering van citrus vruchten, kiwi's, ananas een aardbeien) en eet veel vezels in vorm van groentes.
Stressuitslag verschijnt vaak als verhoogde rode bultjes, netelroos genaamd. Ze kunnen elk deel van het lichaam aantasten, maar vaak zien we stressuitslag op het gezicht, de nek, de borst of de armen. Netelroos kan variëren van kleine puntjes tot grote striemen en het kan zich vormen tot clusters.
Met de eczeem behandeling wordt de ontstekingsreactie van de huid teruggedrongen. Voor veel mensen is eczeem een tijdelijk verschijnsel dat vanzelf weer overgaat, maar voor anderen is eczeem een chronische of terugkerende huidaandoening die een ernstige invloed kan hebben op het dagelijkse leven.
U begint uw behandeling met twee keer per dag hormoonzalf smeren. Bij duidelijke verbetering (het actieve eczeem is niet meer zichtbaar en de jeuk is verminderd) gaat u naar één keer per dag hormoonzalf smeren. Blijft dit goed gaan, gaat u dan naar twee dagen stoppen met hormoonzalf , vijf dagen wel hormoonzalf smeren.
Probeer stress te vermijden, geestelijke en lichamelijke stress kan eczeem in korte tijd zeer sterk verergeren. Zonlicht heeft vaak een positieve invloed op eczeemklachten. Pas wel op dat u niet verbrandt. Teveel zon kan leiden tot schade aan de huid.
Heb je last van puistjes, eczeem of een vette huid? Dan zou appelazijn je daar wel eens vanaf kunnen helpen. Het heeft namelijk een antiseptische werking, dat wil zeggen: een ontstekingsremmende werking (het doodt bacteriën en schimmels) en verbetert de zuurgraad van je huid.
Hoe stelt je arts de aandoening vast? Meestal wordt de diagnose van een schimmelinfectie gesteld op basis van het uitzicht van de huidletsels. Maar dat is onterecht, omdat een schimmelinfectie van de huid vaak zeer sterk lijkt op een andere huidaandoening, zoals bepaalde vormen van eczeem.
Eczeem is in de regel niet besmettelijk. Meestal spelen allergische en irritatie factoren een rol bij het ontstaan van eczeem. Wanneer echter het eczeem langer bestaat en de huid barrière verstoord is , kan er op den duur wel een infectie bijkomen. Meestal is er dan sprake van een bacteriële infectie.
De verschijnselen van de chronische en acute fase kunnen na elkaar maar ook tegelijkertijd voorkomen. Het verloop van eczeem is wisselend. Perioden met weinig of geen klachten wisselen zich af met perioden waarin het eczeem actief is. Een acute aanval duurt enkele dagen tot enkele weken.
Bij eczeem is er een ontsteking in de huid. Daarbij komen stoffen vrij die de zenuwen in de huid prikkelen. Zo ontstaat jeuk. Het eczeem is actief als u jeuk heeft.
Constitutioneel eczeem verschijnt meestal bij zeer jonge kinderen, vaak nog voor hun eerste verjaardag. Maar in principe kan de aandoening op iedere leeftijd voor het eerst optreden. Er zijn dan ook mensen die pas op latere leeftijd 'zomaar ineens' last van eczeem krijgen.
Acute eczeem herken je aan roodheid, zwelling en blaasjes. Na verloop van tijd maken de roodheid en blaasjes plaats voor schilfers en korstjes. Chronische eczeem gaat gepaard met schilfers. Je ziet grove huidlijnen die stug en droog worden.
Bepanthen verzorgt en beschermt de jonge, volwassen en oudere huid en biedt de beste zorg en bescherming. Ideaal voor de droge huid, kloofjes, luieruitslag en jeuk.
Eczeem reageert vaak goed op zonlicht. Veel mensen met eczeem hebben daarom in de zomer minder klachten van hun huidaandoening dan in de winter. Bij deze mensen kan ultravioletlicht therapie (PUVA of UVB) bij verergering van het eczeem soms uitkomst bieden.