Bauer heeft zijn kwaliteit dus bewezen en is onderdeel van de Tier 1-top. Dit houdt in dat het bedrijf bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten hoort, veel investeren in research and development (R&D) en innovatie, in een hoge mate geautomatiseerd is en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren.
Tier 1 merken
Bisol, Trina Solar, SunPower, IBC, Luxor, Kyocera, First Solar, LG, JA Solar, Solarwatt, ET Solar, REC, BenQ, Panasonic, Axitec, Bauer, Hanwa Q Cells, Canadian Solar, Yingli en Risen Energy.
Een Tier 1-producent produceert bijvoorbeeld alle onderdelen van zijn panelen zelf en kan daarom een hogere kwaliteit paneel garanderen. Ze zijn in veel mindere mate afhankelijk van derden, in tegenstelling tot producenten in tier 2 en 3. Die kopen vaak onderdelen in bij andere partijen, zoals de zonnecellen.
In Angelsaksische landen wordt vaak gewerkt met een rankingsysteem om fabrikanten van zonnepanelen van elkaar te onderscheiden. Fabrikanten worden onderverdeeld in categorieën, genaamd Tier 1, Tier 2 en Tier 3. De fabrikanten in Tier 1 zijn de meest kwalitatieve en betrouwbare merken.
Bauer Solar: het merk
Bauer is in 1985 opgericht in Duitsland en produceert sinds 2003 ook zonnepanelen. Zoals bij elk Duits bedrijf staat uitmuntende kwaliteit op de eerste plaats. Daardoor verdienen de panelen een plaats in de Tier 1 lijst.
Wat zijn A-merken? Zonnepanelen fabrikanten met een goede reputatie en producten van hoge kwaliteit noemen we ook wel A-merken. We kijken dan niet (alleen) naar certificeringen en keurmerken, maar vooral naar de algehele waardering van het bedrijf.
Een Tier 2-netwerk is een Internet Service Provider die niet alleen peert met andere providers, maar ook genoodzaakt is om IP-transit in te kopen, meestal bij een Tier 1 of bij een zeer grote Tier 2 die de Tier 1-status dicht benadert.
De tier classificatie verdeelt datacenters onder in vier niveaus: tier 1 (Basis capaciteit), tier 2 (belangrijke componenten zijn redundant (meervoudig) uitgevoerd), tier 3 (gelijktijdig onderhoudbaar) en tier 4 (fout tolerant). De tiernummers geven de garanties en redundantie aan.
Belinus zonnepanelen worden in Europa en Azië geproduceerd en zijn Bloomberg Tier 1-gecertificeerd.
LG Electronics stopt met de productie van zonnepanelen. Het bedrijf stelt dat de naar recordhoogte gestegen grondstofprijzen en de bijkomende prijsconcurrentie tot het besluit geleid heeft.
Bij Feenstra kunt 3 complete zonnepanelen pakketten kopen. Deze pakketten verschillen onderling op basis van bijvoorbeeld rendement, opgewekte energie, gemiddelde opbrengst.
Kwaliteit zonnepanelen van LONGi
Longi is een merk dat behoort tot de Tier 1-klasse. Dat wil zeggen dat ze bij de top 2% van de zonnepanelenfabrikanten behoren, veel investeren in research and development (R&D), in een hoge mate geautomatiseerd zijn en al langer dan 5 jaar zonnepanelen produceren.
Duitse of Chinese zonnepanelen
In werkelijkheid zijn de verschillen in verwachte opbrengsten klein. Let daarom op een goede prijs en de betrouwbaarheid van de fabrikant. Duitse zonnepanelen zijn niet beter dan Chinese panelen: het land van productie is geen kwaliteitsgarantie.
Zo zijn er ook Europese of Amerikaanse merken welke hun zonnepanelen volledig of grote onderdelen laten vervaardigen in China, indien u specifieke namen wilt kan u contact met ons opnemen. Ook al hebben ze dan de reputatie een Europees of Amerikaans merk te zijn is er vrijwel geen verschil met een Chinees bedrijf.
SunPower – De beste zonnepanelen van dit moment. Beste garantievoorwaarden: 25 jaar productgarantie en een technische levensduur van 40 jaar. Daarnaast het hoogste rendement (tot 22,5%) en de laagste degradatie (slechts 0,25% per jaar). LONGi Solar – Uitstekende reputatie en goede prijs-kwalitieit verhouding.
De term Tier 0 gebruikt men vaak om de status van een winkel uit te drukken. Het is de hoogste status die een winkel kan verkrijgen, het is de crème de la crème van de sneakerdetailhandelaars. Deze winkels krijgen toegang tot de meest gelimiteerde en exclusieve releases.
Kwaliteit zonnepanelen van DMEGC
De zonnepanelen van het merk DMEGC vallen momenteel onder de Tier 1-klasse.
Tier betekent: een rij vaten die je tegenkomt in een 'Stow'. Een 'Tier' loopt van voor naar achteren en In die 'Tier' krijgen de vaten een positie mee. Zo kan het gebeuren dat een 'Stow' uit bijvoorbeeld 3 'Tier' bestaat of meerdere 'Tier' (afhankelijk van het formaat van de warehouse).
Financiële nadelen
De investering die je moet doen is hoog, en de terugverdientijd lang. Ook is er geen landelijke subsidie meer beschikbaar waarmee je je zonnepanelen kunt financieren. Het leveren van energie aan je energiemaatschappij is ook niet heel erg rendabel.
Een gemiddeld huishouden gebruikt per jaar zo'n 3000 kWh aan stroom. Voor dit stroomverbruik heb je 10 gemiddelde zonnepanelen nodig. Maar dit is een gemiddelde van grote en kleine huishoudens. Ook de hoeveelheid apparaten, hoe zuinig deze zijn en of je elektrisch rijdt speelt een rol.
Een set van 10 zonnepanelen kost gemiddeld 5.400 euro inclusief installatie en btw. De btw van 21 procent kan je grotendeels terugvragen aan de Belastingdienst. Je ontvangt dan 900 euro terug en betaalt feitelijk 4.500 euro. Je gaat meteen besparen op je energierekening door de groene stroom die je zelf opwekt.
In de maand mei behalen zonnepanelen gemiddeld de hoogste opbrengst, gevolgd door juni en juli. In deze periode is het aantal dagelijkse zonuren het hoogst. De maand mei scoort vaak iets beter dan juni en juli, omdat de gemiddelde temperaturen dan minder hoog zijn.