Om te beginnen zitten bananen vol vitamine E, waardoor ze ongelooflijk goed hydrateren. Bovendien wordt vitamine E vaak gebruik om donkere vlekken of littekens te vervagen. Ook bevat dit gele fruit een flinke dosis vitamine C. Dit is een top ingrediënt voor het ophelderen van je huid.
De bananenschil bevat namelijk natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Heb je een droge huid? Dan helpen vitamine A en de mineralen de droogte tegengaan waardoor je huid gaat stralen.
Prak een rijpe banaan, knijp het sap van een halve citroen erbij en smeer het op je huid. Laat het masker maximaal tien minuten intrekken en spoel je gezicht af met lauwwarm water.
Bessen, frambozen, bramen en granaatappel bevatten veel antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Vrij radicalen zorgen voor vervroegde veroudering en rode vlekjes in je huid. Sinaasappels, citroen, paprika bevatten veel vitamine C.
Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart. Daarnaast bevat de schil van een banaan ook fytochemicaliën.
Aardbeien. Nu heb je nog een excuus om meer aardbeien te eten, want ze gaan huidveroudering tegen en helpen tegen een beschadigde huid door UV-straling.
Bananen. Waar bananen wel allemaal niet goed voor zijn! ...
Bananen zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan. Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden. Kortom: banaan wíl je in je lokken.
De aanmaak van elastine en collageen in de huid wordt bij het ouder worden steeds minder. Hierdoor wordt de huid minder elastisch, dunner en kan zich minder aanpassen aan het onderliggende volume. Doordat ook de schedel krimpt en het onderhuidse volume afneemt, wordt de huid “te groot voor het gezicht”.
Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
Je hebt een halve gepelde banaan, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel ahornsiroop nodig. Prak de banaan fijn en voeg daarna de andere ingrediënten toe. Dit gezichtsmasker kun je makkelijk een kwartier op je gezicht laten zitten. Honing wordt heel vaak in gezichtsmaskers gebruikt om de huid te verzachten.
Gebruik 4 eieren en een flinke scheut olijfolie. Maak je haar een beetje vochtig en verdeel het mengel door je haar. Laat het masker 20 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit met koud tot lauw warm water. Gebruik geen geen warm water!
Eet voldoende Omega-3 en -6 vetzuren, zoals visolie, vette vis, walnoten, hazelnoten, chiazaad en geplette lijnzaad. ...
Zorg dat je lichaam de nodige anti-oxidanten binnenkrijgt, zoals vitamine A (pompoen en wortels), vitamine E (waterkers en avocado), donker fruit, bessen en rode druiven.
Is de binnenkant van een bananenschil goed voor je huid?
Gezond. Naast allerlei vitamines en mineralen die goed zijn voor de innerlijke mens, bevatten bananen ook stoffen die goed zijn voor je huid. Bananenschil bevat namelijk luteïne, een antioxidant gerelateerd aan vitamine A, die onder andere voor een natuurlijke UV-filter zorgt.
Het werkt heel simpel je downloadt een foto op de site How Old Do I Look en het Microsoftprogramma pikt verschillende de onderdelen van je gezicht, zoals je neus, je ogen en je wenkbrauwen op. Deze eigenschappen worden geanalyseerd en met behulp van algoritmes wordt je leeftijd vervolgens berekend.
Mensen die er jonger uitzien dan dat ze zijn, hebben veelal een combinatie van jonghoudende genen en een jonghoudende leefstijl. Helaas kun je aan je genen niet veel veranderen, maar aan je leefstijl natuurlijk wel!
Bananenschillen bevatten vitamine B6, B12, magnesium en kalium, schrijft Treehugger. Daarnaast bevatten ze ook bioactieve stoffen zoals polyfenolen en carotenoïden. Dat zijn goede redenen om je schillen op te eten en ze niet weg te gooien.