Vet in avocadoOnverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.
Ze bevatten namelijk veel calorieën (gemiddeld zo'n 250 per stuk) en hebben een hoog vetgehalte (tot zelfs 21 gram!). Die vetten zijn gezond, maar het blijft nog steeds vet. Daarom eet je volgens diëtisten beter niet meer dan een halve avocado per dag.
Avocado's zijn een goede bron van voedingsstoffen en enkelvoudig onverzadigde vetzuren (MUFA's). Onderzoek suggereert dat de vezels uit avocado's de HDL-cholesterolwaarden en de kwaliteit van LDL-cholesterol kunnen verbeteren . Twee porties avocado per week toevoegen aan een hartgezond dieet kan uw risico op hartziekten verlagen.
Elke dag de helft van je calorieën halen uit avocado's is daarom nooit zo'n goed idee, maar een halve tot 1 avocado per dag is voor de meeste mensen een gezonde hoeveelheid. Wel zijn avocado's relatief rijk aan FODMAP's, bepaalde koolhydraten die slecht of niet worden opgenomen door de dunne darm.
Avocado's bevatten relatief veel kalium, wat een gunstig effect heeft op de bloeddruk. Dat de consumptie van avocado's de bloeddruk verlaagt, is echter nooit aangetoond.
Vet in avocado
Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.
Avocado's bevatten veel kalium en weinig zout. Hierdoor staan ze bekend om hun vermogen om de bloeddruk te verlagen en te beschermen tegen hartaanvallen en beroertes. Avocado's worden ook aanbevolen door het DASH-dieet. In dit bericht presenteren we je verschillende heerlijke recepten met veel avocado.
Goed voor de darmflora
Uit een onderzoek uit 2021, gepubliceerd in The Journal of Nutrition, blijkt dat dagelijkse consumptie van avocado's een positief effect heeft op de diversiteit van gezonde bacteriën in de maag en darmen.
Hoewel avocado's voedingskrachtpatsers zijn, bevatten ze wel veel vet. Dus als je er te veel van eet en overdrijft, zul je veel calorieën binnenkrijgen. "Als je een gezond gewicht hebt en een goede bloedsuikerspiegel en cholesterol, dan is het prima om elke dag een halve (of een hele kleine) avocado te eten.
Bovendien is de avocado ook nog eens rijk aan vezels, zo'n 9 g per vrucht. De avocado bevat ook relatief weinig koolhydraten, zo'n 3 g per vrucht en is daarmee toegestaan in een koolhydraatarme voeding. Wij adviseren om dan maximaal 1 avocado per week te eten.
Wees matig met suiker en zout. Beperk het gebruik van sterk gezouten en erg zoete producten zoals kant-en-klare sauzen en soepen, zoutjes, snoep en frisdrank. Eet voldoende bonen, soja, noten en zaden (een bron van onverzadigde vetten). Kies volkoren graanproducten voor voldoende vezels.
Regelmatige fysieke activiteit . Studies hebben aangetoond dat fysieke activiteit het LDL-cholesterol en triglyceriden kan verlagen en uw HDL-cholesterol kan verhogen. Vraag uw zorgverlener voordat u met een trainingsprogramma begint, welk niveau van fysieke activiteit voor u geschikt is.
De vezels in fruit (pectine) hebben directe invloed op het cholesterol en kunnen het LDL-cholesterol verlagen. Appels, aardbeien, druiven en citrusfruit zitten er vol mee. Daarnaast heeft veel groente en fruit eten een gunstig effect op de bloeddruk en andere gezondheidsvoordelen.
nieuws De avocado is een vrucht die rijk is aan voedingsstoffen, en heeft gezondheidseffecten die steeds beter bekend worden. Avocado zou namelijk een positieve invloed hebben op je gewicht en op overtollig buikvet, een belangrijke cardiovasculaire en metabole risicofactor.
Energiebooster:
Avocado's kunnen helpen vermoeidheid en slaperigheid te bestrijden . Vitamine C helpt bij de opname van ijzer uit de voeding, wat u kan helpen u energieker te voelen.
Halveer de avocado met een mes en draai de twee helften in tegengestelde richting. Verwijder de pit met een lepel. Doe dit niet met een mes om verwonding te voorkomen. Snijd vervolgens het vruchtvlees kruislings in en duw het uit de schil.
Goed voor de gezondheid en weerstand. Mensen die iedere dag avocado eten, krijgen meer voedingsstoffen binnen [10]. Niet alleen omdat avocado van zichzelf behoorlijk wat vitamines en mineralen bevat. Het vet in avocado helpt namelijk om vet oplosbare vitamines als vitamine A, D, E en K op te nemen.
Een volwassen portie van een middelgrote vrucht bestaat ongeveer uit: een halve avocado , 1 appel en 1 banaan.
Bewaar eetrijpe avocado's in de koelkast.De onrijpe avocado's bewaar je niet in de koelkast. Dit verstoort de narijping en dan bederven ze. Op een koele plaats (12-15ºC) kun je een avocado 1 tot 6 dagen goed houden (afhankelijk van hoe rijp hij al was).
Avocado's bevatten veel vezels en magnesium om water terug te trekken in je darmen, zodat de ontlasting zacht blijft en makkelijk te passeren is . Probeer volkorenbrood te beleggen met verse avocado voor een romige remedie tegen constipatie. Let op: elk product wordt onafhankelijk geselecteerd door onze redacteuren.
Avocado is een superfood vol vezels en essentiële voedingsstoffen, zoals kalium, die een gezonde spijsvertering bevorderen . Het is ook een voedsel met weinig fructose, dus het veroorzaakt minder snel gasvorming. Wees voorzichtig met portiegroottes als het gaat om voedsel zoals noten en avocado's.
Eerder werd al ontdekt dat avocado's je goede HDL-cholesterol verhogen. Dat is mooi, want dit beschermt tegen hart- en vaatziekten.
De voornaamste redenen waarom te veel avocado's slecht voor je is, zijn de calorieën en vet die in de vrucht aanwezig zijn. Gemiddeld genomen bevat een avocado 250 tot 320 calorieën en ongeveer 20 gram vet (soms zelfs meer).
De avocado zit boordevol onverzadigde vetzuren en antioxidanten. Het vermogen van de avocado om de kans op ontstekingen te verminderen, staat vast in de wetenschappelijke wereld. De term ontstekingsremmend is dan ook bij uitstek de passende omschrijving voor de avocado.
Een hardgekookt ei levert 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine B12. Verder bevat het 6,3 g eiwitten, 22 mcg foliumzuur en 1,2 mg ijzer. Ook zit er ongeveer 87 g water in rauw eiwit. Daarom is het opnemen van eieren in uw dieet ideaal om bloedarmoede te voorkomen, wat leidt tot een lage bloeddruk .