Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.
Om deze reden is het belangrijk om niet te veel ananas te eten. Ons advies is om niet meer dan twee stuks/porties fruit per dag te eten wanneer je gewicht wilt verliezen (of niet wilt aankomen).
In eten uit blik blijven de macronutriënten behouden. Dit zijn de vetten, koolhydraten en eiwitten. Ook vetoplosbare vitamines, zoals vitamine A en E, zouden veelal in stand blijven. Onderzoekers zijn nagegaan of ingeblikte voedingsmiddelen met veel vitamine A, zoals wortels, nog altijd veel van deze vitamine bevatten.
Verbetert de spijsvertering
Het enzym bromelaïne in ananas helpt bij het verteren van voedsel in het lichaam. Heb je vaak last van maag- en / of darmklachten? Bromelaïne vermindert deze klachten aanzienlijk, een goede reden om vaker ananas te eten.
Ananas werkt tegen een heleboel vervelende kwaaltjes. Een aantal: slijmvliesontsteking, wormen, verstopping en maagproblemen. De zoete vrucht bevat een heleboel antioxidanten. Deze bestrijden vrije radicalen in je lichaam en maken op die manier de kans op kanker kleiner.
Ananas is vetverbrandend.
Er bestaat geen voedingsmiddel dat zomaar vet verbrandt. Verse ananas bevat - zoals de meeste groenten en fruit - weinig calorieën en is rijk aan vezels en vitaminen. Ananas helpt daarentegen wel uitstekend om een eiwitrijke maaltijd vlotter te verteren.
Nierbeschermend. Onderzoekers zien dat een beschadigde nier sneller herstelt als het ananas krijgt toegediend. Het nierweefsel dat door vrije radicalen is aangetast, komt terug tot zijn gezonde vorm als een ananasextract wordt gegeven. Daardoor werken de nieren beter.
Een kopje vol met stukjes ananas bevat gemiddeld 16 gram suiker. Toch is ananas de minst 'slechte' in deze rij, want het bevat mangaan dat je bloedsuikerspiegel onder controle helpt te houden.
Deze tropische vrucht zit vol met antioxidanten, zoals vitamine C, beta-caroteen en zink die zowel de mannelijke als vrouwelijke vruchtbaarheid beïnvloeden. Tevens is het foliumzuur (vitamine B11) in de ananas een belangrijke vitamine voor zwangere vrouwen.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Het maakt in principe niet uit of je verse groente of groente uit blik, pot of uit de diepvries eet. Groente uit blik, pot en diepvries bevatten namelijk dezelfde voedingsstoffen als verse groente. Let wel op: er kan aan groente in blik of pot suiker en/of zout zijn toegevoegd. Kijk daarom altijd goed op het etiket.
Uit blik eten of drinken kan je bloeddruk aanzienlijk doen stijgen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek aan de Seoul National University in Zuid-Korea. Heel vaak bevat de binnenkant van blikjes de chemische stof bisphenol A, ook wel afgekort als BPA.
De raad adviseert om ongeveer 250 g fruit per dag te eten. Dat komt overeen met een tweetal stukken fruit. Niet alle fruit is even groot. Denk bij één stuk fruit aan de grootte van een appel, peer of banaan, een sinaasappel of perzik, …
Er zitten verschillende voedingsstoffen en antioxidanten in een ananas die je lichaam voorzien van een hoog vitamine C-gehalte en bromelaïne, een onstekingsremmer. Daarnaast staan de ananas en haar schil erom bekend een goed vocht afdrijvend vermogen te hebben.
Maar de smaak van een vagina van aan vrouw kan veel verschillen: van lichtzoet, pikant, zout tot aan een tint van ijzer. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen de natuurlijke smaak wel beïnvloeden. Zoals koffie, rood vlees, sigaretten, curry's en geneesmiddelen. De laatste kan de smaak wat scherper of bitterder maken.
Asperges zijn rijk aan vitamine E en stimuleren de productie van hormonen die nodig zijn voor actieve seks. Bananen: dit fruit is vooral goed voor de heren. Ze zitten vol enzymen, zoals bromelaïne, die goed zijn voor hun libido. Bovendien leveren ze veel energie, omdat ze vitamine B bevatten.
De reden waarom ananas gezond is, is vooral dankzij de aanwezigheid van kleinere stofjes zoals vitamines en mineralen. Denk maar aan vitamine B, vitamine C, kalium en mangaan. Ananas bevat ook een aantal andere stofjes zoals bromelaïne en L-tryptofaan die je niet zomaar in elke fruitsoort tegenkomt.
Je wist het wellicht niet, maar niet alle fruitsoorten zijn rijk aan vitamine C. Appels, bananen en druiven bevatten bijvoorbeeld weinig vitamine C. Fruitsoorten die wel veel van deze vitamine bevatten, zijn sinaasappels, mandarijnen, aardbeien, kiwi's, citrusfruit, papaja, bramen en ander rood fruit.
Fruit zonder suiker? Fruit zonder suiker is bijna niet te vinden. Botanisch gezien is de avocado een vrucht en valt hij onder de fruitsoorten. Een avocado bevat per 100 gram slechts 0,7 gram suiker!
Je kunt last krijgen van vervelende afkickverschijnselen van suiker als diarree, misselijkheid en hoofdpijn. Ook vermoeidheid en prikkelbaarheid komen veel voor. Sommige mensen ervaren heftigere afkickverschijnselen van suiker, zoals hartkloppingen, slaapproblemen en koude rillingen.
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium.
Eieren zijn niet slecht voor je lever
Vroeger hoorde je weleens dat eieren ongezond zijn voor je lever, omdat die veel cholesterol bevatten. Ondertussen weten we wel beter. Je lever maakt elke dag een bepaalde hoeveelheid cholesterol aan om je lichaam optimaal te doen werken.
Als de nieren het bloed niet meer goed kunnen zuiveren, stapelen afvalstoffen zich op in het lichaam. U kunt dan last krijgen van bijvoorbeeld misselijkheid, jeuk en een algeheel ziek gevoel. Uit onderzoek blijkt dat meestal het creatininegehalte in het bloed te hoog is en dat er minder creatine in de urine zit.