Met een magnetron met een hoog vermogen van 900 of 1000 watt kun je sneller koken dan met een magnetron met een laag vermogen van 600 of 700 watt. Met een snelle magnetron hoef je dus minder lang te wachten totdat je maaltijd is opgewarmd.
Is een magnetron van 700 watt sterk genoeg? Een magnetron van 700 watt kan volstaan voor eenvoudige kook- en opwarmtaken . Het kan iets langer duren om voedsel te verwarmen of te koken in vergelijking met magnetrons met een hoger wattage, maar het kan de klus nog steeds klaren.
Een opwarmmaaltijd warmt 2 minuten sneller op
Een kant-en-klaarmaaltijd die je volgens de verpakking 6:25 minuten met een vermogen van 700 watt opwarmt, is in een magnetron met een vermogen van 1000 watt al na 4:30 minuut warm. Je bespaart ongeveer 2 minuten. Elk gerecht en dus elke tijdsbesparing is anders.
Voor dagelijks gebruik is een magnetron van 800 tot 1000 watt meestal ideaal. Het is krachtig genoeg om snel op te warmen, maar verbruikt niet te veel energie.
Er zijn meerdere opties voor de magnetron, en deze drie golvende lintjes vormen het symbool voor de normale stand – vaak 700 watt.
Met 1100 watt kunt u een paar seconden minder kooktijd gebruiken . Soms maakt dat verschil een significante verandering in uw maaltijdplanning. Als deze paar seconden belangrijk voor u zijn, dan zou 1100 watt welkom zijn, maar we hebben het WEL over seconden. Anders zijn 1100 en 1000 allebei goede magnetronwattages.
Magnetrons met 700 watt hebben minder vermogen dan hun tegenhangers met een hoger wattage , dus ze zijn langzamer, afhankelijk van uw maaltijd. De meeste magnetronrecepten vereisen 1000 watt vermogen voor de beste resultaten, dus u kunt het beste een magnetronmodel met een hoger wattage kiezen als u gaat winkelen.
Dat betekent dat een paneel van 700 watt een verbruik heeft van 0,7 kWh stroom per uur. Bij elk paneel staat aangegeven welk vermogen deze heeft, waardoor het verbruik gemakkelijk te berekenen is.
Magnetrons met een wattage van 900 watt of hoger worden doorgaans als hoog beschouwd. Ze kunnen snel en grondig koken en hebben over het algemeen extra magnetronvermogens en -instellingen.
Een hoger wattage biedt meer veelzijdigheid in de recepten die u kunt bereiden en uw maaltijden kunnen sneller worden gekookt . Voor grotere gezinnen of als u vaak gasten ontvangt, kunt u overwegen om een hoger wattage te gebruiken om grote gerechten te ontdooien, koken en opwarmen.
Plaats de kom in uw magnetron, met een vermogen van 800 tot 900 watt , gedurende twee tot drie minuten, afhankelijk van de gekozen vermogensinstelling. Houd de kooktijd in de gaten om te voorkomen dat de popcorn verbrandt.
Het opwarmen van eten in een magnetron is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Je kunt veilig eten ontdooien en verhitten in de magnetron. Een magnetron verhit het eten met ongevaarlijke elektromagnetische straling. Dit zet vochtdeeltjes in het eten in beweging en door wrijving komt warmte vrij.
Een magnetron met een vermogen tot 900 watt is geschikt voor basisgebruik, zoals opwarmen en ontdooien. Voor gerechten die sneller gaar moeten zijn, of als je alleen de magnetronfunctie gebruikt, is een model van 900 tot 1000 watt beter geschikt.
Gemiddeld variëren magnetrons in capaciteit van 0,7 cu.ft., wat geschikt is voor de meeste dinerborden, tot 2,2 cu.ft., wat een betere maat is voor groter kookgerei . Het is belangrijk om te overwegen welke capaciteit u nodig hebt om uw gerechten te passen en aan uw kookbehoeften te voldoen.
Als je een koude take-away komen halen bent of je hebt nog een restje over van de vorige dag, dan kan je deze steeds opnieuw opwarmen in de microgolfoven of op het vuur. Als je een gerecht uit de ” Creamy Corner ” sectie hebt genomen, dan warm je deze best op max.600 watt op.
Magnetrons met een wattage van 900 tot 1.000 watt vallen onder een gemiddeld vermogen. Vanaf 1.000 watt of meer spreken we van een hoog vermogen en warmt je maaltijd zeer snel op.
Met het vermogen van een 750 watt voeidng heb je voldoende kracht voor een computer met topklasse videokaart. Deze voedingen zijn gemaakt om alle componenten te voorzien van voldoende stroom, waaronder een processor, RAM, moederbord en meer.
Hoe hoger het vermogen waarop je de magnetron instelt, hoe sneller de moleculen gaan bewegen. Dus hoe sneller het eten opwarmt. Als de instructie op de verpakking van bijvoorbeeld een kant-en-klaarmaaltijd zegt dat je de maaltijd 5 minuten op 700 watt moet verhitten, dan is die tijd afgestemd op dat vermogen.
Minder dan 700 Watt:
Dit type magnetron is een goede optie voor het opwarmen van kleine gerechten, het bereiden van kant-en-klare maaltijden en het opwarmen van dranken .
In ons voorbeeld: 500 watt (op de verpakking) gedeeld door 600 watt (magnetron vermogen) keer 5 minuten (op de verpakking). Dus 500 gedeeld door 600 keer 5 minuten is 4,16 minuten (250 seconden) bereiden opstand 600 watt. Je hoeft het product dus korter te verwarmen dan op de verpakking staat.
Wat betreft het elektriciteitsverbruik, een magnetron van 700 watt die 15 minuten per dag aanstaat, genereert een geschat jaarlijks energieverbruik van ongeveer 91,3 kilowattuur (kWh). Dit cijfer is een betrouwbare maatstaf om de energie-efficiëntie van de magnetron te begrijpen en u te helpen de impact ervan op uw maandelijkse energierekeningen te meten.
Magnetrons met 700 watt of minder zijn langzamer en koken mogelijk niet gelijkmatig . Over het algemeen geldt: hoe hoger het wattage, hoe sneller de kooktijd. Houd er rekening mee dat magnetrons met hogere wattages vaak duurder zijn, dus dat is iets om te onthouden als u probeert binnen een budget te blijven.
De conversie naar 700 Watt magnetrongebruik is vrij eenvoudig: 1100/700 = 11/7 = 1,57 factor of 2 min x tijd voor 1100 Watt magnetrongebruik . De hoeveelheid tijd is meestal voor een 1000/1100 Watt oven.
Ik gebruik mijn 900W al jaren. Voor diepvriesproducten die op 1100W werken, tel ik er meestal 30 seconden tot 1 minuut extra bij op . Ik heb nog nooit problemen gehad met het volledig garen van het eten.