Ongeluksgetallen zijn vier, vijf, zes en zeven. Vier klinkt in verschillende Chinese talen, Japans, Koreaans en Vietnamees hetzelfde als het woord voor "dood" ('si' of 'shi') en wordt daarom vaak weggelaten bij het nummeren van verdiepingen.
7 uit de bijbel
Zeven is het getal van de volmaaktheid, het is een heilig getal in de bijbel. Denk bijvoorbeeld aan dat de zevende dag van de week tot rustdag is uitgeroepen, nadat God de aarde in zes dagen heeft gecreëerd.
Ongeluksgetallen in Japan
In Japan, en heel wat andere Aziatische landen, hebben ze angst voor het getal vier. Die angst wordt ook wel tetrafobie genoemd. In Japan wordt vier vertaald als 四, uitgesproken als yon of shi. Het toeval wil nu dat het woord voor dood, in het Japans 死 , ook als shi uitgesproken wordt.
Het getal 8 is een geluksgetal bij de Chinezen. 8 wordt in het Chinees “ba” uitgesproken en klinkt vergelijkbaar als het woord voor voorspoed en rijkdom “fa”. Een 8 lijkt op het symbool voor oneindigheid ∞ en op een knoop, wat een succesvolle unie symboliseert.
Dus 13 wordt al duizenden jaren als ongeluksgetal gezien. Ook al is het bijgeloof, veel mensen willen het getal 13 vermijden.
Ongeluksgetallen zijn vier, vijf, zes en zeven. Vier klinkt in verschillende Chinese talen, Japans, Koreaans en Vietnamees hetzelfde als het woord voor "dood" ('si' of 'shi') en wordt daarom vaak weggelaten bij het nummeren van verdiepingen. Er bestaat een heuse tetrafobie (angst voor het getal vier).
Het getal 11 noemen wij het gekkengetal, omdat het alleen te delen is door zichzelf. En omdat 11 tussen 10 (het volmaakte getal) en 12 (het heilige getal) staat. Het getal 11 is zowel ongeluksgetal (het overtreedt het volmaakte getal 10) als geluksgetal (het is twee keer 1: het symbool van eendracht).
Meest gezocht. Zeven is in veel culturen een magisch of heilig getal. Ook in de Bijbel en de christelijke traditie is er veelvuldig sprake van zevenvoudige zaken. Wiskundig gezien behoort het getal 7 tot de priemgetallen.
De 7 noemen we daarom ook wel de wijze raadgever. Ze krijgen energie van het mogen helpen, wijze raad geven, onderwijzen. Ze zijn op zoek naar de hoogste waarheid, natuurwetten en delen graag hoe de ze werken. Het zou goed kunnen dat je je niet, of nog helemaal niet zo herkent in deze eigenschappen.
De juiste schrijfwijze is 100K. Dat kan zowel '100.000' als '100.000 euro' betekenen. Euro (of het symbool €) kan ook uitgedrukt worden; de juiste schrijfwijzen zijn dan 100K euro en € 100K. In algemene teksten is het aan te raden om alle cijfers van het getal te noteren, in dit geval 100.000 euro.
Het getal 13 staat wereldwijd bekend als ongeluksgetal en een populaire uitleg komt uit het Christendom. Omdat Jezus samen met zijn 12 discipelen aan het Laatste Avondmaal zat (12 + 1 = 13) én op een vrijdag is gekruisigd, zou door de twee te combineren langzamerhand vrijdag de 13e als onfortuinlijke dag zijn ontstaan.
Die afkeer gaat volgens een van de theorieën eeuwen terug, naar de tijd van de Romeinen. Het getal 17 schreven zij als XVII, wat een anagram is van het Latijnse woord VIXI, de verleden tijd van het werkwoord leven. Het werd daardoor in verband gebracht met de dood en is sinds die tijd een te vermijden getal.
8 is het geluksgetal in China. Ook het Nederlandse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Shanghai in 2010 had de vorm van een 8 en werd 'Happy Street' genoemd. Telefoon- en banknummers met veel 8-en erin zijn ook heel erg populair. Veel 4-en daarentegen niet want de uitspraak van dit getal klinkt als dood.
Je kunt helemaal terecht blij worden als je 1111 ziet – het geeft je bevestiging dat alles op schema ligt en je 'goddelijk geleid' wordt in jouw wereld op dit moment. Het getal 1111 is een getal van de hoogste orde. Het getal 1 wordt numerologisch beschouwd als 'het getal van God".
Het nummer 9 is het laatste van de getallen met één cijfer (die in de numerologie 'kardinale nummers' worden genoemd) en het getal met de hoogste waarde. Het getal 9 laat zien dat you've lived and you've learned; je bent bezig om je leven op een zinvolle, bewuste manier te leven en je stelt lonende doelen.
De kracht van het getal zeven in sprookjes
Zeven is namelijk een getal dat symbool staat voor perfectie, volmaaktheid en geluk. De kracht van het getal zeven komt naar voren in de structuur van sprookjes. Vaak worden de zeven dwergen genoemd, de zevenmijlslaarzen of de zeven zeeën die moeten worden overwonnen.
Je geboortegetal bereken je door alle cijfers van je geboortejaar bij elkaar op te tellen. Het getal wat hieruit volgt zal uit twee cijfers bestaan. Splits de cijfers en tel ze bij elkaar op. Dit is je geboortegetal.
Om je levenspadnummer te berekenen, tel je de cijfers van je geboortedatum bij elkaar op en blijf je dit doen totdat je een getal tussen 1 en 9 overhoudt. Bijvoorbeeld: als je bent geboren op 16 mei 1979, dan tel je 1 + 6 + 5 + 1 + 9 + 7 + 9 = 38.
7 als het getal, dat verkregen wordt door het laatste cijfer weg te laten en 2 maal af te trekken van het getal gevormd door de overblijvende cijfers, deelbaar is door 7. Zo is bijvoorbeeld. 364 deelbaar door 7, want 36 − 2 × 4 = 28 is deelbaar door 7.
De natuurlijke getallen zijn de getallen waar we mee tellen. Meestal beginnen we te tellen met 1, maar vaak wordt ook 0 tot de natuurlijke getallen gerekend. In ieder geval is er een kleinste natuurlijk getal (1 of 0), en bij elk natuurlijk getal een opvolger. Zo is 2 de opvolger van 1, en 7 de opvolger van 6.
Het getal zeven komt vaak in Openbaring voor, dat kun je moeilijk over het hoofd zien. Het komt maar liefs 59 keer voor en het hele boek is opgebouwd rond een aantal eenheden van zevens. Johannes schrijft zijn brief aan de zeven gemeenten in Klein-Azië (Openbaring 1:4).
Wat is een engelengetal? Een engelengetal is een opeenvolgende of herhalende reeks cijfers die wordt gezien als een belangrijke spirituele boodschap. Meestal bestaat het uit drie of vier herhalende cijfers, maar soms kunnen het er zelfs meer zijn. Denk aan 111, 2222, 1234, enzovoort.
13. In Europa, Amerika en sommige landen in Azië (zoals India) wordt 13 als ongeluksgetal beschouwd. Dit zou ermee te maken hebben dat het 1 + 12 is. Twaalf wordt beschouwd als het getal van 'perfectie', bijvoorbeeld in het Nieuwe Testament is er sprake van 12 apostelen.
Twaalf. Het getal 12 wordt als een perfect en heilig nummer gezien. Er waren 12 apostelen, er zijn 12 maanden in een jaar, 12 uur in een etmaal, 12 tekens van de dierenriem.
Elf is het natuurlijke getal dat tien opvolgt en aan twaalf voorafgaat. Het getal elf wordt weergegeven door de cijfers 11.