Gemiddelde levensduur van drie jaarGemiddeld gesproken zien we dat de levensduur van een laptop circa drie jaar bedraagt. Rond die periode beginnen de stabiliteit en de prestaties er meestal flink op achteruit te gaan. Ook de batterijen gaan vanaf dan een heel stuk minder lang mee.
De gemiddelde levensduur van een laptop
Gemiddeld gaat een laptop zo'n vier tot vijf jaar mee.
Wat is de afschrijvingstermijn van een laptop? Na ongeveer vijf jaar is een laptop economisch gezien afgeschreven. De laptop is dan sterk verouderd in vergelijking tot laptops die dan op de markt komen. Het kan echter voorkomen dat een device langer of korter meegaat, afhankelijk van het gebruik.
Serienummer en fabricagedatum
Een eerste manier om te ontdekken hoe oud jouw laptop is, dat is door te kijken of er een sticker aanwezig is op de laptop waar het serienummer op staat. Door het serienummer te Googelen, vind je vaak meer informatie over de laptop. Soms vind je ook de fabricage datum op de sticker.
Gemiddelde levensduur laptop
Een laptop gaat gemiddeld 4 tot 5 jaar mee.
De levensduur van een laptop kan sterk variëren. Hoewel veel mensen aannemen dat de meeste laptops in het beste geval een paar jaar meegaan, is dit niet altijd het geval. Volgens de statistieken is de gemiddelde levensduur van een gemiddelde laptop ongeveer 7 tot 10 jaar bij goed onderhoud en verzorging.
Laptops als HP Elitebook, HP ZBook, Dell Latitude, Dell Precision gaan veel langer mee. Hoge bouwkwaliteit en de laptops zijn ook beter te onderhouden als er een keer iets vervangen moet worden. Bij Lenovo heb je dan nog de Thinkpad T-lijn en de W-lijn, maar Lenovo heeft daar wel bezuinigd op de behuizingen.
Ga naar het zoekvak op de taakbalk en typ Windows-beveiliging.Selecteer dit vervolgens in de zoekresultaten.Selecteer Apparaatprestaties en -status om het statusrapport weer te geven.
Hoewel tablets steeds sneller worden, is de rekenkracht van een gemiddelde laptop beter. Laptops zijn daardoor beter geschikt om veeleisende programma's te draaien, zoals foto- en videobewerkingssoftware. Daarnaast hebben laptops doorgaans meer opslagruimte voor bijvoorbeeld het opslaan van films en foto's.
Waarde laptop berekenen
De waarde van een laptop of een pc gaat snel achteruit. Na drie jaar gebruik is het apparaat nog maar 15% van de aanschafwaarde waard en tegen het vijfde jaar daalt het percentage tot 10%.
De meeste computers gaan zo'n vier tot acht jaar mee. Dat is mede afhankelijk van diverse aspecten zoals merk, besturingssysteem, grootte van de harde schijf en het type processor. Maar voor elk type, zelfs voor de meest geavanceerde pc's, geldt dat ze uiteindelijk een beperkte levensduur hebben.
Een laptop gaat economisch gezien zo'n vijf jaar mee. In vergelijking met nieuwe laptops die inmiddels op de markt zijn, is het apparaat na vijf jaar flink verouderd. Uiteraard kan een laptop langer of korter dan vijf jaar mee gaan, dit is ook afhankelijk van het gebruik.
Een desktop computer gaat tussen de 3 en 8 jaar mee. Na een jaar of 8 gaat deze waarschijnlijk veel gebreken vertonen en zal je hem toch moeten vervangen.
Wat kost een laptop? De prijs voor een degelijke laptop begint bij ongeveer €499,-. Laptops in de goedkoopste prijsklasse zijn vaak vooral geschikt voor internetten en tekstverwerken. Ook Netflix kijken gaat vaak prima.
Teveel programma's die op de achtergrond mee opstarten.Te weinig RAM geheugen. Harde schijf of SSD is vol. Virussen of malware op de computer.
1. MacBook Air (2017) De Apple Macbook Air 2017 is de goedkoopste laptop van Apple, en is op dit moment erg in trek. Sterker nog, het is met afstand de meest verkochte laptop van het moment.
April en augustus/september blijken de beste maanden te zijn om een laptop te kopen. Uit de grafiek kun je duidelijk opmaken dat deze maanden duidelijk lagere prijzen laat zien.
Wat zijn de beste laptopmerken? 3877 leden van ons Consumentenbond Panel geven hun mening over merken zoals Acer, Apple, Asus, Dell, HP en Lenovo.
Lenovo, Asus, HP, Dell, Acer en Apple zijn allemaal merken die over het algemeen goed bekend staan. Je kunt er zo weinig onderscheidt in maken qua systeemfouten.