Als je schuld bekent en zweert dat je het nooit meer zult doen, zal je straf beperkt blijven tot tien zweepslagen. Als je je onbetamelijk blijft gedragen, word je veroordeeld tot veertig zweepslagen.
Een zweepslag is een scheurtje in een spier, meestal in de kuit. Een zweepslag ontstaat vaak als u veel kracht zet. Bijvoorbeeld bij het sporten. Het kan ook gebeuren als u stilstaat.
Lijfstraffen waren tot voor kort mogelijk of zijn nog mogelijk in onder meer Barbados, Bahama's (geseling met de negenknoop), Grenada, Trinidad (zweepslagen), Maleisië, Singapore (stokslagen), Saoedi-Arabië, Pakistan (zweepslagen, amputatie) en Jemen (voetboeien).
Veruit de wreedste methode van executeren behoorde echter toe aan de oude Perzen. Zij bedachten namelijk de praktijk genaamd 'scaphisme', dat is afgeleid van het Griekse woord voor 'uitgehold'. Bij deze methode werd het slachtoffer vastgebonden in een overdekte boot, waarbij alleen zijn hoofd en ledematen uitstaken.
Levenslang. Nederland kent wel een van de zwaarste straffen van Europa. In Nederland kan je namelijk praktisch nog steeds levenslang zitten: "Als vroeger in Nederland levenslang werd opgelegd, dan werd de sleutel weggegooid", vertelt De Roos.
Het is goed mogelijk dat men zich niet aan het, in de Joodse wet voorgeschreven, maximum van 39 slagen hield, maar verder ging. Dat kan de verklaring vormen voor het feit dat Jezus al binnen een paar uur en niet, zoals bij kruisiging vaak gebeurde, pas na enkele dagen stierf.
Zwepen worden veelvuldig gebruikt om dieren te dresseren en te sturen, bijvoorbeeld bij het opdrijven van kuddes of het mennen. Rijzwepen worden ook in de sport bij paardrijden en andere dierenraces toegepast.
Geseling is een niet-verminkende lijfstraf door het toebrengen van slagen met een zweep, gesel, roede of stok. Sinds midden 19de eeuw is de geseling geleidelijk in veel landen afgeschaft (in Nederland in 1854). In de Zuidelijke Nederlanden verdween zij uit het strafrecht vanaf 1797.
Gesel = gesel is een term voor een zweepachtig instrument dat meerdere staarten telt en dus doorgaans voor een zware lijfstraf geschikt is.
Zelfkastijding is in de katholieke traditie een middel om de zondige neigingen van de mens te bedwingen of om boete te doen. Zij kan bestaan uit het plegen van handelingen die pijnlijk zijn voor het eigen lichaam of het zichzelf opleggen van beperkingen.
Een beetje alsof je onderhands een tennisbal opslaat. Gebruik de zweep wel pas nadat je eerst met je lichaam (en eventueel met je stem) het paard gevraagd hebt om wat meer voorwaarts te bewegen. Bij het rijden wordt de zweep als drijvende hulp precies op de plek gebruikt waar ook de beenhulp wordt gegeven.
De dressuurzweep
Dit is een zweep van ongeveer 1meter tot 1meter 20 en wordt gebruikt tijdens het Gymnastiserend Grondwerk en het Rijden.
De lengte. -De standaard rijzweep: deze zweep heeft een grootte van 50 tot 70 cm. Deze zweep is perfect voor verschillende manieren van paardrijden, zoals in de manege lessen, tijdens het wandelen en voor vlak grondwerk.
Kruisiging is een methode om iemand ter dood te brengen, waarbij het slachtoffer wordt vastgebonden of vastgenageld aan een kruis en blijft hangen totdat de dood erop volgt.
Maar hij heeft niets verkeerds gedaan. Daarop zei hij: Jesus denk aan mij wanneer gij in uw koninkrijk zijt gekomen. Jesus zei; Voorwaar ik zeg u. Vandaag nog zult gij met mij in het paradijs zijn…..
Vrijdag 3 april in het jaar 33 zou de dag zijn waarop Jezus Christus aan het kruis genageld werd.
Vanaf de M dressuur is deze niet meer toegestaan. Deze zwepen mogen maximaal 110 centimeter zijn. Er zijn ook langere dressuurzwepen in ons assortiment te vinden, deze zijn echter niet toegestaan tijdens wedstrijden maar fijn in gebruik tijdens de africhting. Longeerzwepen zijn erg lange zwepen met een slag eraan.
Deze mogen voor springwedstrijden niet langer zijn dan 75 cm. Voor dressuur worden langere rijzwepen met een lengte van 110 tot 130 cm gebruikt, echter mogen ze voor dressuurwedstrijden niet langer zijn dan 1.10 m en is hij alleen toegestaan in de B en L.
De maximale toegestane lengte van de dressuurzweep is 120 cm bij de paarden en 100 cm bij de pony's. Het dragen van sporen is in alle klassen toegestaan maar niet verplicht.
Flagellanten, ook geselaars, geselbroeders of kruisbroeders genoemd, waren in de 13de tot 15de eeuw dweepzieke lieden die in troepen door het land trokken en door zichzelf in het openbaar te geselen Gods barmhartigheid wilden afsmeken.
Geselkat duidt specifiek op een kat met negen staarten uit leder of koord, zoals in de scheepvaart en strafkolonies werd gebruikt op de blote huid, of op enig vergelijkbaar model met meer of minder of onbepaald aantal staarten, eventueel in andere materialen, zoals de martinet of de moderne bdsm-floggers, die geen ...