Voor optimale werking moet het zoutgehalte tussen de 2500 en de 4000 ppm (pars per million) zout zitten. Een goede zoutelektrolyse-module geeft zelf altijd handig weer hoeveel zout er in het zwembad zit en wat de rx en Ph waarde is.
De meeste systemen voor zoutelektrolyse vereisen een minimum zoutconcentratie van 3 g/l in het zwemwater: 3 g/l zout komt overeen met 3 kg zout per kubieke meter water (3 kg/m3). Hou er rekening mee dat in leidingwater reeds ongeveer 0,3 g/l zout aanwezig is.
Om een richtlijn te hebben kan je het aantal liter zwembadwater delen door 250. Bij een zwembad van 10 m³ heb je ongeveer 40 kg zout nodig (10.000 liter/250). Voor een groter zwembad van 30 m³ heb je ongeveer 120 kg zout nodig (30.000 liter/250).
De meeste merken adviseren 5 gram zout per liter zwembadwater. Voor sommige toestellen is een dosering van 3 gram per liter zelfs al voldoende.
Voor het ideale zoutgehalte in uw zwembad gebruikt u circa drie kilo zwembadzout per kubieke meter water.
Hoe lang moet het Intex zoutwatersysteem aan staan? In principe mag een zoutwatersysteem altijd aan staan. Er zit namelijk een 24-uurstimer op die de afgifte regelt. Het is belangrijk om de hoeveelheid van de afgifte in te stellen.
Gebruik je zwembadzout, dan hoef je niet meer met chemische chloor te werken. Vloeibare chloor voor zwembaden heeft een bijtende werking, het zorgt voor een jeukende huid, rode ogen en blekende werking van kleding en haar. Daarnaast vergt de elektrolysepomp in een zoutwater zwembad weinig onderhoud.
Foutcode 92 betekent simpelweg een te hoog zoutgehalte. De enige manier om dit op te lossen is door wat zwembadwater (met zout) uit het zwembad te laten en weer aan te vullen met schoon kraanwater zonder zout. Stel bij met behulp van een testset om het zoutgehalte te meten of totdat de foutcode verdwijnt.
Als je een bubbelbad hebt met zoutwatersysteem dan is het verstandig om het zoutwatersysteem vaker te laten draaien, in ieder geval op dagen van gebruik 2-3 uur vóór en 2-3uur ná het gebruik.
Voeg voldoende zwembadzout toe.
De hoeveelheid zou is afhankelijk van het aantal liter dat er in jouw jacuzzi gaat. Er is 3-4 kg zout nodig per 1000 liter water. De chloorwaarde in een jacuzzi met zoutwatersysteem moet ongeveer tussen de 0.5 en 1 ppm liggen.
Als opstart heeft een zwembad met een zoutelektrolyse-cel ongeveer 40kg per 10m³ zout nodig. Voor optimale werking moet het zoutgehalte tussen de 2500 en de 4000 ppm (pars per million) zout zitten.
Het zoutwatersysteem zorgt er dus voor dat u helder, schoon en zacht water krijgt. U krijgt dus een onderhoudsvrij opblaasbaar bubbelbad. U hoeft slecht 2,8 kg zout toe te voegen en u bent voor het gehele jaar klaar.
Voeg 3 á 4 gram zout toe per liter water; dit is 3 á 4 kg per 1000 liter. Het zoutwatersysteem doet de rest. De chloorwaardes kunnen, voornamelijk in het begin, laag uitvallen.
Een te hoog gehalte aan zout in het zwembad kan onherstelbare schade opleveren aan veel onderdelen in je bad! Kies altijd voor het juiste zout. Dit mag geen jodium bevatten, dus keukenzout is niet geschikt!
Hoe het werkt:
Wanneer dit water door een cel gestuwd wordt, een cel waarin zich een sterk elektrisch veld bevindt, gaat de moleculaire samenstelling van het water H2O, splitsen in oxiderende radicalen. Technische specificaties: HYDROLYSE splitst watermoleculen (H2O) in H en O atomen waarbij vrije radicalen ontstaan.
We raden wel aan om de pomp tijdens de warmere uren te laten draaien, omdat algen zich eerder in warmer water kunnen ontwikkelen. Maar aangezien je in de warmere uren jezelf het liefst in je zwembad begeeft raden we aan op warmere dagen de pomp in de ochtend en avond te laten draaien.
6 kg zout is voldoende voor een jacuzzi van 1000 liter.
Dek het badje na gebruik 's avonds af met een zeil en schep met een klein netje de beestjes en al het andere vuil in de ochtend uit het bad. Zo kan het water makkelijk een dag of twee mee.
De totale chloorwaarde geeft het totale chloor in het zwembadwater aan, maar dat betekent niet dat het allemaal effectief is. Vrij chloor is het actieve chloor in uw zwembad en gebonden chloor is niet-actief chloor. Dit heeft dus geen werking meer. De ideale waarde van vrij chloor is tussen 0,5 en 3,0 ppm.
Groen zwembadwater is niet aangenaam om in te zwemmen maar heel ongezond is het niet. Het veroorzaakt enkel huid- en oogirritaties. Zwemmen is gezond, zolang de correcte waarden gerespecteerd worden en het bad goed wordt onderhouden.
Het systeem desinfecteert het water via de membraam-zout-elektrolyse techniek. Het resultaat is een zwembad zonder reststoffen van chloor en andere chemicaliën. Kunt u ook niet wachten om te zwemmen in water van drinkkwaliteit?
Het door ons geleverde BROXO zout is het meest zuivere electrolysezout voor uw zwembad dat verkrijgbaar is, namelijk met 99,9% zuiver NaCl. Al deze zoutsoorten bevatten geen jodium! Natriumchloride is nodig voor de chloorproductie door de elektrolyse apparatuur.
Wat ik wel heb kunnen vinden is dat zout water op bepaalde huidaandoeningen een positieve werking heeft (zoals psoriasis). Zout kan de waterhoudende capaciteit van de huid verhogen; het zoute water zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag (stratum corneum) niet teveel water verliest.