In de bron staat het volgende: Variatie op vanillestokje: 1 tl vanille-essence of 2 zakjes vanillesuiker (gebruik dan iets minder griessuiker). Je kan het dus gewoon gebruiken ter vervanging.
Als u verse vanillestokjes gebruikt, komt één vanillestokje overeen met ongeveer 1 à 2 theelepels vanille-extract. Om vanille-extract te vervangen door vanillepoeder, heb je ongeveer twee gram poeder nodig ter vervanging van twee theelepels essence.
1 zakje is goed voor onder andere 250 ml slagroom of 1 cake. 1 verpakking bevat 10 zakjes van 8 gram suiker met vanillesmaak. Als vervanger van gewone suiker geeft het beslag meer diepgang.
Vanillesuiker uit de supermarkt is altijd kunstmatig en bevat geen echte vanille. Wil je zelf vanillesuiker kopen, kijk dan op deze pagina naar de verschillende soorten.
Suiker met Vanillesmaak geeft een heerlijke vanillesmaak aan allerlei gebak, maar is ook heel lekker in toetjes. Op de achterzijde van de zakjes suiker vind je verschillende leuke recept ideeën. Een verpakking Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak bevat 10 zakjes met 8 gram suiker.
Zo vervang je 1 zakje vanillesuiker:
Door dezelfde hoeveelheid suiker plus 1/2 tl vanille extract. Door dezelfde hoeveelheid suiker plus 1 tl vanille aroma. Door dezelfde hoeveelheid suiker plus 1/4 tl vanillepoeder.
Premium vanillestokjes uit Madagaskar zijn zeer kwalitatieve verse vanillestokjes uit het 'Grote Eiland' met een lengte variërend van 17 - 20 cm en een variabel gewicht van om en bij 3,8 gram per stuk.
Vanillesuiker is suiker met vanillesmaak en wordt vaak bij het bakken gebruikt om wat extra smaak toe te voegen. Je kunt het gewoon in kleine zakjes in de winkel kopen. Je koopt dan suiker waar vanilline aan toegevoegd is. Vanilline is een synthetische stof met een vanille geur en smaak.
Een zakje vanillesuiker is eigenlijk niets anders dan een zakje met gewone (kristal)suiker en een beetje vanille-aroma. Wat betreft calorieën en gezondheid is het dus niet slechter of beter dan gewone suiker.
In een zakje vanillesuiker zit 8 gram, dit kun je vervangen door 1 eetlepel (maatlepel = 18 gram) van je eigen vanillesuiker toe te voegen. Vul dan aan met gewone suiker tot de hoeveelheid suiker die vermeld wordt in het recept.
Een vanillestokje kun je gebruiken door: het stokje in een warme vloeistof te laten trekken en zo de vloeistof (bv melk/room) te infuseren met het vanille aroma of. het vanillestokje in de lengte te halveren, het merg er voorzichtig uit te schrapen met een mes en dit merg gebruiken als smaakmaker.
Na 2-3 weken zal de vanille goed opgenomen zijn in de suiker om te worden gebruikt. Na enige tijd kan de suiker enigszins bruin worden dan weet je dat je suiker een heerlijke vanillesmaak heeft. Gebruik vanillesuiker in je koffie, thee of bij het bakken van je baksels.
Een goede en raadzame manier van bewaren is om de stokjes in een luchtdichte verpakking op een koele, donkere plaats te bewaren, luchtdicht is niet per se vacuüm, maar bijvoorbeeld een dichtgeritst plastic zakje. Als u het op deze manier bewaart, kunnen uw vanillestokjes tot 1 jaar goed blijven.
Wat is vanillesuiker? Als je vanillesuiker hoort in een patisserie, dan verwijst dit naar een mengsel van suiker en fijngemalen vanillestokjes en / of vanille-extract.
Vanille-aroma is gemaakt van vanilline, dat is een synthetische smaakstof met een vanillesmaak en geur. Vanille-extract: dit extract wordt gemaakt op basis van echte vanillestokjes, water en ethanol (alcohol). Alcohol onttrekt de vanillesmaak uit de boon waardoor je een pure vanillesmaak krijgt.
Reacties. Vanille extract is geconcentreerde vanille, vanille suiker is vanille aangevuld met suiker , en vanille stokjes is het enige echte vanille. De 2 eerder genoemde is hoogst waarschijnlijk gemaakt van vanilline. Dit is een vanille vervanger en mag dus eigenlijk helemaal geen vanille heten.
Suiker is een zoetstof die nooit over de datum gaat. Zowel bruine, witte als in poedervorm.
Naast standaard kristalsuiker is er bijvoorbeeld ook fijne kristalsuiker. Fijne suiker kun je in de meeste gevallen beter gebruiken voor het bakken, omdat dit sneller smelt dan de grovere versie.
De beste vanille komt van het eiland Madagaskar. Als je dat op een verpakking ziet staan, is het vaak al een goed teken. Maar let niet alleen maar op de herkomst, je kunt het meeste afleiden uit het stokje zelf. Zoals gezegd horen de stokjes niet hard en droog te zijn.
Drie à vier theelepels zijn voldoende voor 500 g of 500 ml te aromatiseren product.
Dr. Oetker Bourbon-Vanillesuiker brengt het zachte aroma en de fijne smaak van echte bourbon-vanille in slagroom, baksels of vullingen van crème.
Wie vanillestokjes nodig heeft voor een lekkere taart, kan flink schrikken van de prijs in de supermarkten. Bij Albert Heijn of Jumbo betaal je wel 4 euro voor een stokje van twee tot drie gram. Bij leveranciers is dat niet anders.
Vanillestokje bestellen | Albert Heijn.
1 zakje (8 g) bevat 32 calorieën.