KLM raadt aan om niet meer te vliegen na 36 weken zwangerschap. We raden jou en de baby ook aan niet meteen de eerste week na de geboorte te vliegen. Ben je in verwachting van meerdere kinderen, raadpleeg dan altijd je arts voor de vlucht.
Tijdens je zwangerschap mag je tot 36 weken nog gewoon met ons vliegen. Vanaf 36 weken is dit voor je eigen gezondheid en die van je baby niet meer toegestaan. In een aantal gevallen mag je na je 34e week niet meer vliegen, namelijk: Als je in verwachting bent van een meerling.
KLM. Tot 36 weken mag je vliegen met KLM. Bij een zwangerschap met problemen moet je een doktersverklaring kunnen laten zien. Bij een meerlingzwangerschap adviseert KLM om voor je vlucht contact op te nemen met je huisarts of verloskundige.
De meeste zwangere vrouwen mogen zonder gevaar reizen tot aan de bevalling. Alleen bij bepaalde aandoeningen of bij risicozwangerschappen is reizen af te raden. Uw arts zal u hier dan over op de hoogte brengen.
Jouw lichaam bij 28 weken zwangerschap
Je begint nu de ongemakken te voelen die starten vanaf het derde trimester. Het derde trimester loopt vanaf 28 weken (7 maanden) tot aan de bevalling.
De meeste vrouwen bevallen tussen 37 en 42 weken zwangerschap. Ongeveer 7 procent van de vrouwen bevalt voor 37 weken zwangerschap. Dit heet premature bevalling of vroeggeboorte.
Nu je in de 22e week van je zwangerschap zit, stijgt de overlevingskans van je baby met de dag bij een vroeggeboorte. De kans is gelukkig niet zo groot dat je kindje te vroeg wordt geboren, maar het is wel handig om te weten waar je rekening mee moet houden mocht dit onverhoopt gebeuren.
De baby is 28 weken oud, ongeveer 35 centimer lang en weegt ongeveer 1 kilo.
Vliegtickets KLM duurder door gestegen olieprijzen: retourtje New York kost 30 euro meer. Luchtvaartmaatschappij KLM verhoogt vanaf aanstaande vrijdag de ticketprijzen voor langeafstandsvluchten vanwege de sterk gestegen olieprijzen. Ook de Franse zustermaatschappij Air France verhoogt haar prijzen.
De nieuwe KLM Werelddeal Weken (KLM Real Deal Dagen) waren in mei, maar nu in september zijn ze ook weer van start gegaan. De actieperiode loopt van 8 september t/m 21 september 2022 en OP=OP!
Op alle KLM-vluchten mag u per kind altijd gratis 1 opvouwbare kinderwagen (15 x 30 x 100cm) en een (auto)kinderstoeltje of baby carrier meenemen. De babycarrier moet ingecheckt worden als ruimbagage, het autostoeltje en de kinderwagen mogen mee wel aan boord, mits deze aan een aantal regels voldoen.
Is er geen sprake van complicaties, dan kunnen vrouwen over het algemeen tot 36 weken veilig vliegen. Na 36 weken zal je bij de meeste vliegtuigmaatschappijen geweigerd worden op de vlucht.
Je zit nu in de 25e week van je zwangerschap en je baby is vergelijkbaar met een kleine bloemkool, ongeveer 32,5 cm en circa 650 gram. Zijn huidje kleurt langzaam mooi roze in plaats van heel erg doorzichtig. Zijn lijfje krijgt ook steeds meer vet waardoor zijn rimpelige huidje steeds gladder wordt.
Je zit al weer in de 30e week van je zwangerschap en je baby is nu alweer ca. 37 cm, zo groot als een komkommer, en ongeveer 1500 gram.
Deze laag helpt om warm te blijven buiten de baarmoeder. De baby kan de hik hebben, je voelt dit als ritmische bewegingen en dit kan zelfs een paar keer per dag zijn. Het kan geen kwaad, het hikken geeft aan dat de baby kan slikken en dat is belangrijk.
Een zwangere vrouw met ondergewicht (een BMI tot 18,5) komt gemiddeld zo'n 12,5 kilo aan, en vrouwen met overgewicht (een BMI tussen de 25 en 30) gemiddeld 7 tot 11 kilo. Vrouwen met obesitas (BMI vanaf 30) komen gemiddeld tussen de 5 en 9 kilo aan.
Vanaf het begin van de zwangerschap is een baby actief. Sommige bewegingen kunt u goed voelen, maar van andere bewegingen merkt u niets. Hoeveel een baby beweegt en met hoeveel kracht dit gebeurt, is voor iedere baby anders. In z'n algemeenheid is dus niet te zeggen wat normaal is.
De term Babymoon is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en is afgeleid van het Engelse woord 'honeymoon' (huwelijksreis). Nog even samen op vakantie voordat jullie kindje geboren wordt, dat is een Babymoon.
Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen.
Vermijd malaria, gele koorts en het zikavirus
Een reis naar de tropen is dus geen goed plan, maar niet alleen vanwege de medische voorzieningen. In veel tropische landen komen namelijk ziektes voor zoals malaria, gele koorts en zikakoorts. Die zijn al gevaarlijk als je niet zwanger bent, dus voor zwangeren al helemaal!
Zestig procent van de baby's die al na 24 weken zwangerschap worden geboren, sterft meteen na de geboorte. Na 25 weken zwangerschap is de overlevingskans groter: van die baby's sterft veertig procent meteen na de geboorte. Dat blijkt uit onderzoek van een landelijke groep neonatologen.
Stress en angst tijdens de zwangerschap leidt tot een verhoogde kans op vroeggeboorte en een laag geboortegewicht. Het risico hiervoor is te vergelijken met het risico dat roken tijdens de zwangerschap met zich meebrengt.
Na 24 weken zwangerschap komt de baby in een couveuse op de afdeling Neonatologie. Iets meer dan de helft van de vroeggeboren kinderen overleeft dit. Bij elke week die daarbij komt, stijgt de kans dat de baby het overleeft. Na 26 weken is dit al 71%, na 27 weken 80% tot 90% en na 28 weken zelfs 95%.
U hebt recht op 15 weken moederschapsverlof. Bij de geboorte van een meerling bedraagt het moederschapsverlof in principe 17 weken, maar het kan worden verlengd tot 19 weken. Een aantal dagen moeten voor de bevalling worden opgenomen: dit is het prenataal verlof.