Er zitten 28 kilocalorieën in 1 voor snee (22 gram) kipfilet, vleeswaar. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kipfilet, vleeswaar'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
1 stuk (125 gram) kipfilet, 100% bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Dubbele kippenborst met een gemiddeld gewicht van 500 gram...
Gemiddeld gewicht van 225 gram/stuk..
Een portie kipfilet, bereid komt overeen met 125 gram.
De standaardwaarden voor kippenborst, kipfilet worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie kippenborst, kipfilet komt overeen met 125 gram.
Eén kipfilet weegt ongeveer 400 gr.
Het raadt aan om, gemiddeld dit te eten: 25g kip per dag. 28 gram vis per dag.
Gemiddeld zitten er 2 dubbele kipfilets in een kilo.
Door de kip te injecteren met water is het mogelijk om van een kipfilet dat zo'n 200 gram weegt een kipfilet van ongeveer 250 gram te maken.
Een portie kipfilet, bereid komt overeen met 125 gram.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Kip is een vleessoort die past bij ontzettend veel gerechten en is dan ook erg populair onder sporters. Volwassenen hebben tussen de 100 en 125 gram vleeswaren per dag nodig. Aangezien je overdag hoogstwaarschijnlijk nog wat aan vlees eet, is 100 gram kipfilet per portie avondeten een mooie hoeveelheid.
Let wel: een bolletje is vaak iets groter (50 gram gemiddeld) dan een boterham (35 gram gemiddeld). Uiteindelijk levert een bolletje dus iets meer energie en voedingsstoffen dan een boterham.
Gemiddeld gewicht 100 gram/stuk.
Kuikentjes. Een volwassen kip weegt ongeveer 1,5 kilo, een kuiken ongeveer 60 gram.
Een hele kip is een ideale feestelijke maaltijd om op tafel te zetten. De hele kip weegt ongeveer 800 - 1000 gram.
Een portie kippenborst, kipfilet komt overeen met 125 gram.
Kippenvlees 70%, water, aardappelzetmeel, zout, glucosestroop, LACTOSE (bevat MELK), SOJA-EIWIT, voedingszuren: E325, E327, E262, voedingsvezel (bevat SOJA), stabilisatoren: E407, E450, E452, antioxidanten: E301, E331, conserveermiddel: E250, specerijen, aroma.
Ook kipfilet is niet gezond
Maar ook het eten van dit vleeswaar, is niet geheel zonder risico. Ook aan een plakje kipfilet is namelijk veel bewerking vooraf gegaan. De laatste jaren tonen steeds meer onderzoeken aan dat deze vormen van bewerkt vlees een groot risico vormen voor onze gezondheid.
Het gewicht ligt tussen de 400 en 450 gram per stuk. Bereidingsadvies: Friteuse 6.5 – 7.5 min. op 180°c.
Consumptie per persoon:
Per persoon aten we in 2020 gemiddeld 22,9 kilo pluimveevlees, waarvan meer dan 20 kilo kip. De supermarkt is de favoriete plek om kip te kopen.
Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.