Om je gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod kan je rekenen op 400 gram vlees per persoon. Die basis vul je dan aan met smakelijke bijgerechten. Kijk ook naar de samenstelling van je gasten. Weet je vooraf dat er grote eters te gast zijn, voorzie dan iets meer vlees.
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
U kunt verwachten dat de meeste volwassen gasten ¼ tot ⅓ pond vlees per persoon eten tijdens uw evenement. Volwassenen zullen waarschijnlijk ook drinken, grazen van snacks en zich volproppen met bijgerechten. Dat betekent dat u uw pond per persoon totaal een beetje kunt verlagen of kunt plannen voor restjes. Vergeet niet dat we het hebben over ¼ tot ⅓ pond totaal, niet van elk stuk vlees.
Bladsla als bijgerecht? Reken op 50-60 gram per persoon. Als voorgerecht is 80-100 gram ideaal, als hoofdgerecht 300-350 gram.
Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.
Je mag rekenen op een halve liter saus voor 10 personen. Royaal gerekend. Wat is de hoeveelheid groenten die je moet voorzien per persoon? Je moeten 150-200 gram groenten per persoon rekenen als je thuis kookt.
Wanneer vlees een onderdeel is van een gerecht. Als het vlees onderdeel is van een groter gerecht, zoals pasta of curry, plan dan 1/4 tot 1/3 pond (vier tot zes ons) per persoon. Dat betekent dat u ten minste 2 1/2 pond vlees nodig hebt als u van plan bent om 10 mensen uit te nodigen voor het diner, en 5 of meer pond vlees als u kookt voor 20 gasten ...
Als je barbecue bestelt bij een restaurant voor je feestje thuis, onthoud dan altijd dat er drie tot vier personen per pond vlees nodig zijn. Als je spareribs bestelt, zijn dat twee tot drie personen per hele ribbetjes . Op die manier heb je, als je alleen spareribs hebt, genoeg.
Hoeveel vlees heb ik nodig voor een BBQ voor tien personen? Voor tien personen met een goede (maar niet enorme) eetlust, heb je ongeveer 1,8 pond rundvlees (6 kleine steaks), 1,4 pond varkensvlees (6 varkenskoteletten zonder bot), 2 pond kip (13 vleugels) en 2,5 pond worst (13 worsten) nodig.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
Hoeveel vlees moet ik voorzien per persoon van gourmet, steengrill en teppan yaki? Wij raden ongeveer 8 stukjes vlees/vis per persoon aan.
Gemiddeld genomen rekenen we zo'n 400 gram vlees per persoon bij een BBQ. Dus voor 30 personen kun je uitgaan van ongeveer 12 kilo vlees. Hoeveel gram BBQ-vlees per persoon? Reken op zo'n 400 gram BBQ-vlees per persoon.
De vuistregel is een half pond per persoon . Dus het is waarschijnlijk ongeveer 7 tot 8 pond ham.
Reken op ongeveer 400-500 gram spareribs per persoon, afhankelijk van de rest van de maaltijd en de eetlust van je gasten. Spareribs bevatten bot en vet, wat betekent dat het vleesgehalte minder is dan bij andere stukken vlees.
Een hele rib weegt ca 1000 gram en is echt genoeg voor 2 à 3 personen. Wat betreft rubs en marinades kun je gewoon je eigen favoriet gebruiken die je met "gewone" spare ribs ook gebruikt.
Als u dus voornamelijk ribben gaat bereiden, kunt u doorgaans rekenen op: 6 ribben per persoon als u varkensribbetjes serveert.4 - 5 ribben per persoon als u varkensspareribs serveert.2 - 3 ribben per persoon als u runderribbetjes serveert .
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Een vraag die we vaak krijgen is: "Hoeveel vlees heb ik nodig?" De vuistregel is: Ontbeend vlees: 1/2 pondper persoon voor volwassenen en 1/4 pondper persoon voor kinderen .
De gouden regel: 225 gram (of een kwart kilo) vlees per persoon .
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Reken gemiddeld op zo'n 100 gr droge pasta per persoon. Voor kinderen voorzie je best iets minder, zo'n 80 gr per persoon. En voor grote eters neem je je voorzorgen en voorzie je rond 120 gr per persoon.
Hoeveel saus reken je ongeveer per persoon? Wij rekenen ±150 g per persoon. Dus een potje saus van 340 g is goed voor twee personen.