Hoeveel je met een eigen cafetaria kunt verdienen hangt sterk af van de omzet die je weet te behalen en de kosten die je maakt. Het inkomen dat je kunt verdienen als cafetariahouder ligt tussen de 30.000 en 90.000 euro bruto per jaar.
Het loon van een zelfstandig frituuruitbaatster: 3.500 euro netto.
Met een jaar of 10 ervaring kan uw inkomen oplopen tot €1.986. U moet er dan wel 38 uur per week voor frituren. Een fastfoodmedewerker verdient iets minder, namelijk €1.643 per maand. Dat bedrag stijgt na 10 jaar ervaring tot een hoogte van €1.820.
Wat verdient een Cafetariamedewerker? Een Cafetariamedewerker kan rekenen op zo'n €1200,- tot €1600,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de werkervaring, leeftijd en werkgever van de Cafetariamedewerker. Vaak liggen de lonen laag, omdat de Cafetariamedewerker meestal fooi ontvangt.
In Zuid (103.000) , Noord (106.000) en Oost (110.000) komt de omzet maar net boven een ton terwijl in het westen cafetaria's gemiddeld €175.000 omzet draaien. Opmerkelijk is dat de gemiddelde kassa-aanslag (besteding per klant) in het westen toch aanmerkelijk lager is.
De winstmarge bij eten ligt wat lager dan bij drinken, legt Van der Veer uit. De stelregel is dat je 30 procent van de omzet mag uitgeven aan inkoopkosten. ''In het hogere segment liggen de marges lager, daar houd je van elke euro omzet maar zo'n 60 eurocent over.
In de horeca wordt over het algemeen uitgegaan van een brutowinstmarge van 70 procent. Bij het berekenen van de verkoopprijs, zet je de verkoopprijs op 100 procent, want dit is het bedrag dat je van de klant wil krijgen.
Voor een ruimte met een koopprijs van € 1 miljoen komt dat neer op een aanbetaling van € 100.000 tot € 200.000. Zodra je een ruimte hebt, zul je renovaties moeten uitvoeren om bepaalde zaken te repareren en/of de ruimte aan te passen aan je wensen.
Rekenvoorbeeld: een gemiddeld café-restaurant met 100% full-service concept en 70 zitplaatsen haalde voor de Coronacrisis een gezond rendement van 10% bij een omzet van €35.000 per maand (€420.000 per jaar).
De hoogste lonen worden aangevoerd door sloopwerkers (49,54 euro/uur – 7.926 euro/maand), gevolgd door grondverzetters (44,54 euro/uur – 7.126 euro/maand). Schrijnwerkers en loodgieters staan zowat op dezelfde plaats (43,50 euro/uur – 6.960 euro/maand).
Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 1.700 bruto per maand. Gemiddeld salaris ongeveer € 1.950 bruto per maand. Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 2.200 bruto per maand.
Gemiddeld basissalaris
Het gemiddelde salaris voor a zelfstandig ondernemer (m/v) is € 3.546 per maand in Nederland. 8 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 22 juli 2022. Is dit nuttig?
Stel dat u € 5.000 aan kosten heeft in het eerste jaar dat u ondernemer bent. En dat u maandelijks € 1.900 netto wilt verdienen, dus € 22.800 netto per jaar. U heeft dan in elk geval een minimale jaaromzet nodig van € 27.800 (exclusief btw).
Voor het opstarten van een frituur is tot op heden geen beroepskennis vereist, maar het is aan te raden over enige basiskennis “frituur” te beschikken, wij kunnen u daar een basisopleiding voor aanbieden of u kan ook de cursus “frituuruitbater” volgen bij Syntra en andere onderwijsinstellingen.
De hoge kosten zitten niet alleen in gas en olie, maar in vrijwel alle kosten die gemaakt moeten worden, zoals voor de inkopen bij de groothandel. Zo is de prijs van een grote hoeveelheid mayonaise gestegen omdat de emmer, een oliehoudend product, duurder is geworden.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.900 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.615 (laag) tot € 2.185 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Een definitieve waardebepaling gebeurt aan de hand van een uitgebreid onderzoek, maar er zijn voor de horeca twee vuistregels die aangehouden kunnen worden voor een grove indicatie: Vier tot vijf keer de nettowinst van het horecabedrijf. Of jaaromzet = verkoopwaarde, met een marge van 0,8 of 1,2 keer de jaaromzet.
Een bar factureert gemiddeld 400.000 euro per jaar en een gemiddeld ticket van 8€. Gesegmenteerd als volgt: 30% personeelssalarissen, 25% grondstoffen, 20% huur en andere vaste kosten. Tenslotte neemt de marge nog 25%. Deze percentages zullen helpen om vanaf het begin te weten hoeveel het kost om een bar te openen.
Vraag een exploitatievergunning horecabedrijf aan
U heeft een exploitatievergunning horecabedrijf nodig als klanten eten en drinken in uw restaurant of café. Soms is er geen exploitatievergunning horecabedrijf nodig. Bijvoorbeeld voor een afhaalrestaurant of bedrijfskantine. Dit verschilt per gemeente.
Het economisch bureau van ING ging voor dit jaar eerst nog uit van een prijsstijging van 2,5 tot 3 procent in de horeca vanwege de krapte op de arbeidsmarkt en de hogere energieprijzen. "Maar dat gaat flink hoger uitvallen, aangezien horecaondernemers ook te maken hebben met stijgende prijzen van bepaalde grondstoffen.
'3x over de kop', u kent dat als term wel, wordt ook wel de factormethode genoemd. In dit geval dus werken met factor 3. Maar hoe gemakkelijk het ook lijkt om met deze factormethode te werken, er kunnen aardige addertjes onder het gras zitten.