Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon.
Te veel sushi bestellen is zonde maar niet vol zitten na een maaltijd is ook niet ideaal. Hoeveel stukjes sushi in 1 rol zit is altijd 8. Wil je een halve rol bestellen?
Voor een gemiddelde portie reken je volgende hoeveelheden. Plan je sushi als avondeten of hoofdmaaltijd dan mik je best op 12 tot 16 stuks per volwassen persoon. Heb je zin in sushi als lunch, dan volstaan 8 à 12 stuks.
De beroemde maki sushi rollen
Maki is de meest simpele sushi die je kunt maken. Het is slechts een klein zeewier rolletje met wat sushirijst en groente of vis/vlees er in. Het maken van maki sushi is dan ook erg makkelijk en snel te doen voor beginners.
Voor sushi in de koelkast geldt een vuistregel van 24 uur.
Het Voedingscentrum adviseert wekelijks minimaal eenmaal vis te eten en dan maakt het niet uit of deze in sushi is verwerkt, of als kabeljauw op het bord verschijnt. Kies je voor sushi, ga dan naar een restaurant dat goed geprepareerde, verse sushi serveert.
Sushi kan duur zijn, vooral als je voor de duurdere soorten vis kiest. Het is echter mogelijk om sushi te vinden tegen betaalbare prijzen, vooral als je buiten de piekuren gaat eten of kiest voor een afhaalmaaltijd. Bovendien kun je ook zelf sushi maken thuis, wat over het algemeen goedkoper is dan uit eten gaan.
Het is rijk aan enkelvoudig onverzadigd vet dat goed is voor het hart. Onze sushi is rijk aan eiwitten en zit boordevol essentiële voedingsstoffen. Een van de belangrijkste redenen waarom onze sushi zo gezond is, is dankzij onze heerlijke verse vis.
Per persoon eet je ongeveer 9 stukjes sushi als hoofdgerecht. Dit is dus zo'n 175-200 gram gekookte rijst per persoon. Dit komt overeen met 75 gram ongekookte rijst. Denk om de juiste verhouding water en rijst, je kunt hiervoor 1,5 keer meer water dan rijst aanhouden.
Er zitten 80 kilocalorieën in 1 stuk (50 gram) sushi. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'sushi'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Hoeveel gram bevat een portie? Een gemiddelde maaltijd bevat bij de maaltijdservice tussen de 450 en 500 gram eten, een kleine maaltijd gemiddeld zo'n 350 gram en een grote portie zo'n 650 gram.
€6,49, inclusief sojasaus, wasabi en gember. Vrij duur voor een kant-en-klare maaltijd.
Hele vis Als u een hele vis bereid houdt dan ongeveer 320-360 gram aan per persoon.
Nori. Een ander basisbestanddeel is nori (zeewier). Dit zijn de dunne zwarte/groenige velletjes die gebruikt worden om de sushi te omwikkelen. Nori wordt gemaakt van purperwier en is grote favoriet omdat het veel smaak met zich meebrengt.
Verreweg het populairst is de sojasaus die bij vrijwel elke sushisoort past en een verrijking is van de smaak. Bij SushiPoint kan je kiezen tussen de normale variant of een sojasaus met minder zout die past bij een verantwoord en zoutarm dieet.
Ook de Lidl heeft sushi in de koeling liggen. Er zijn op dit moment twee bakjes (2,99 euro per stuk): Nishi en Joto. In beide bakjes zit een klein zakje met wasabi en gember. Verder nog een visje met lekkere sojasaus, ideaal om te doseren.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon.
Sushi is een goede bron van gezonde vetten (omega 3), eiwitten en andere goede voedingsstoffen en kan zodoende passen in een verantwoord dieet. Doordat veel bestanddelen van sushi een gezonde basis voor een maaltijd vormen, is het heel eenvoudig om een gezond en verantwoord sushimenu samen te stellen.
De ingrediënten waar sushi van is gemaakt, zorgen ervoor dat dit een licht verteerbare maaltijd is. Doordat sushi niet zwaar op je maag ligt, is het een uitgelezen maaltijd om tussen de middag te eten. Vervang dus je lunch eens door sushi en maak er zo iets bijzonders, maar ook erg lekkers, van.
Bewaar sushi maximaal 4 uur op kamertemperatuur
Zodra je de sushi bij SushiPoint hebt gehaald of hebt laten bezorgen, blijft de kwaliteit tot 4 uur na dat moment buiten de koelkast gegarandeerd. Toch adviseert SushiPointom een versproduct zoals sushi zo snel mogelijk na bereiding te consumerenen deze niet te bewaren.
De beste temperatuur om sushi te eten is wanneer de gerechten op kamertemperatuur zijn. Sushi in de koelkast zetten is dus geen goed idee. De smaken verliezen hun kracht en de nori (zeewier) wordt slap. Sushi hoort daarom meteen na bereiding geconsumeerd te worden en je kunt het eigenlijk niet bewaren.
De meeste sushi-liefhebbers willen het liefst de hele dag door sushi eten. Dankzij de Amerikaanse bakker Mr.Holmes kun je nu ook sushi als ontbijt eten, hij bedacht de croissushi: een combinatie van een croissant en sushi. In San Francisco is het een groot succes.