Er bestaan meer dan 345 rassen die door de Fédération Cynologique Internationale, of FCI, erkend zijn. De FCI is een wereldwijde organisatie die de registratie van hondenrassen en stambomen bijhoudt. Al deze rassen zijn onderverdeeld in tien rasgroepen.
In totaal worden er 356 hondenrassen erkend door de FCI. Deze hondenrassen worden verdeeld in een aantal typen.
“Volgens Dibevo, brancheorganisatie voor ondernemende dierspecialisten, is het aantal honden in Nederland sinds 2020 toegenomen van 1,5 naar 1,9 miljoen. Hun berekening is geëxtrapoleerd uit een representatief panel van 7.200 huishoudens.
Momenteel erkent de FCI in totaal ongeveer 350 hondenrassen definitief. Bovendien zijn er momenteel 11 hondenrassen die de FCI slechts voorlopig erkent. Net als de definitief erkende rassen kunnen ook de voorlopig erkende rassen deelnemen aan wedstrijden die volgens de regels van de FCI worden georganiseerd.
Mooiste Hond 2020
Golden Retriever Jayden werd in 2020 uit bijna 4.000 inschrijvingen verkozen tot Mooiste Hond van Nederland. Volgens het juryrapport viel Jayden op door de combinatie tussen zijn mooie bouw, interactie met zijn baas, maar vooral het plezier in zijn geweldige hondenleven.
Sommige honden zijn beleefd. Ze weten of iemand ongesteld is omdat ze het kunnen ruiken. Ze zijn getraind om niet aan het kruis van andere mensen te ruiken. Dus ze nemen er genoegen mee om ze van een afstand te ruiken.
Volgens ons lijstje is de Labrador Retriever inderdaad ook de grote winnaar onder de populairste hondenrassen van 2020. De Labrador Retriever stond in 2019 ook al op nummer 1 in het lijstje van de meest populaire hondenrassen.
Labrador Retriever (3491)
De populairste hond in Nederland is de trouwe, lieve, geduldige Labrador Retriever. Ze hebben dan ook een karakter dat perfect karakter samengaat met het gezinsleven. Ze houden van het gezin, zijn perfect met kinderen en willen altijd wel spelen.
Kleinste hond ter wereld: Chihuahua Milly.
In absolute aantallen, maar bedenk daarbij de grote van het landoppervlak, is Rusland de koploper met 16,4 miljoen honden. Met ruim 9 miljoen staat Duitsland op plek 2, Engeland op 3 met 8,6 miljoen, en dan gevolgd door Polen, Frankrijk en Italië.
Wereldwijd gezien is meer dan de helft van de bevolking in het bezit van minimaal één huisdier. De hond is het meest voorkomende huisdier (33%) gevolgd door een kat (23%) en vis (12%). Meer vrouwen dan mannen hebben een hond of kat.
In Nederlandse huishoudens is het aantal honden en katten (respectievelijk 1,5 en 2,6 miljoen) al jaren stabiel. Een op de vijf huishoudens heeft een hond en bij een kwart verrijken katten het huis.
NEW YORK - De oudste hond ter wereld is dood. De teckel Chanel stierf vorige week op 21-jarige leeftijd. In hondenjaren was ze 147 jaar oud. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.
Zeus staat met zijn twee jaar pas aan het begin van zijn hondenleven, maar toch is de Deense dog al de grootste levende hond ter wereld. De viervoeter is 1,04 meter hoog en daarmee volgens het Guinness Book of Records, voor zover bekend, de grootste.
Golden Retriever
Ze vinden het heerlijk om met jou op de bank te zitten, maar zijn nog steeds actief genoeg om het gezin bij te houden. Golden Retrievers hebben een geweldig karakter en zijn gemakkelijk te trainen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn als honden voor beginners.
Golden retriever
Een Golden Retriever behoort tot een van de rustige hondenrassen. Deze viervoeter houdt super veel van knuffelen en het is een rustige hond die weinig blaft! In een gezin met kinderen past het dier perfect!
Honden herkennen elkaar dus aan de geur of ze leren elkaar kennen door eens goed onder de staart te ruiken. Door aan elkaar te snuffelen begroeten honden elkaar dus. Laat de honden daarom maar lekker snuffelen aan elkaars achterste. Snuffelen kalmeert, waardoor een ontmoeting rustiger verloopt.
Dit is de manier waarop honden informatie verzamelen. Door middel van ruiken verzamelen ze informatie over de andere hond. Zo ruiken ze het geslacht van de andere hond, hormonen, stress en zelf of de andere hond vriendelijk is ja of de nee. Een kruisruikende hond doet bij ons precies hetzelfde, informatie verzamelen.
Er is slechts een handjevol diersoorten dat ongesteld wordt. Naast mensen zijn er alleen een paar apen, muizen en vleermuizen die eens in de zoveel tijd ongebruikt baarmoederweefsel uitstoten. Bij alle andere zoogdiersoorten neemt het lichaam dit weefsel gewoon weer op. Daar komt geen druppeltje bloed aan te pas.