Tattoo verwijderen in minder behandelingen Bij de traditionele Yag Q-swiched lasermethode zijn er ongeveer 10 à 15 (of meer) laserbehandelingen nodig om een tattoo te verwijderen. Vaak met lange rustpauzes (12-16 weken) om de vergruisde inktdeeltjes door het lichaam af te laten voeren.
Gemiddeld zijn er zes tot acht behandelingen nodig voor het volledig verwijderen van een tatoeage. Hoeveel behandelingen er in uw geval nodig zijn, is afhankelijk van verschillende factoren.
Over het algemeen zien we dat er tussen de 6 a 12 behandelingen nodig zijn om een tattoo met laser te verwijderen. De behandelingen vinden met tussenposen van 8 weken plaatst. Dit betekent dat het traject meestal 1 a 1.5 jaar duurt.
De eerste behandeling geeft echter al na vier weken zichtbaar resultaat. Dan ben je al bijna weer toe aan de volgende behandeling die zes tot acht weken na de eerste keer plaatsvindt. Het eindresultaat is pas na alle behandelingen te zien.
Of je een tattoo volledig kan laten verwijderen is afhankelijk van meerdere factoren. De kleur, grootte, diepte in de huid en soort inkt van je tattoo bijvoorbeeld. Het is mogelijk om een tattoo zo te behandelen dat deze compleet niet meer zichtbaar is.
Soms ontstaan er na het laseren kleine witte vlekjes. De vlekjes zullen in vrijwel alle gevallen verdwijnen. Wacht in ieder geval met een behandeling tot de plekjes zijn weggetrokken. Vanzelfsprekend kijkt de huidtherapeute ook graag met je mee.
wat iedereen zich altijd afvraagt is hoe het kan dat die inkt van een tatoeage niet verdwijnt maar gewoon op de huid blijft zitten. Eigenlijk is het gewoon zo dat de inkt niet óp je huid zit maar ín je huid. Daarvoor moet de inkt wel diep genoeg zitten want anders zou hij eraf slijten.
Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen? Dit is afhankelijk van het gebied dat je laat behandelen en hoe snel de haren op dat gebied groeien. Gemiddeld zitten er 8 weken tussen de behandelingen.
Is laserontharing definitief? Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug.
Hoe zit het met douchen na je behandeling? Geen zorgen, je mag na je laserbehandeling gewoon douchen. Zorg er wel voor dat de douche niet te heet is, zodat een heftige huidreactie wordt voorkomen. Daarnaast raden we je aan om een wasgel te gebruiken die antibacterieel werkt.
Ja zeker. Er zijn geen problemen met het verwijderen van laserhaar voordat u een tatoeage krijgt. Houd er rekening mee dat uw behandeling met laserontharing 6-8 sessies duurt, met een of twee weken tussen elke sessie.
In het kort: Nee, een tattoo kan je niet zelf verwijderen.
Huidtherapeuten werken nu steeds vaker met de Picolaser. Deze nieuwe laser is de snelste en veiligste optie om tatoeages te verwijderen. De laserpuls van deze laser is 100 keer korter dan bij de nanoseconde lasers.
Bij het zetten van een tatoeage wordt met een massief naaldje duizenden keren door de huid geprikt. Dit om inkt anderhalf tot twee millimeter diep in de huid te brengen.
Een recente studie in het toptijdschrift JAMA Ophthalmology zegt dat vier op de tien patiënten na het laseren van de ogen nieuwe problemen krijgen met hun zicht.
Voor en na de laserbehandeling
Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, je mag scheren (hoeft niet), de haartjes vallen er vanzelf uit. Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 6 weken niet epileren of harsen.
Laserontharing geeft een langdurig resultaat, na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen. Na enige tijd kunnen er nog enkele dunne haartjes terug groeien, maar over het algemeen ben je haarvrij. Enkel ingrijpende ziektes (zoals kanker) of hormonale schommelingen (zoals een zwangerschap) kunnen de haargroei weer aanwakkeren.
De behandeling zal het meest succesvol zijn als je minimaal zes weken voor en zes weken na je behandeling niet onder de zonnebank gaat en de zon zoveel mogelijk vermijdt. Verder dien je een dag voor je laserbehandeling te scheren, zodat irritaties voorkomen kunnen worden en voor het optimale resultaat.
Hoe lang een laserbehandeling duurt, is afhankelijk van het gebied op de huid dat onthaard wordt. Een laserbehandeling van de bovenlip duurt bijvoorbeeld ongeveer 10 minuten, terwijl een behandeling van de rug ongeveer 1 uur duurt. Er zijn meestal zes tot acht behandelingen nodig om de haren definitief te verwijderen.
Uv-licht van zon of zonnebank bevordert de vorming van aromatische aminen uit onveilige inkten. Als die in het lichaam vrijkomen, vergroot dat de kans op kanker. Het is daarom belangrijk je tatoeage goed te beschermen tegen de zon. Bij het verwijderen/weglaseren van tatoeages kunnen kankerverwekkende stoffen vrijkomen.
Zijn er risico's? De tatoeage-inkt is niet volledig verwijderd: Het gebeurt zelden dat de tatoeage-inkt na onze speciale behandeling zichtbaar blijft. Er zijn echter goede redenen waarom de natuurlijke afstoting slechts gedeeltelijk werkt en er nog inkt achterblijft in de huid.
In het algemeen zal je tattoo sneller vervagen op plaatsen waar de zon komt of die worden blootgesteld aan andere elementen. Draag jij bijvoorbeeld iedere dag een rugzak? Dan laat je het best geen tattoo op je schouder zetten, want door de wrijving met de bandjes zal die sneller vervagen.