Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
Hoeveel sla per persoon hangt af van wat voor salade je maakt. Voor een maaltijdsalade reken je tussen de 100-150 gram per persoon. Voor een bijgerecht is dat wellicht minder afhankelijk van de grootte van je hoofdgerecht.
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
Het advies voor volwassenen is om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Voor de 250 gram tellen de groente zoals je het eet, dus bijvoorbeeld rauw of gekookt. Kijk ook hoeveel ongekookte groente je nodig hebt voor 250 gram klaargemaakte groente.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon. Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade.
Serveer je een koude aardappelsalade als bijgerecht bij de BBQ of een andere maaltijd? Reken dan op ongeveer 200 gram aardappelsalade per persoon.
Voor een buffet rekenen wij altijd circa 500 gram (warm) eten per persoon. Dit aangevuld met 250 gram salade en dan nog stokbroden en ander lekkers eventueel.
Bij een BBQ organiseren voor 40 personen kom je dan uit op: 16 tot 20kg vlees en vis. 10kg salades.
250 gram koude schotel per persoon. Gegarneerd met sla, zilver ui/augurk, ei, tomaat, crispy salade en druiven.
Veelgestelde vragen over gourmet groenten
Reken op ongeveer 150 à 200 gram groenten per persoon. Hoeveel groenten bij het gourmetten iemand precies eet, hangt natuurlijk af van persoonlijke voorkeuren. Maar met deze richtlijn heb je zeker genoeg gourmet-groenten.
Een portie ijsbergsla komt overeen met 200 gram.
Het verlossende antwoord is, hou rekening met 200 en 250 gram aan vlees per persoon wat je moet kopen. Wij rekenen altijd met 800 gram minus 250 gram vlees per persoon voor een hele maaltijd.
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.
Hoeveelheden. Een standaardportie vlees komt overeen met zo'n 150 gram. Voor vis is dat 200 gram. Ook van groenten en fruit (samengerekend) voorzie je best zo'n 200 gram per persoon.
Bijgerechten voor het bbq'en
Een lekker bijgerecht of hapje maakt de BBQ helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan stokbrood met wat kruidenboter, tapenade, aioli of een lekkere spread. Verder is een salade ook altijd een goed idee. Een heerlijke pasta salade, couscoussalade of een frisse aardappelsalade bijvoorbeeld.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan.
Varieer met wat rauwkost of een lekkere pastasalade. Houd voor een salade ongeveer 200 gram per persoon aan. Brood en smeerseltjes: vaak wordt er bij een BBQ gekozen voor stokbrood.
Hoeveel huzarensalade heb je nodig per persoon? Bij een BBQ of gourmet heb je aan 200 gram huzarensalade per persoon al voldoende.
Voor het koud buffet voorzien we per volwassene 150g vlees, vis en/of kaas, uiteraard vergezeld van een assortiment broodjes, zelfgemaakte sauzen en salades. De prijs voor de koude schotels hangt af van de selectie, maar schommelt gemiddeld tussen €20 en €25 per persoon.
Hoeveel reken je per persoon bij een buffet? Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
Mik dan op 250 gram ongekookte aardappelen per persoon. Dit is het gemiddelde voor een volwassene. Gebruik voor een grotere eter 300 gram aardappelen. Voor een kleine eter zet je in op 200 gram.
Als bijgerecht reken je op 150 g pastasalade per persoon. Ga je 'm als hoofdgerecht eten, reken dan zeker het dubbele.