Het grootste aantal mensen dat niet op het internet kan woont in India (1,1 miljard), gevolgd door China (755 miljoen) en Indonesië (213 miljoen), zo blijkt uit het rapport "Digital Dividends" van de Wereldbank. In totaal gaat het om 4,2 miljard mensen, of bijna 60 procent van de wereldbevolking.
Zijn er landen of gebieden zonder internet? Wereldwijd was eind 2019 zo'n 53,6 procent van de wereldbevolking online: dat zijn bij elkaar 4,1 miljard mensen.
Vandaag de dag hebben meer dan 3 miljard mensen wereldwijd toegang tot het internet. Iets meer dan de helft van het internetverkeer loopt via een mobiele telefoon. De verwachting is dat in 2020 de helft van de wereldbevolking via mobiele apparaten het wereldwijde web bezoekt.
In Nederland spenderen wij gemiddeld 5,5 uur per dag op het internet. In Nederland zijn er op dit moment 16,47 miljoen internetgebruikers (leeftijd tussen de 16 en 64 jaar). Dat is 96% van de Nederlandse bevolking.
Een aantal diensten komen vaker voorbij bij gebruikers die hoger MB-verbruik hebben. Video's streamen (Netflix, Ziggo Go, Videoland, YouTube, internet radio, …) Updates van apps (App Store / Google Play Store) & software-updates (iOS / Android systeem-updates).
Een gemiddelde gebruiker brengt 6 uur per dag online door. Met meer dan 4 miljard internetgebruikers wereldwijd is het des te meer duidelijk dat het internet een essentieel onderdeel is van ons dagelijks leven.
Nederlanders zijn digitaal actiever dan ooit. Van de Nederlandse bevolking van 12 jaar of ouder was 88 procent dagelijks online in 2019. De meest voorkomende internetactiviteiten zijn e-mailen en het gebruik van sociale media. Ook bellen Nederlanders steeds vaker via diensten als Skype of WhatsApp.
Aantal websites in 2021
In 2021 zijn er over de hele wereld meer dan 1,83 miljard websites.
met de meeste persvrijheid: Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, Nederland (België: nr. 9) met de minste persvrijheid: Noord-Korea, Eritrea, Turkmenistan, Syrië, China.
Europa bestaat geografisch en cultuurhistorisch uit 51 landen, waarvan er 27 lid zijn van de Europese Unie. Naast deze 27 leden is er een aantal andere Europese landen dat lid wil worden van de Europese Unie.
Met zo'n 690 miljoen actieve internetgebruikers is India de op een na grootste online markt ter wereld.
Noord-Amerika wordt gevolgd door Europa (88.2%), Latijns-Amerika/Caribisch gebied (75.6%), het Midden-Oosten (74.9%) en Australië/Oceanië (69.9%). Hoeveel websites zijn er in 2022? Op 31 december 2021 waren er meer dan 1.9 miljard websites op internet.
In 2017 waren er wereldwijd 3,67 miljard smartphones in gebruik. Hiervan waren er 0,9 miljard in de Volksrepubliek China, 0,8 miljard in de westerse wereld en 1,9 miljard in de ontwikkelende landen. In 2017 had bijna de helft van de wereldbevolking de beschikking over een smartphone.
Inmiddels is het internet een mondiaal fenomeen, dat het karakter van massamedium heeft gekregen. Als een van de succesfactoren wordt wel genoemd dat het volledige internet eigendom van niemand is, terwijl de fysieke onderdelen wel degelijk een eigenaar hebben.
Er is niet echt iemand de baas van het Internet. Er zijn wel een aantal organisaties die er veel over te zeggen hebben: - IETF (Internet Engineering Task-Force) is de organisatie die de protocollen schrijft. Dus die bepaalt hoe de data standaard verstuurd wordt tussen verschillende computers.
Internet is begonnen als ARPANET. Dit was een militair netwerk, dat in 1969 in de Verenigde staten is gebouwd. In eerste instantie was dit netwerk alleen beschikbaar voor de overheid en voor het onderwijs. Vanaf 1993 hebben consumenten echter ook toegang tot internet.
In Nederland spenderen we gemiddeld 5,5 uur per dag achter een scherm. Drie uur en negen minuten op een computer of tablet, twee uur en 21 minuten op een mobiele telefoon. Dat lijkt misschien veel, maar uit het onderzoek van TEAM LEWIS en GMI blijkt dat Nederlanders ver onder het gemiddelde zitten.
Voor kinderen onder de 2 jaar geldt: zo min mogelijk beeldschermtijd. Hooguit 10 minuten per keer en het liefst samen met jou. Voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar geldt een richtlijn van maximaal 3 uur per dag. Ieder kind is verschillend en een richtlijn is niet direct op ieder kind toepasbaar.
6-8 jaar: maximaal 1 uur per dag, hoogstens 30 minuten per keer; 8 tot 10 jaar: maximaal 1,5 uur per dag; 10 tot 12 jaar: maximaal 2 uur per dag; vanaf 12 jaar: maximaal 3 uur per dag beeldschermtijd.
Het hangt af van hoe je belt hoeveel data bellen via WhatsApp kost: WhatsApp bellen met alleen geluid kost ongeveer 740 kb per minuut. WhatsApp videobellen kost tussen de 5 en 15 MB per minuut. Dit verschilt per netwerk en beeldkwaliteit.
Je kunt met 1000 MB ongeveer 100 minuten aan video's kijken. Dit hangt natuurlijk ook af in welke kwaliteit je de video's aan het bekijken bent. Als je video's in 720p wilt kijken dan is 1000 MB praktisch genoeg voor 100 minuten video's kijken.