30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki. De Nederlandse Stringtest wijst echter uit dat maar 5% van de Hollandse mannen wel eens een string zou willen dragen.
Daarnaast vinden de vrouwen dat het dragen van een slip of string een vorm van zelfvertrouwen uitstraalt en wordt een dit ondergoed als “gewoon normaal” gezien. De meeste vrouwen geven er echter de voorkeur aan dat hun man een boxershort draagt.
Doordat het weinig stof is heb je geen last van broekspijpjes die dubbel gaan zitten of omslaan en gaan irriteren. Bij een string heb je geen last van pijpjes die omhoog kruipen. Bovendien gaat een andere onderbroek ook sneller tussen je billen zitten en daar heb je bij het dragen van een string ook geen last van.
Door de wrijving die ontstaat als je strings draagt, krijg je heus geen aambeien of een huidaandoening. Maar als je dit al wel hebt, kan een string het alleen maar erger maken. Vooral als de string te strak zit of de hele dag verkeerd zit, kun je zelfs een irritatie krijgen aan de clitoris.
Daarnaast geeft een string een fijner gevoel in de zomer. Een string bevat nu eenmaal minder stof, wat het zweten op een warme dag zal beperken. Het feit dat een string weinig stof bevat, zorgt er ook voor dat je geen last hebt van een onderbroek die ongewenst tussen je billen kruipt.
Laat de string dan even in je la liggen. Omdat je immuunsysteem verzwakt is, ben je vatbaarder voor bacteriële infecties. En dat kun je nou net niet gebruiken als je toch al ziek, zwak of misselijk op bed ligt. Ach, en een comfortabele onderbroek zit dan sowieso toch een stuk lekkerder.
Veel vrouwen voelen zich bij het dragen van een string aantrekkelijker dan bij het dragen van een ander soort slip. Daarnaast geeft een string een fijner gevoel in de zomer. Een string bevat nu eenmaal minder stof, wat het zweten op een warme dag zal beperken.
Strings kunnen bacteriën makkelijker van voren naar achteren verplaatsen, wat voor infecties kan zorgen. Zeker bij het sporten is zo'n klein lapje stof daarom niet aan te raden. Het kan geen kwaad om af en toe een string te dragen, maar heb je regelmatig last van infecties, dan kies je beter voor een gewone onderbroek.
De meerderheid van de ondervraagden vindt het not done voor meisjes onder de veertien jaar. Vooral vrouwen trekken daar de streep. Voor mannen ligt de minimale leeftijd hoger, op zestien jaar.
Rood is favoriet
Voor mannen is een rode bh overigens favoriet, vrouwen dragen daarentegen het liefst wit, zwart of vleeskleurig ondergoed. Gelukkig is er nog wel één ding waar de twee seksen het wel over eens zijn: de bh moet dezelfde kleur hebben als de onderbroek.
Het belangrijkste voor de vrouw is dat de kleding van de man van goede kwaliteit is. De vrouw valt voor mooie stoffen en luxe materialen. Kies dus voor natuurlijke materialen zoals katoen, wol, linnen, zijde en kasjmier in plaats van synthetische stoffen als polyester. Goede basics worden ook meerdere keren genoemd.
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vrouwen blauw de meest sexy kleur vinden voor een man om te dragen. Blauw staat voor vertrouwen, openheid en dat soort onzin. Vandaar dat vrouwen dit sexy vinden. In ieder geval, een goede diepblauwe blouse of simpel T-shirt schijnt dus te werken.
Naast het comfort en de ondersteuning heeft deze slip ook een positief effect op de gezondheid. De jockstrap zou namelijk de mannelijke genitaliën van het lichaam wegliften. Hierdoor wordt de temperatuur van de testikels verlaagd, hetgeen de kwaliteit van het sperma weer verbetert.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Dertien jaar geleden had de gemiddelde vrouw zo'n 12 slipjes in haar kast liggen. Anno 2012 is dat aantal bijna verdrievoudigd. De doorsnee vrouw heeft vandaag een onderbroekencollectie met maar liefst 34 exemplaren.
Volgens gynaecoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico's aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico's groter.
Kruipt je onderbroek steeds tussen je billen (en draag je geen string)? Dan is je ondergoed misschien juist te klein, te kort of past het ondergoedmodel simpelweg niet bij jouw lichaamsbouw.
Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. In de eerste plaats zijn er enkele praktische voordelen. Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren.
Ooit (in de 00's) was het een trend: een zichtbare string boven je broek. Dankzij de IT-girls van vandaag is deze o-zo-foute mode manifestatie bezig aan een opmars en kunnen we weer luidkeels meezingen met 'Thong Song'.
De billen worden bij een tangaslip iets meer bedekt dan bij de string. Het woord tangaslip wordt veel gebruikt bij badmode. Een tangaslip laat nog steeds veel bil vrij, maar is net iets gekleder dan een string. En daarom vinden veel vrouwen dit net iets prettiger voor het strand dan een gewone slip of de string.
Er bestaan verschillende soorten strings, zowel voor mannen als voor vrouwen. In principe zijn alle types kleding met een ultrasmalle strook stof of koord om het middel en door de bilspleet strings. Het bekendste type string is evenwel de g-string, die achter uitsluitend bestaat uit elastische koordjes.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
Volgens uroloog Brain Steixner wel. “Ondergoed houdt hitte en vocht vast en dat is de ideale situatie voor bacteriën om zich te ontwikkelen. En hoe meer bacteriën, hoe groter de kans dat de boel gaat schuren en irriteren. En dat kan voor vervelende infecties zorgen”, aldus de arts tegen Men's Health.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.