Een onderzoek onder niet-heteroseksuele tieners, uitgevoerd in 2017, liet zien dat op dit moment veertien procent van de jongeren zichzelf panseksueel noemt en 34 procent bi.
Wat betekent het als iemand panseksueel is? Wanneer je je op een seksuele, romantische of emotionele manier aangetrokken kunt voelen tot een ander persoon, ongeacht biologisch geslacht, ben je panseksueel. Iemands gender identiteit en/of gender expressie maakt dan dus niet uit.
Panseksueel is een overkoepelende term, die betekent dat je op mensen valt, of het nou mannen, vrouwen, non-binaire, intersekse personen of andere vormen betreft.
Vroeger waren er ruwweg drie soorten seksuele geaardheid – heteroseksualiteit, homoseksualiteit en biseksualiteit. Tegenwoordig worden er echter meer vormen onderscheiden, en er komen er steeds meer bij. Vroeger waren er ruwweg drie soorten seksuele geaardheid – heteroseksualiteit, homoseksualiteit en biseksualiteit.
Naast al deze verschillende seksuele voorkeuren is er ook een groep mensen die zich helemaal tot niemand seksueel aangetrokken voelt. Het ontbreken van seksuele aantrekkingskracht wordt aseksualiteit genoemd. Ongeveer één procent van de mensen is aseksueel en ook aseksualiteit bestaat in allerlei vormen.
Ongeveer 1 op de 100 mensen voelt geen seksuele aantrekkingskracht. Dat is geen keuze, maar een geaardheid. Eentje waar nog veel misvattingen over bestaan. Het wordt ook wel de vierde geaardheid genoemd, naast hetero-, homo- en biseksualiteit, en representeert de 'a' in 'lhbtqia+': aseksualiteit.
het kan moeilijk zijn voor een aseksueel. Want hoewel de seksuele aantrekkingskracht er misschien niet is, heeft een aseksueel wel degelijk emotionele behoeften. En dat botst soms. Aseksualiteit wordt, naast heteroseksualiteit, homoseksualiteit en biseksualiteit, ook wel de vierde geaardheid genoemd.
Aseksuelen hebben geen interesse in seks. Je bent aseksueel als je geen verlangens of lusten herkent wanneer je wordt blootgesteld aan seksuele prikkels. Zowel mannen als vrouwen kunnen aseksueel zijn.
Ongeveer 3,9 procent van de Nederlandse bevolking identificeert zich niet met het geslacht dat is geregistreerd bij de geboorte.
Die nieuwe letter staat voor de groep mensen met een intersekse-conditie, waarbij je lichaam zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen heeft. In de community doet een afkorting de ronde waar de I al langer in staat. De hele afkorting die daar wordt gebruikt is: LGBTQIAP.
Polysexuelen hebben vaak meerdere relaties met mensen van elke geslacht en seksuele geaardheid. Anders dan polyamorie in die zin dat een polyamoreuze persoon meerdere relaties heeft die seksueel en emotioneel intiem zijn.
Cisgender betekent: 'niet transgender'. Dus: je bent geboren als jongen, en je voelt je ook jongen. Of je bent geboren als meisje, en je voelt je ook meisje.
De vrouw uit Californië is een zogenaamde 'objectofiel', iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot voorwerpen of gebouwen, en bekent dat ze zelfs seks heeft met het gebouw.
Steeds meer mensen geven aan panseksueel te zijn. Een onderzoek onder niet-heteroseksuele tieners, uitgevoerd in 2017, liet zien dat op dit moment veertien procent van de jongeren zichzelf panseksueel noemt en 34 procent bi. Dat is een significante verschuiving.
parapluterm voor seksuele minderheden die niet heteroseksueel zijn. Queer is een overkoepelend begrip voor onder andere homoseksuele, biseksuele, panseksuele, transgender, intersekse en non-binaire/genderqueer mensen.
Panseksualiteit is de seksuele, romantische, of emotionele aantrekking of het verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten. Het sluit op die manier nauw aan bij biseksualiteit.
Onderzoek in het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie van het Amsterdam UMC rapporteert dat slechts 0,5% van de personen die geslachtsaanpassende chirurgie hebben gehad, spijt heeft. Dit cijfer is niet hard, maar sluit wel aan bij ander onderzoek.
Over spijt na de transitie is niet veel bekend. Er is wel onderzoek uitgevoerd waaruit zou blijken dat het om kleine aantallen zou gaan, minder dan 1% van de transgender mensen. Maar niet zeker is of daarmee ook de echte spijtoptanten bereikt zijn.
Misschien voel je je niet per se mannelijk óf vrouwelijk. Dit noem je non-binair of genderqueer. Deze mensen voelen zich man en vrouw tegelijk, geen van beiden, of iets tussen een man en vrouw in. Er zijn ook mensen die zich de ene keer man en de andere keer vrouw voelen, dit noem je ook wel genderfluïde.
Mannen hebben meer kans op erectieproblemen
Als mannen een langere tijd geen seks hebben gehad, kan een gevolg zijn dat ze erectieproblemen krijgen. De onderzoeken richten zich vooral op oudere mannen, maar ze concluderen allemaal dat regelmatig van bil gaan een positief effect heeft op de erecties van een man.
Zij doen het zo'n 112 keer per jaar, wat neerkomt op twee keer per week. Het gaat vanaf daar wel een beetje naar beneden: mensen in de leeftijd 30-39 jaar hebben ongeveer 86 keer per jaar seks, wat 1.6 keer per week is. En mensen in de leeftijd 40-49 doen het zo'n één keer per week, namelijk 69 keer per jaar.
Je behoefte aan seks wordt door heel veel interne en externe factoren bepaalt. Iedereen z'n seks drive is anders. Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks.
Uit een onderzoek van Psychologie Magazine in 2016 bleek dat één op de vijf Nederlanders mensen het voorgaande half jaar helemaal geen seks heeft gehad en van de mensen met een relatie één op de twintig.
Wat betekent het als de seks in een relatie afneemt of stopt? “Hoewel het in sommige gevallen zeker iets kan zeggen over de relatie, is het niet erg als een koppel weinig of geen seks heeft. Als het voor jou en je partner geen probleem is, dan is het ook écht geen probleem.
Wie geen seks heeft, zal dus tal van negatieve gevolgen ondervinden. Maar er is wel één voordeel aan verbonden: de infecties nemen af. Dit komt doordat er tijdens een vrijpartij makkelijk bacteriën in je vagina komen. Ga dus zeker altijd plassen na de seks, als je bijvoorbeeld een blaasontsteking wilt vermijden.